Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

Tento rok mal byť naozaj bohatý na veľké hry, no nasleduje trend roku 2020 a veľa týchto očakávaných hitov príde až niekedy neskôr

pridal matus_ace 6.11.2021 o 17:59 pod hry
Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

HRY > NOVINKY >

Niežeby rok 2021 z pohľadu hier nebol dobrý, no mohol byť oveľa lepší. Plány boli smelé a tento rok sme sa mali dočkať oveľa väčšieho množstvo očakávaných hier. Ale ako si už druhý rok hovoríme: človek mieni, korona mení. Aj tento rok je tak posiaty obrovským množstvom odkladov väčších aj menších hier, ktoré fanúšikov rozhodne zamrzia. Niektoré sa odkladali a už vyšli, napríklad Back 4 Blood, Humankind, Kena alebo Far Cry 6. Iné už dostali dátum na budúci rok, ďalšie sú v nedohľadne. Dnes sa pozrieme na niekoľko odkladov najviac očakávaných hier, ktoré sú stále ešte len na ceste a dočkali sa väčších či menších odkladov.

God of War Ragnarok

A začneme rovno jednou z tých najočakávanejších hier. Vlastne sme ani neverili, že by reálne hra mohla vyjsť tento rok, rovnako sme veľmi nepočítali s tým, že by ju v Sony vážne plánovali tento rok vydať, no snáď v každom z nás istá iskierka nádeje bola. Zhasol ju však Hermen Hulst, keď potvrdil, že pandémia sťažila tímu prístup k špecializovaným technológiám a hru tak posúvajú na budúci rok. Zároveň potvrdil, že v istom bode naozaj počítali s vydaním tento rok.

Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

 

Elden Ring

Istým spôsobom nie je prekvapením, že Elden Ring nevyjde načas. Na hre pracuje uznávaný spisovateľ George R.R. Martin a ak sledujete jeho knižnú tvorbu, už ste si mohli zvyknúť na to, že jeho projekty nemajú tendenciu vychádzať podľa pôvodných plánov. Našťastie to ale nie je veľký odklad. Hra mala pôvodne vyjsť v januári 2022 a nový dátum v Bandai Namco na 25. februára 2022. Dúfajme, je tento dátum naozaj finálny.

Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

 

Advance Wars 1 + 2: Re-Boot Camp

Po odkladoch dvoch veľkých hier si dajme niečo menšie a aj relatívne čerstvé. Len pred pár dňami Nintendo oznámilo odklad remastrov dvojice stratégií z Game Boy Advance. Kolekcia Advance Wars 1 + 2: Re-Boot Camp mala vyjsť už 3. decembra, no nakoniec sa jej dočkáme až niekedy na jar a zatiaľ nemá ani konkrétny dátum vydania. No tipli by sme si marec.

Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

 

Total War: Warhammer 3

Kulminácia parádnej strategickej podsérie, kde sa spojili Total War princípy s fantasy univerzom Warhammeru, mala byť vonku už tento rok. V septembri nám však Sega spolu s Creative Assembly oznámili odklad na rok 2022 a len predvčerom sme sa dočkali oficiálneho oznámenia, že hra vyjde 17. februára 2022. Mnohých určite poteší, že v rámci spolupráce Microsoftu a Segy sa hra dostane rovno pri vydaní do ponuky Game Passu.

Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

 

Abandoned

Toto je dosť špecifický prípad a dokonca máme občas pochybnosti, či hra skutočne existuje. Jej autori z Blue Box Game Studios zatiaľ vydali len jednu hru a dopadla veľmi zle. Zato majú za sebou obrovskú históriu nevydaných hier a Abandoned v nás nevzbudzuje veľkú dôveru. Hra mala vyjsť tento rok, no nakoniec nevyšla ani len jej teaser aplikácia. Vydanie je naplánované na rok 2022.

Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

 

Life is Strange: Remastered Collection

Mohlo by sa zdať, že pracovať na remastroch je jednoduché a nie sú tak dôvody na to, aby sa nestihli termíny. Nie je to však pravda a tu je jeden z dôkazov. Populárna adventúrna séria o trochu nezvyčajnom priateľstve Max a Chloe sa vráti vo vylepšenej podobe 1. februára 2022 a vydavateľ pristúpil k odkladu kvôli tomu, aby mohol plne sústrediť na dokončenie True Colors. Z toho dôvodu aj odložil Switch verziu, ktorá vyjde niekedy v decembri.

Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

 

Diablo 4, Diablo Immortal a Overwatch 2

Blizzard sa v poslednej dobe nechce moc ukazovať a chce nechať na verejnosti prehrmieť to, čo sa vo firme dialo. Aktuálne má tak firma rôzne iné problémy, ktorým musí čeliť, a možno aj preto vývoj spomaľuje. No a podpísalo sa to na hneď troch pripravovaných hrách, pričom len pred pár dňami sme sa dozvedeli, že Diablo 4 a Overwatch 2 tiež vyjdú neskôr. Niežeby sme ich čakali čoskoro, ale teraz sú hry ešte ďalej v nedohľadne ako doteraz.

Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

 

Stray

Mačky a kyberpunk, to sú dve veci, ktoré má rád snáď každý druhý, takže ak sa titul Stray vydarí, určite si nájde množstvo fanúšikov. Otázne teraz je, kedy to bude. Hra mala vyjsť už tento rok, ale nakoniec vyjde niekedy v budúcom roku, bez dátumu. V hre sa z vás stane mačka, ktorá sa snaží prežiť vo svete, ktorý ovládli roboti.

Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

 

Ghostwire: Tokyo

Ghostwire: Tokyo, pripravovaný akčný titul od Tango Softworks a Shinjiho Mikamiho, sa dlho tváril, že naozaj vyjde tento rok. Aj keď sme už všetci tušili, že to jednoducho nie je možné. S vydaním sa totiž počítalo na október, no ešte v lete bolo o hre podozrivo ticho. Nakoniec ale prišlo potvrdenie odkladu na jar 2022. Celkovo sa japonské štúdiá často sústredia práve na jar a uvidíme, či si v jarnej ponuke nájdete tento titul svoje miesto.

Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

 

Pragmata

Ďalšia zaujímavá hra z Japonska je Pragmata od Capcomu. Zaujímavé je aj to, že hra nebola ešte ani blízko vydania a firma už stihla oznámiť dátum vydania. Hra nevyjde skôr ako v roku 2023 a je teda isté, že ešte potrvá poriadne dlho, kým sa vôbec dozvieme, čo to tá Pragmata vlastne je.

Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

 

Resident Evil Re:Verse

Pri Capcome ešte zostaneme a opäť je ich odklad veľmi zaujímavý. Re:Verse je totiž multiplayerovka, ktorá mala vyjsť už ako súčasť Resident Evil Village. Následne Capcom túto hru odložil na leto, no ani to neplatilo dlho a nakoniec sa jej dočkáme budúci rok, zatiaľ však bez dátumu. Tím potrebuje viac času na dotiahnutie hry a ak sa obzrieme za predchádzajúcimi Resident Evil multiplayerovkami, neveští to nič dobré.

Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

 

Skull & Bones

Táto hra sa vlastne odkladá každý rok a tentoraz je Ubisoft odložil naozaj poriadne. Vieme, že sa menilo vedenia a aj ľudia v štúdiu, ktoré na hre pracuje. Rovnako sa hra pravdepodobne zase celá prekopáva a to bola oznámená už v roku 2017 a vyzeralo to tak, že by mala krátko na to aj vyjsť. Keďže hra nie je v aktuálnych finančných plánoch Ubisoftu, je ťažké vôbec odhadnúť, kedy by mohla vyjsť,

Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

 

Prince of Persia: The Sands of Time remake

Ďalší titul, ktorý v Ubisofte zjavne nezvládajú a začali s vývojom od základov. Nie je sa však čo čudovať, po predstavení hra dostala obrovskú dávku kritiky. Firma s vydaním hry počíta až na finančný rok 2022-2023. To znamená, že s jej vydaním počítajú niekedy od 1. apríla 2022 do 31. marca 2023. A to je na hru, ktorá mala byť von už tento rok v januári, sakramentsky veľký odklad.

Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

 

Marvel's Midnight Suns

Len nenápadne a potichu Take Two v rámci svojej finančnej správy oznámilo odklad pripravovanej marvelovky Midnight Suns, za ktorou stoja autori série Civilizácia, štúdio Firaxis. Pôvodne mala hra vyjsť na jar 2022, ale nakoniec sa jej dočkáme niekedy v druhom polroku 2022. Autori chcú priniesť čo najlepší zážitok a potrebujú na to viac času. Hra bude mať vlastnú postavy a budovanie vzťahov so známymi hrdinami Marvel univerza.

Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

 

EA Sports PGA Tour

EA sa vracia ku golfu, ale ani to zjavne neprebieha tak hladko, ako vo firme čakali. Hra mala pôvodne vyjsť niekedy na jar 2022, no vyjde neskôr. Nepoznáme ani len štvrťrok, kedy by hru chceli priniesť. V priebehu najbližších mesiacov by sme sa však mohli dozvedieť detaily o hre spolu s dátumom vydania.

Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

 

Shadow Warrior 3

Je niekoľko rôznych indícií, ktoré môžu naznačiť, že hru čaká odklad. Asi taká najvýraznejšia je to, že sa blíži koniec roka a hra ešte nerozbehla marketingovú kampaň. Devolver vlastne ani nemusel potvrdiť, že akciu Shadow Warrior 3 vydá až v budúcom roku, už to bolo viac-menej isté. Na druhú stranu musíme kvitovať spôsob, akým odklad oznámili.

Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

 

Gran Turismo 7

A kým niektoré firmy oznámenie odkladu naťahujú podobne ako Devolver, v Sony si povedali, že najlepšie to bude ako strhnúť náplasť - už vo februári sme sa tak dozvedeli, že GT7 vyjde až v roku 2022, lebo tím počas kritickej časti vývoja narazil na problémy spôsobené pandémiou. Teraz už ale aspoň vieme, že sa hry dočkáme na PS4 a PS5 4. marca 2022.

Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

 

Rainbow Six Extraction

Keď už sme pri tej pandémii, tá dokáže herný trh ovplyvňovať rôznymi spôsobmi a Ubisoft musel čeliť dosť netradičnému dopadu. Kto by asi tak v aktuálnej situácii chcel hrať hru s názvom Quarantine? SPolu so zmenou názvu na Tom Clancy's Rainbow Six Extraction navyše prišiel aj odklad a tejto pandemickej taktickej akcie sa dočkáme v januári.

Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

 

Dying Light 2

Zostávame v téme nákazy, akurát mimozemského parazita meníme za zombíkov v pokračovaní parádnej postapo akcie Dying Light. Vývoj hry sa naťahuje už naozaj nepríjemne dlho a natiahne sa ešte o niečo viac. Už to konečne vyzeralo tak, že sa hry dočkáme v decembri a autori sľubovali, že ďalší odklad nebude. Potom ho ale oznámili a hru posunuli na 22. 2. 2022.

Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

 

Evil Dead: The Game

Táto hra asi nepatrí medzi tie najočakávanejšie, ale ak má niekto slabosť pre Evil Dead sériu a rád by si zahral za Asha s brokovnicou v jednej ruke a motorovkou namiesto druhej, dúfa aspoň v to, že sa z hry vykľuje decentné prekvapenie. Na výsledok si ale budeme musieť počkať, keďže bolo vydanie hry posunuté na február 2022 a keďže ten je už dosť preplnený, uvidíme, či sa autori nerozhodnú ustúpiť z cesty väčším titulom, čo by znamenalo ďalší odklad.

Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

 

Warhammer 40,000: Darktide

Štúdio Fatshark je skúsené a naozaj sa v krvavej kooperácii cíti ako doma. Presvedčiť sme sa o tom mohli v dvoch častiach série Vermintide. Aj preto hra Darktide vyzerala ako čierny kôň roka 2021, no nakoniec sa jej dočkáme na jar 2022, lebo ju autori potrebujú dotiahnuť a doladiť. Čo si určite žiada svoj čas, keďže ešte stále pracujú aj na novom obsahu pre Vermintide 2.

Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

 

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

V prehľade vyššie je viacero odkladov, ktoré síce zabolia, ale aspoň sme sa dočkali nových termínov. V tomto prípade mala byť hra pôvodne vonku už začiatkom roka 2021, no blíži sa koniec a stále nič. Posledná správa je, že vyjde niekedy na jar 2022. Ročný odklad a v novembri stále bez dátumu nie sú dobre znamenia, no dúfajme, že to je všetko v prospech kvalít hry samotnej.

Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

 

The Lord of the Rings: Gollum

Hry podľa známych fantasy boli kedysi v kurze, no postupne od toho štúdiá upustili a vrhli sa na komiksy a iné materiály. Teraz sa ale predsa len aspoň tie najväčšie fantasy značky vracajú, akurát im to potrvá trošku dlhšie. Daedalic Entertainment a Nacon chceli Gluma/Glocha vydať ešte tento rok, no nakoniec sa hry dočkáme budúci rok, avšak nevieme kedy.

Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

 

Hogwarts Legacy

Nesmieme zabudnúť ani na druhú veľkú fantasy hru, ktorá je na ceste. Vedelo sa o nej roky dopredu, leaky boli naozaj presné, no aj keď sa už zdalo, že po toľkých rokoch vývoja nič neohrozí jej vydanie, opak sa stal pravdou a Warneri oznámili odklad na rok 2022. Ešte si tak budeme musieť nejakú dobu počkať, kým si v Rokforte nasadíme na hlavu triediaci klobúk.

Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

 

Gotham Knights

Warneri toho tento rok poodkladali naozaj dosť a nielen zo svojej fantasy produkcie, ale aj z tej komiksovej. Do Gothamu sme sa mali vrátiť už tento rok, no výlet sa odkladá na rok 2022. Budúci rok sa tam navyše pozrieme dvakrát, keďže okrem Gotham Knights vyjde aj Suicide Squad: Kill The Justice League, nová hra od Rocksteady.

Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

 

Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2

Pre mnohých najbolestivejšia položka na zozname. Jednotka je kult, ktorý je dodnes zbožňovaný a dvojka bol aj preto túžobne očakávaná. Hru ale postretli také problémy, aké sa často nevidia. Prakticky vydavateľ vývoj zastavil, rozpustil tím a bol na prahu zrušenia hry, až kým nedostal naozaj dobrý pitch, ktorý vedenie presvedčil, aby hre ešte dalo šancu. Nevieme ale, koľko z pôvodného projektu sa zachová a či vôbec niečo. Nevieme ani len to, kto na hre pracuje. A už vôbec nevieme, kedy by mohla vyjsť.

Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

 

Horizon: Forbidden West

Začali sme očakávanou Sony hrou a aj končíme očakávanou Sony hrou, čo nám naznačuje, že budúci rok bude pre PlayStation naozaj silný - príde hneď niekoľko veľkých odložených hier a určite sa pridajú ďalšie. Aj v tomto prípade visel odklad dlhšie vo vzduchu, takže sme tušili, že tento rok to už Guerrilla Games nestihnú. Nakoniec stanovili vydanie na 18. februára 2022 a keďže je február naozaj prepchatý, určite sa nejaké hry budú posúvať ďalej. Uvidíme, či táto zostane.

Aké odklady nám zatiaľ priniesol rok 2021?

 

Toto samozrejme nie sú všetky odklady zaujímavých či očakávaných hier, ale sú to také odklady, ktoré zaboleli asi najviac hráčov. Icarus, Crimson Desert, Destiny 2: The Witch Queen, Rocksmith+, The Division: Heartland a mnohé ďalšie sa dočkali tiež odkladov. Ak vás trápi nejaký iný odklad, pokojne nám o ňom napíšte do diskusie. Na záver odporúčame pozrieť si naše-vaše hlasovanie o najočakávanejšej hre roka 2021. Možno vás prekvapí, že z 20 najvyšších priečok tento rok vyšlo alebo vyjde len 10.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19874)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk