TERMINATOR: RESISTANCE - ANNIHILATION LINE

TERMINATOR: RESISTANCE - ANNIHILATION LINE

7.0

Viac terminátorov a otcovia z odboja

Recenzia na PC verziu

Ak ste už prešli pôvodnú hru s terminátorom a zaujímate sa o tento prídavok, znamená to, že sa vám post-apokalyptická akcia podľa známej predlohy páčila. A v tom prípade sa vám bude páčiť aj Annihilation Line, pretože ponúka obsah v podobnom duchu ako základný produkt z roku 2019. Samozrejme, určite ste zvedaví, či v DLC nájdete aj niečo nové a čím je špecifický, takže si to trochu rozoberieme.

Prídavok môžete spustiť ako samostatnú novú kampaň v ponuke hry, kde, mimochodom, medzičasom pribudol aj Infiltrator mód, ktorý bol aj v rozšírenej edícii pre PS5. Udalosti v Annihilation Line sa odohrávajú niekedy uprostred pôvodného príbehu, takže si s Jacobom  Riversom vlastne odskočíte absolvovať doplnkovú dejovú líniu. Aj z tohto dôvodu začínate v DLC s postavou na úrovni trinásť a krátko po úvode môžete investovať dvanásť skúsenostných bodov do schopností v troch odvetviach - boj, veda a prežitie. To už poznáte, takže len stručne pripomenieme, že vám tieto talenty umožnia osvojiť si a lepšie využívať zbrane, zakrádanie, výbušniny, zlepšiť svoju odolnosť, rozšíriť kapacitu batoha – inventára a zvládnuť otváranie zámok a hackovanie v príslušných minihrách.

Samotný dej začína spomienkami na otca v už zdevastovanom svete a pokračuje precitnutím Jacoba v exkluzívnej spoločnosti Kyle Reesa a hŕstky členov odboja. Kyle zatiaľ netuší, akú významnú úlohu zohráva v živote Johna Connora, ktorý je lídrom a nádejou na záchranu ľudstva pred Skynetom. Ale je to skúsený chlapík, ktorý vám dáva pokyny, posiela vás plniť misie a niekedy vám aj osobne asistuje.

Terminator: Resistance - Annihilation Line
Terminator: Resistance - Annihilation Line Kyle Reese je zvedavý na váš názor...
Kyle Reese je zvedavý na váš názor...


Terminator: Resistance - Annihilation Line ... a niekedy bojujete priamo po jeho boku.
... a niekedy bojujete priamo po jeho boku.


Terminator: Resistance - Annihilation Line Čo tam griluješ, plecháč?
Čo tam griluješ, plecháč?





Podobne vás v boji príležitostne podporí aj zvyšok malého tímu, s ktorého členmi môžete občas komunikovať a spoznáte aj niečo z ich osobného života a problémov. Prídavok tak nie je len striktnou akčnou štvanicou, ale prináša slušne prerozprávaný dej, pri ktorom si aj budujete vzťahy so svojimi spoločníkmi. Hoci len okrajovo, lebo v približne štvorhodinovom dobrodružstve nemáte až tak veľa času ísť v tomto smere do hĺbky. 

Kľúčová je vaša úloha preskúmať oblasť, z ktorej sa náhle prestali ozývať preživší civilisti, nájsť stopy, zistiť čo nasleduje ďalej a aké nové plány spriada Skynet. Prípadne ich prekaziť. Niekoľko nadväzujúcich hlavných cieľov vo viacerých sektoroch dopĺňa hŕstka vedľajších zadaní. Sú malým, ale príjemným spestrením a predĺžia hernú dobu. Preskúmate dôležité miesta, budete hackovať počítače, ochraňovať svedka s potrebnými informáciami, vyhadzovať do vzduchu nepriateľské systémy a niekedy aj utekať pred prenasledovateľmi. Stačí to na solídne story so slušným záverom a pointou, ktorá vás však, ako znalcov  filmového terminátora, ani veľmi neprekvapí.

Proti vám budú stáť už osvedčení terminátori, na ktorých potrebujete minimálne plazmové zbrane a výbušniny a stále fungujú aj špeciálne jednorazové nože, ktorými spacifikujete plecháčov bodnutím odzadu. Okrem toho vo vzduchu poletujú prieskumné drony a niekedy aj väčšie hliadkovacie stroje, na zemi vás prenasledujú výbušné potvory z podzemia aktivované vaším pohybom. Predovšetkým je tu však teraz T-600 a masívny štvornohý HK Centurion.

Súčasťou postupu je už známe vylepšovanie výzbroje prepojenými kompatibilnými čipmi, označenie cieľov pre snajpera či fotografovanie objektov s použitím špeciálnych okuliarov. Rozhodne vám pomôže hackovanie obranných veží, ktoré obrátite proti ich stvoriteľovi a pomôžu vám zlikvidovať terminátorov. Prešli ste základnú hru, poznáte to, novinky tu nehľadajte. Je to síce trochu škoda, ale prídavok je zaujímavý aj bez nich. Spoľahlivo vás totiž vtiahne do post-apokalyptického sveta s novou zápletkou a ktorého fanúšika tohto univerza by nepotešilo, že môže sprevádzať Kyle Reesa? To môže prebiť už len John Connor a Sarah.

Myslím si, že fanúšikovia môžu byť spokojní aj s celkovým spracovaním. Grafika originálu neexcelovala a dodatočne vydanú PS5 edíciu kolega veľmi kritizoval za biedny technický stav. Annihilation Line ale na PC vyzerá celkom dobre. Tvorcovia pridali nejaké efekty a grafické úpravy a ja osobne som mal z toho dobrý dojem.  Jednotlivé lokality zodpovedajú katastrofickým výjavom načrtnutým vo filmoch, zaujmú vybrané miesta, ako je továreň na výrobu terminátorov či nočný výhľad na zrúcaniny mesta. V akčných scénach zažijete pekné výbuchy. Členovia odboja sa celkom svižne pohybujú a sú aj dobre nadabovaní, terminátorom ich strojový pohyb odpustíme, len s ich inteligenciou je to horšie a pôsobia stále dosť prihlúplo. V sprievode známych filmových melódií to vytvára solídny celok, ktorý vás veľmi dobre vtiahne do vízie pohromou zasiahnutého sveta. Nenatrafil som na žiadne rušivé chyby, s výnimkou ojedinelého trhania, celkovo sa nie je veľmi na čo sťažovať.

Čo vám budem hovoriť, po dvojročnej odmlke to bol príjemný večer strávený s terminátorom a (budúcim) otcom Johna Connora. Dobre som si zastrieľal a užil si vydarenú atmosféru sveta, ktorý je odrazom bezútešnosti spôsobenej ľudskou hlúposťou a fatálnymi rozhodnutiami samozvaných pánov tvorstva. Annihilation Line je vydarený prídavok so sympatickou dejovou odbočkou, hoci sa pôvodná hrateľnosť vôbec nezmenila. 15€ sa vám za 4-5 hodinový boj môže zdať trochu veľa a v tom prípade počkajte, kým cena neklesne, ale ak ste fanúšikovia terminátora a bavila vás táto konkrétna hra, určite si doprajte aj aktuálny prídavok. Nesklame vás.

Terminator: Resistance - Annihilation Line
Terminator: Resistance - Annihilation Line Téčka, zbírá Téčka, v tom je ta léčka. A já jsem o tom neměl ani zdání... lala
Téčka, zbírá Téčka, v tom je ta léčka. A já jsem o tom neměl ani zdání... lala


Terminator: Resistance - Annihilation Line Krásne to buchlo a horí! Čo poviete?
Krásne to buchlo a horí! Čo poviete?


Terminator: Resistance - Annihilation Line Naša budúcnosť, keď sa bude ľudstvo naďalej správať tak hlúpo ako doteraz.
Naša budúcnosť, keď sa bude ľudstvo naďalej správať tak hlúpo ako doteraz.






napísal uni 17.2.2022
Páči sa mi!
7.0
Vo svete
6.0
Ohodnotiť
TERMINATOR: RESISTANCE - ANNIHILATION LINE
+ doplnkové ťaženie so solídnym dejom a vydarenou atmosférou
+ Kyle Reese a pár ďalších nových postáv
+ splní očakávania fanúšikov Resistance
- žiadne novinky a vylepšenia hrateľnosti
- rovnaká štruktúra a koridorový postup ako v pôvodnej hre
- stále slabá umelá inteligencia


RECENZIE HRÁČOV
icon
7.0
MANTOR    11.4.2020
+ verna atmosfera Terminatora+ oldschool praca s inventarom, zbranami a predmetmi+ jednodu... zobraziť

PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Reef Entertainment / Teyon
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 15. november 2019
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19596)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk