Men of War II bolo ohlásené a už aj bližšie predstavené

Oficiálna druhá časť vojnovej stratégie zavedie hráčov opäť do druhej svetovej. Mali sme príležitosť sledovať prvé bitky a získať od autorov horúce informácie v online prezentácii. Teraz sa o ne s vami podelíme.

pridal uni 23.11.2021 o 23:45 pod hry
Men of War II bolo ohlásené a už aj bližšie predstavené

HRY > NOVINKY >

Po trinástich rokoch od vydania pôvodnej hry Men of War a viacerých odbočkách sa vojnová strategická séria dočká plnohodnotného pokračovania. Ešte pred oficiálnym ohlásením Men of War II sme dostali pozvánku na online prezentáciu, kde sme boli oboznámení s tým, čo nás v dvojke čaká. V prvom rade to bude návrat ku koreňom  s osvedčenou hrateľnosťou, ale aj novinkami.  Mali by sme však bojovať  na miestach a v konfliktoch, ktoré sme ešte nenavštívili. Za všetkým stojí pôvodný vývojársky tím Best Way.

V hre bude sovietska a spojenecká kampaň a, prirodzene, treťou zúčastnenou stranou budú nacisti z Tretej ríše. Bojovať sa bude v otvorenom teréne aj mestách na východnom a západnom fronte.  S deštruktívnym prostredím a vyspelou AI. K dispozícii bude cez tristo  vozidiel a štyridsaťpäť bataliónov.  Novinkou je režim Front Line, kde sa bude dynamicky posúvať frontová línia a niektoré aktivity  bude možné vykonať len vo svojom teritóriu. Napríklad inžinieri môžu klásť zátarasy a míny iba na vlastnom území. Línia sa dá posúvať len prostredníctvom pechoty a vybraných ľahkých jednotiek. Vo vami ovládanej oblasti pritom nebude fog of war, takže  uvidíte všetkých nepriateľov, čo sa tam pokúsia preniknúť.

Men of War II bolo ohlásené a už aj bližšie predstavené


Priame ovládanie ľubovoľnej jednotky sme tu už síce mali, ale tentoraz  sa pritom zmení aj pohľad kamery. Hráč sa teda bude cítiť ako v akčnej hre. V ukážke sme videli streľbu z guľometu z pohľadu prvej osoby a pri ovládaní tanku to bolo z pohľadu tretej osoby.  Pritom tanky budú mať rôzne odolný pancier – vpredu najsilnejší, na stranách slabší a najzraniteľnejšie budú odzadu. 

Nacisti síce nebudú mať vlastnú kampaň, ale dostanú určitý priestor v tajných misiách. Tak sme napríklad videli zaujímavú ukážku s nemeckým Tigrom,  ktorý čakal v obrannom postavení na nepriateľské jednotky. Pritom použil maskovanie haluzami stromov a vyzeralo to naozaj dobre. Podobnú možnosť aj s maskovacími sieťami bude mať aj iná technika. Účelom je čo najlepšie utajenie. Kým protivník spozoruje takúto jednotku, dlhšie to trvá a zatiaľ môže byť ostreľovaný, i keď ešte nevidí útočníka. Tanky budú používať dva druhy munície – prieraznú na vojenskú techniku a vysoko explozívnu na pechotu a menšie ciele, plus pália aj guľometmi.

V multiplayeri budú PvP a kooperačné režimy pre štyroch hráčov. Systém bude podobný ako v minulosti, keďže sa osvedčil. Očakávajte teda úvod so základnými jednotkami a ľahkými tankmi a postupný prechod na ťažkú a elitnú techniku. Vojaci sa môžu skrývať v budovách, zákopoch a stavať barikády.  Na techniku budú platiť míny a protitankové zbrane. Opäť platí, že na vlastnom území uvidíte všetko, ale na nepriateľskom území budete mať obmedzený výhľad, čo je napríklad pri tanku iba určitý výrez.


Hráčov určite poteší plná podpora modov, pričom môžu vytvárať scenáre z rôznych období, nielen druhej svetovej vojny. Takže napríklad dokážu zrealizovať svoju predstavu tretej svetovej, alebo sa vrátiť do anglickej kolonizačnej éry - nebude to problém.

Keď prišiel čas na otázky, vývojári nám ešte potvrdili, že v hre budú aj nočné a špeciálne misie. Máme očakávať zmeny obdobia dňa a napríklad špionážne úlohy, kde si treba pri plnení cieľov vystačiť s malým množstvo jednotiek.  Spýtali sme sa aj na to, či budú tanky a vozidlá vyžadovať dopĺňanie paliva podobne ako v predošlých Men of War hrách.  Podľa autorov v multiplayeri určite nie, aby sa zachovala dynamika. V sólo režime to nie je vylúčené, ale vývojári ešte zvažujú, či tam tento prvok nakoniec bude, alebo ho úplne vypustia  a zamerajú sa na iné súčasti hry.

Zatiaľ to teda vyzerá na solídnu vojnovú RTS, ktorá bude mať dôverne známy základ, ale aj určité nové prvky.  Sme zvedaví aj na vizuál, ktorý momentálne pripomína staršie hry, ale tvorcovia prízvukovali, že do vydania v roku 2022 sa grafika určite zlepší. Momentálne sa sústredia na herné mechaniky a zdá sa, že spokojní by mohli byť veteráni, ale hra dokáže osloviť aj mladších záujemcov.





Men of War II bolo ohlásené a už aj bližšie predstavené  Men of War II bolo ohlásené a už aj bližšie predstavené  Men of War II bolo ohlásené a už aj bližšie predstavené
Men of War II bolo ohlásené a už aj bližšie predstavené  Men of War II bolo ohlásené a už aj bližšie predstavené  Men of War II bolo ohlásené a už aj bližšie predstavené
Men of War II bolo ohlásené a už aj bližšie predstavené  Men of War II bolo ohlásené a už aj bližšie predstavené  Men of War II bolo ohlásené a už aj bližšie predstavené
Páči sa mi! (+3)






Men of War II bolo ohlásené a už aj bližšie predstavené
PC

Vývoj: 1C Entertainment / Best Way
Štýl: Stratégia
Dátum vydania:  2024
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19541)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk