F.E.A.R. look

pridal saver 16.10.2005 o 19:24 pod hry
HRY > NOVINKY >

Tak a je to tu, Monolith vydal svoju dlho očakávanú FPS akciu F.E.A.R., hru ktorá v sebe spája akciu s hororom a celkovým spracovaním posúva tento štýl do ďalšej generácie. Čakajte kvalitnú grafiku s množstvom efektov umocňujúcu tak neustále boje, celé to bude podfarbené zaujímavým rozvíjajúcim sa príbehom a nakoniec atmosféru dotvárajú aj kvalitné zvukové efekty. Vynechať nemožno ani AI, ktorá tomu celému dodáva tú pravú šťavu. Všetko je veľmi kvalitne skĺbené, čím sa hra stáva jasným ašpirantom na FPS akciu roka.

V hre preberáte člena špeciálnej jednotky F.E.A.R., ktorá ide zasahovať do komplexov obsadených neznámymi jednotkami. Sú to klony, armáda klonov, vedená jedným šialeným veliteľom. Tajne vyvíjaná zbraň, ktorá však padla do zlých rúk. Vy idete zisťovať, čo sa stalo a o čo tu vlastne ide. Budete strieľať po nepriateľoch sériou zbraní, požívať veľmi kvalitný slow motion mód, hľadať odkazy od pracovníkov či už na telefónoch alebo v počítačoch a postupne si utvárať obraz. Navyše vás prenasledujú tajomné vízie previazané s aktuálnou situáciou.

Hardwarovo ma final verzia veľmi potešila, oproti demu šlape veľmi dobre a na 2 GHz a ATI9800 mi išlo prakticky všetko na maxime, až na textúry na medium (na maximum treba aspoň 512 MB na grafickej karte) a soft shadows vypnuté. Ak budete optimalizovať, odporúčam dať autodetect, postupne zapínať parametre na vyššie hodnoty a testovať ich v benchmarku, ktorý vám pekne vypíše koľko percent dema išlo nad 25 fps, čo je vhodný framerate na hru.

Celkovo hra splnila svoje očakávania a aj keď mala v strede trochu už monotónne oblasti, ale ku koncu sa to znovu celé oživilo. Celkový čas na hru 10-12 hodín je prijateľný a veľa z vás si bude chcieť hru zahrať znovu, aby si skompletizovali všetky údaje o príbehu, znovu si prešli všetky odkazy a s tým čo už viete, ich logickejšie pospájali. Nemôžem povedať, že by celkovo mala na Half-Life 2, ale bude to určite nad 90%. Zdalo sa mi to ako spojenie atmosféry zisťovania deja ala Doom, neznáme nepriateľské jednotky a fyziku z Half-Life 2, Max Payne spomalený čas, obrovskú korporáciu ako v Resident Evil a nakoniec celé je to dokorenené štýlom japonských hororov (hlavne Kruh). K tomu ešte množstvo vlastných vecí, ktoré robia hru jedinečnou.





F.E.A.R. look F.E.A.R. look F.E.A.R. look F.E.A.R. look F.E.A.R. look F.E.A.R. look
Páči sa mi!

Zaradené pod: half life, ati






PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: Vivendi / Monolith
Štýl: Akcia / Triler
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 18. október 2005
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18384)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk