Hry ako GTA, alebo čo si zahrať, kým príde GTA VI?

GTA prinieslo do herného sveta živé otvorené svety a pozrime sa, kde niečo podobné ešte nájdete.

pridal saver 6.8.2022 o 15:26 pod hry
Hry ako GTA, alebo čo si zahrať, kým príde GTA VI?

HRY > NOVINKY >

GTA prinieslo do herného sveta živé otvorené svety a pozrime sa, kde niečo podobné ešte nájdete. Nejdeme teraz po všetkých otvorených svetoch, ale hlavne po svetoch s otvorenými mestami a možnosťami. 

 

 

GTA V  - PC, Xbox One, PS4, PS5, Xbox Series XS

Hry ako GTA, alebo čo si zahrať, kým príde GTA VI?

Najnovším a najväčším svetom GTA série je samozrejme GTA V. Síce nový ako nový. Rockstar už pomaly 10 rokov nevie priniesť pokračovanie a stále recykluje GTA V na ďalšie generácie konzol s minimálnymi vylepšeniami. Dúfajme, že táto generácia bude posledná.

Výhodou je, že na PC ho vylepšujú hráči ako vizuálne, tak aj rôznymi hernými možnosťami, kde je modov viac ako dosť. Hrať sa oplatí aj GTA Online, ktoré sa na rozdiel od singleplayeru stále rozrastá a ponúka dostatok zábavy ako pre multiplayerových hráčov, tak aj v hre jedného hráča.

 

 

Saints Row  - PC, Xbox One, PS4, PS5, Xbox Series XS

Hry ako GTA, alebo čo si zahrať, kým príde GTA VI?

Najbližšie GTA štýlu je konkurenčná Saints Row séria. Tá začala v roku 2006 prvou časťou, ktorá štýlom pripomínala GTA San Andreas, keďže ste prebrali gang, s ktorým ste išli ovládnuť celé mesto. Prvá hra vyšla len na Xbox360, ale bola prekvapivo dobrá. Síce menej možností, ale na začiatok slušné. Ďalšie Saints Row hry to vylepšovali, aj keď naschvál už autori nešli v stopách GTA a skôr sa vybrali rôznymi sci-fi, komiksovými a superhrdinskými smermi. 

Teraz, keď všetko vyčerpali, v auguste príde reštart série. Ten ponúkne rozsiahle prostredie s jedným veľkým mestom a rozsiahlym okolím pre neobmedzenú zábavu. Čakajte veľa explózií, množstvo customizácie a zábavy ako v singleplayeri, tak aj kooperácii. Kooperácia je totiž silnou stránkou série.

 

 

Mafia: Definitive edition - PC, Xbox One, PS4

Hry ako GTA, alebo čo si zahrať, kým príde GTA VI?

Takmer spolu s GTA III svojho času vyšla aj prvá Mafia. Tá išla mierne iným smerom, menej casualne, viac sa sústredila na PC hráčov a náročnosť. Mala síce menej možností, ale veľmi dobré zameranie na príbeh. Nedávno dostala aj plnohodnotný remake v Definitive edícii.

Určite sa minimálne jednotka oplatí zahrať, či už pôvodná alebo táto vylepšená . Ale aj dvojka s atmosférou 50-tych rokov má tiež niečo do seba a rovnako ani trojka s rozsiahlym otvoreným svetom nie je zlá. Možno najslabšia, ale zase má najširšie možnosti otvoreného sveta.

Autori vraj teraz pripravujú Mafiu 4, ktorá by mala byť prequelom k prvej Mafii.

 

 

Bully  - PC, Xbox One, PS4, mobil

Hry ako GTA, alebo čo si zahrať, kým príde GTA VI?

Popri GTA svojho času Rockstar vydal aj Bullyho, ktorý je stále decentným titulom na zahratie hlavne na PC. Má trochu menší záber, ale škola a malé mestečko v okolí ponúkne dostatočné možnosti a aj dostatočnú zábavu. V hre ste totiž žiakom školy, na ktorej sa snažíte prežiť, čo nie je jednoduché.

 

 

Sleeping Dogs  - PC, Xbox One, PS4, PS5, Xbox Series XS

Hry ako GTA, alebo čo si zahrať, kým príde GTA VI?

Ak sa chce pozrieť do Hong Kongu, Sleeping Dogs je veľmi zaujímavou ponukou v tomto žánri. Orientuje sa na prestrelky, naháňačky na autách a bitky. Nečakajte tu veľa orientácie na vedľajšie úlohy, ale ak chcete intenzívnu akciu, toto vám sadne. Napriek svojmu veku to je stále dobrá hra.

 

 

Cyberpunk 2077  - PC, Xbox One, PS4, PS5, Xbox Series XS

Hry ako GTA, alebo čo si zahrať, kým príde GTA VI?

V otvorených mestách nesmieme zabudnúť ani na Cyberpunk 2077, ktorý pre zmenu ponúka kyberpunkové mesto budúcnosti. Síce sa neorientuje priamo na interakciu s mestom, ale príbeh a vedľajšie úlohy si užijete a na PC s modmi si môžete hru rozšíriť zaujímavými smermi. 

Do hry príde budúci rok prvá a možno aj posledná expanzia. Pripravovaný bol aj multiplayer, ale ten, ak príde, tak ako samostatná hra alebo rovno v ďalšom Cyberpunku, keďže CD Projekt s ďalšími titulmi už prešiel na Unreal Engine 5.

 

 

Watch Dogs Legion  - PC, Xbox One, PS4, PS5, Xbox Series XS

Hry ako GTA, alebo čo si zahrať, kým príde GTA VI?

Nesmieme vynechať ani Watch Dogs sériu, ktorá ide v otvorených mestách svojím vlastným štýlom. Ponúka totiž hackovanie všetkých možných zariadení, kde viete hacknúť semafory, spôsobiť tak nehody, ale viete hacknúť a otvoriť aj autá, ale aj rôzne elektronické zariadenia. 

Watch Dogs 1 rozbehol tento smer ešte s obmedzenými možnosťami, Chicagom a drsným príbehom. Watch Dogs 2 bol skôr tínedžerský, ale s rozsiahlym San Franciscom. Watch Dogs Legion bol viac futuristický, v Londýne s hlbokými možnosťami hackovania.

 

 

Lego City Undercover  - PC, Xbox One, PS4, Switch 

Hry ako GTA, alebo čo si zahrať, kým príde GTA VI?

Zábavnou obdobou otvoreného mesta je Lego City, ktoré ponúka ako príbeh, tak aj rôzne činnosti v meste. Budete skákať, jazdiť, zbierať kocky a naháňať zločincov. Je to ako GTA bez násilia a krvi. Hra síce pôvodne vyšla už v roku 2013 na WiiU, ale následne v roku 2017 dostala aj verziu pre PC a ostatné konzoly.

 

 

Dying Light 2 Stay Human  - PC, Xbox One, PS4, PS5, Xbox Series XS

Hry ako GTA, alebo čo si zahrať, kým príde GTA VI?

Veľmi dobré a doslova uzavreté otvorené mesto má Dying Light, kde už prvá hra ukázala kvalitnú kombináciu parkourového pohybu mestom a bojov so zombíkmi, druhá to posunula ešte ďalej. Presnejšie zatiaľ čo prvá hra bola v prvom zombie meste, druhá hra je v poslednom ľudskom meste na planéte. A mesto nebude statické, ale budete ho svojimi rozhodnutiami ovplyvňovať. 

 

 

Marvel's Spider-Man Remastered - PC,  PS4, PS5 

Hry ako GTA, alebo čo si zahrať, kým príde GTA VI?

Ak sa nechcete mestom prevážať na aute, môžete si nad ním zalietať na pavučine so Spider-manom, zlikvidovať poskokov a superzloduchov.  A môžete tak spraviť ako priamo s Petrom Parkerom alebo aj s Milesom Moralesom. Zatiaľ síce len na PS4 a PS5, ale už teraz v auguste hra prichádza aj na PC, zatiaľ pôvodná remastered verzia, ale na jeseň by sme tam mali vidieť aj Milesa Moralesa.

 

 

Sunset Overdrive - PC, Xbox One 

Hry ako GTA, alebo čo si zahrať, kým príde GTA VI?

Ak chcete viac zábavný pohľad na zombie mesto, určite sa pozrite na Sunset Overdrive, čo je hra, ktorá sa nakoniec stala základom pre Spider-mana. Ponúka šialenú akciu so zvláštnym príbehom a závalmi mutantov. Totiž mutantov vytvoril nový energetický nápoj. Našťastie vy ste ho nevypili a záchrana mesta je teraz na vás.

Hra vyšla pôvodne len na Xboxe, ale neskôr sa objavila aj na PC.

 

 

Assassin's Creed Unity - PC, Xbox One, PS4 

Hry ako GTA, alebo čo si zahrať, kým príde GTA VI?

Assassins Creed síce už aktuálne nie je priamo mestský otvorený svet, ale môžete sa vrátiť buď k prvým dvom častiam, alebo ak si chcete mesto skutočne vychutnať, tak k parádnemu Unity v Paríži, prípadne Syndicate v Londýne. Obe veľmi dobre zachytili atmosféru miest a ponúkli tam príbeh previazaný s Templármi. 

 

 

Yakuza: Like a Dragon  - PC, Xbox One, PS4, PS5, Xbox Series XS  

Hry ako GTA, alebo čo si zahrať, kým príde GTA VI?

Ak chcete okúsiť japonské mestá, pozrite sa po Yakuza sérii. Tá je viac špecifická, čo sa týka hrateľnosti, ako v možnostiach, tak aj bojoch, ale môže vás zabaviť. Ak ste ešte nehrali Yakuzu, môžete začať s Yakuzou 0 alebo si kľudne dajte aj nedávny Yakuza: Like a Dragon. Ten má ako dobrý príbeh, ale už iný súbojový systém.

 

 

L.A. Noire  - PC, Xbox One, PS4, switch 

Hry ako GTA, alebo čo si zahrať, kým príde GTA VI?

Ak chcete detektívne ladenú hru z pohľadu policajta, Rockstar už dávnejšie vydal LA Noire. Veľmi pôsobivú hru, síce minimálne zameranú na vedľajšie aktivity, ale zato s kvalitným príbehom a zaujímavým prístupom k vyšetrovaniu. Hra vo svojej dobe priniesla aj veľmi detailný capturing tvári.

 

 

Saboteur - PC, Xbox360, PS3

Hry ako GTA, alebo čo si zahrať, kým príde GTA VI?

Saboteur bol jednou z najlepších hier v otvorenom svete v Xbox360/PS3 generácie, je až škoda, že doteraz nedostal ani remaster, nie to ešte pokračovanie. Vo svojej dobe veľmi dobre zachytil okupovaný Paríž v druhej svetovej vojne, ktorý ste museli oslobodiť. Bol to mix akcie a lezenia po budovách zameraný na stealth a taktiku. Pričom zatiaľ čo obsadené časti mesta boli čiernobiele, ak ste ich oslobodili od nacistov, dostali farbu.





Páči sa mi! (+5)







Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18385)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk