Analýza Matrix Awakens tech dema

Digital Foundry sa pozrelo bližšie na technické detaily Matrix Awakens dema od Epicu, a teda hlavne na technológie, ktoré Unreal Engine 5 prinesie.

pridal saver 11.12.2021 o 18:30 pod hry
Analýza Matrix Awakens tech dema

HRY > NOVINKY >

Digital Foundry sa pozrelo bližšie na technické detaily Matrix Awakens dema od Epicu, a teda hlavne na technológie, ktoré Unreal Engine 5 prinesie.

Samotný výkon tech dema je decentný. Je to však len neoptimalizované techdemo a teda 30 fps je základ, ale v meste pri väčších rýchlostiach alebo kolíziách ide aj k 20 fps. To všetko  pri upscalovaných 1620p pri Xbox Series X a PS5 a 1080p pri Xbox Series S. Series S má síce menšie rozlíšenie, ale okrem toho prakticky rovnaký framerate. Plus nahrávanie má najrýchlejšie.

Pre zaujímavosť, filmové scény nasimulovali rovno na 24 fps, plus mínus pár fps. Ale to je všetko už vec ďalšej optimalizácie, ktorú na techdemo už výrazne neriešili. Pričom vedia, že ešte výkon niektorých funkcií v engine musia dotiahnuť. 

Tech demo však ukazuje hlavne to, ako sa dá jednoducho a rýchlo spraviť mesto v Unreal engine 5, ukazuje mass AI funkciu, ktorá automaticky vie mesto zaplniť ľuďmi, pričom sú to generovaní metahumans, ktorí môžu vyzerať rôzne, zároveň to celé vedia potiahnuť detailnými textúrami, ako aj nasvietiť Lumen technológiu. Pritom pôvodne bol Lumen len softvérový a Epic sa snažil ukázať, že ray tracing nepotrebujú (pôvodne ani v Unreal engine 5 nebol), ale nasvietenie bolo oproti ray tracingu výrazne obmedzené a ľudia sa pýtali, že prečo to nemajú. Ale už sa našťastie uvedomili a aj v tomto deme už vidíme, že zapracovali hardvérový ray tracing. Vďaka tomu je teraz Lumen lepší.

V každom prípade, ak bude veľmi jednoduché vytvoriť funkčné mesto, prispatý Rockstar rýchlo zbadá konkurenciu.

Nakoniec DF hovorí, že toto tech demo ukazuje dôvod, prečo odstrihnúť oldgen konzoly. Zároveň je však otázne, či 30 fps bude maximum, čo v tejto oblasti aj nové konzoly dosiahnu, alebo s akými orezaniami to pôjde na 60 fps. 





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18426)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk