Phantom Fury vylepší grafiku, ale stále ponúkne krvavú akciu zo starej školy

Už na Gamescome sme mali možnosť sa pozrieť na čerstvo ohlásenú akciu od 3D Realms.

pridal matus_ace 16.9.2022 o 21:15 pod hry
Phantom Fury vylepší grafiku, ale stále ponúkne krvavú akciu zo starej školy

HRY > NOVINKY >

Často píšem o tom, že herný biznis prináša nezvyčajné príbehy a celá táto séria je jedným z nich. Vznikala hra, pôvodne to mala byť Duke Nukem akčná RPG, no dlhoročný vývoj Duke Nukem Forever, problémy 3D Realms a právne naťahovanie o značku spôsobili, že vyjsť nemohla. Autorom bolo ale ľúto svoju prácu zahodiť, tak sa rozhodli hru prekopať a vydať ju ako niečo úplne iné. Tak vznikla Bombshell. Hrdinu s guľami z ocele nahradila hrdinka, ktorá ich má tiež, ale metaforicky. Bola rovnako drsná, rovnako hláškovala a celé to stále budilo dojem Duke Nukema. Takže sa autori rozhodli v tom pokračovať a Shelly “Bombshell” Harrison sa vrátila v Ion Fury (pôvodne nazvaná Ion Maiden, ale aj tento názov sprevádzali právne problémy).

Autori pre hru aktuálne pripravujú expanziu Aftershock, ale za zatvorenými dverami 3D Realms stánku na Gamescome sme mali možnosť nazrieť aj na ďalší projekt – Phantom Fury. To je pokračovanie, ktoré nás a Shelly zoberie mnoho rokov do budúcnosti a prinesie aj grafický pokrok. Hra tak už nebude vyzerať ako Duke Nukem 3D, ale skôr ako Quake. Jednotka. Kým sa ale dostanem k detailom, drobné poznatky zo záveru nášho stretnutia s vývojármi. Po dlhom dobiedzaní predsa len prezradili viac. Prečo je v rámci príbehu taká gigantická medzera medzi prvou hrou a Phantom? Autori nechceli priamu nadväznosť, aby nechali priestor pre ďalšie veci (možno to nemusia byť nutne hry). Navyše je to, akoby sa takmer snažili vymazať hru Bombshell.

Teraz už ale k veci. Na Phantom Fury pracujú v štúdiu Slipgate Ironworks už dva roky a vyjde budúci rok. Nebude žiaden Early Access, rovno plné vydanie a to pre PC a aj všetky konzoly. Aj napriek tomu, že vydanie je pomerne ďaleko, poznáme požiadavky PC verzie. Môžete si ich pozrieť nižšie. Dej nás zavedie ďaleko do budúcnosti po Aftershock, kde sa Shelly vydáva na výbušnú cestu po USA, aby zachránila ľudstvo. Boj s Heskelom je minulosťou, teraz musíte legendárny artefakt Demon Core, ale nebude to také jednoduché. Minulosť jej ale nedá pokoj a rovnako ani hordy nových nepriateľov. Príbeh opäť nebude na Pulitzera, len dá zámienku k tomu, aby ste vystrieľali obrovské hordy. Dokonca je príbeh písaný tak, aby ste nemuseli hrať prvú hru a aj tak o nič neprídete.

Autori zapracovali na mnohých oblastiach a musím povedať, že asi čítali moju recenziu. Variabilita nepriateľov je totiž jedna z nich. Rovnako ale prídu aj iné vylepšenia. Zlepšená bude interaktivita s prostredím, čo znamená, že môžete ovládať mechanizmy a ničiť veci. Napríklad so žeriavom zničíte stenu. Autori chcú, aby ste k prostrediu pristupovali s dávkou kreativity. Rovnako hra ponúkne variabilné možnosti postupu, kde máte pred sebou viac ciest a tie sa líšia náročnosťou. Navyše vaše rozhodnutia môžu mať neskôr následky. Ak v priebehu misie nezničíte nepriateľský vrtuľník, síce sa ho zbavíte, ale na konci misie vám to poriadne vynahradí.

Neboli to len sladké reči vývojárov, ale všetko toto nám predviedlo aj krátke demo. To nás zobralo na jednu z misií, ktorá sa odohráva vo vlaku, ktorým musí Shelly prejsť. Mohlo by sa to zdať ako lineárny zážitok, ale aj tu je veľa interaktivity, veľa nepriateľov a aj niekoľko možností postupu. Kde práve vidno, že sa môžete vybrať viacerými cestami a jedna z nich je jednoduchšia. No a aj ten vrtuľník sa týkal práve tejto misie. Nechýbali skryté miestnosti a bonusy a dokonca ani nejaké menšie hádanky. Ako koniec koncov v takejto boomer shooter hre aj čakáte. Pribudla možnosť ovládať napríklad auto a prekonať tak väčšiu vzdialenosť.

Prvé husle opäť hrá akcia. Tá vychádza zo starej školy a opäť bude poriadne krvavá. Nepriateľom budete môcť odstreliť končatiny a čakajú vás aj iné chuťovky. Hra celkovo ponúkne viac ako 20 unikátnych zbraní. Niektoré sú úplne nové, ale sú tu aj také, ktoré sa vracajú z prvej hry, napríklad Loverboy. V priebehu hry môžete zbrane upgradovať a upravovať. Získate tak nové možnosti a napríklad alternatívnu streľbu. Vylepšovať budete aj Shelly a jej novú bionickú ruku. Budete tak bojovať presne tak, ako sami chcete. Taktiež budete mať možnosť držať zbrane v oboch rukách.

Hra prejde už na polygónovú grafiku a autorom to pripadalo ako logický krok v rámci progresu. Zachovávajú síce retro vizuál, ale obohatili ho o moderné efekty, ktoré prináša Unreal Engine. Vzniká tak zaujímavý mix, kedy hra vyzerá retro, ale stále dobre a zároveň aj trochu moderne. Nie som veľkým fanúšikom polygónových retro hier, ale táto vyzerá dosť dobre. V hluku Gamescomových hál sme si zvuk veľmi užiť nemohli. Ak vám ale prirástol k srdcu hlas herečky Valerie Michelle Arem, budete ho počuť aj tu, keďže si zopakuje úlohu Shelly.

V porovnaní s Ion Fury sa autori rozhodli hru nafúknuť a Phantom Fury tak ponúkne viac ako 10 hodín hrania v kampani. Tú si budete môcť spestriť interaktívnymi hernými automatmi, ktoré ponúknu niekoľko minihier. Ak sa vám hra zapáči tak, že sa od nej nebudete chcieť odtrhnúť, bude k dispozícii aj multiplayer.

Požiadavky PC verzie vyzerajú nasledovne:

Minimum:

  • OS: Windows 7 64-bit alebo novší
  • Procesor: Intel i5, 2.5 GHz alebo lepší
  • Pamäť: 8 GB RAM
  • Grafika: Intel HD 4400 alebo lepšia
  • DirectX: 11
  • HDD: 10 GB

Odporúčaná zostava:

  • OS: Windows 10 64-bit alebo novší
  • Procesor: Intel i5 3.5 GHz alebo lepší
  • Pamäť: 16 GB RAM
  • Grafika: NVIDIA GTX 470 / AMD Radeon 6870 HD
  • DirectX: 12
  • HDD: 10 GB





Phantom Fury vylepší grafiku, ale stále ponúkne krvavú akciu zo starej školy  Phantom Fury vylepší grafiku, ale stále ponúkne krvavú akciu zo starej školy  Phantom Fury vylepší grafiku, ale stále ponúkne krvavú akciu zo starej školy
Phantom Fury vylepší grafiku, ale stále ponúkne krvavú akciu zo starej školy  Phantom Fury vylepší grafiku, ale stále ponúkne krvavú akciu zo starej školy  Phantom Fury vylepší grafiku, ale stále ponúkne krvavú akciu zo starej školy
Phantom Fury vylepší grafiku, ale stále ponúkne krvavú akciu zo starej školy  Phantom Fury vylepší grafiku, ale stále ponúkne krvavú akciu zo starej školy  Phantom Fury vylepší grafiku, ale stále ponúkne krvavú akciu zo starej školy
Páči sa mi! (+3)






Phantom Fury vylepší grafiku, ale stále ponúkne krvavú akciu zo starej školy
PC
PS4
Xbox One
Switch
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: 3D Realms / Slipgate Ironworks
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 23. apríl 2024
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk