Microsoft: Sony je odkúpeniu Activsionu nadšené asi tak, ako bol Blockbuster nadšený nárastom Netflixu

V Amerike sa blíži k prvému vyjadreniu FTC úradu ohľadom odkúpenia a náležite tomu mediálna kampaň Microsoftu pokračuje.

pridal saver 6.12.2022 o 21:01 pod hry
Microsoft: Sony je odkúpeniu Activsionu nadšené asi tak, ako bol Blockbuster nadšený nárastom Netflixu

HRY > NOVINKY >

Wall Street Journal ponúkol ďalšie informácie k odkúpeniu Activisionu Microsoftom. Rovno vyspovedali prezidenta firmy Brada Smitha. Ten prezradil, že Sony je v tomto prípade najhlučnejší odporca a hovorí, že je odkúpením nadšené, asi ako bol Blockbuster nadšený nárastom Netflixu. 

Priblížil aj postoj Microsoftu:

"Akvizícia Activision Blizzardu Microsoftom by umožnila konkurovať [spoločnostiam Sony, Apple a Google] prostredníctvom inovácií, z ktorých by mali prospech spotrebitelia. Zatiaľ čo moderní spotrebitelia môžu streamovať videá alebo hudbu na viacerých zariadeniach na základe lacných predplatných plánov, mnohé hry sa často dajú kúpiť a stiahnuť len do jedného zariadenia. Microsoft chce túto situáciu zmeniť tým, že spotrebiteľom ponúkne možnosť predplatiť si cloudovú hernú službu, ktorá im umožní streamovať rôzne hry na viacerých zariadeniach za jeden primeraný poplatok. Z toho by mali prospech aj vývojári, pretože by im to umožnilo osloviť oveľa širšie publikum."

"Na získanie predplatiteľov tejto služby potrebuje Microsoft kompletnú knižnicu populárnych hier a v súčasnom stave ich jednoducho nemáme dostatok. Preto prichádza na rad táto akvizícia. Activision Blizzard prichádza s populárnymi hrami pre mobilné zariadenia, počítače a konzoly vrátane hier Candy Crush, World of Warcraft a Call of Duty."

Teda Microsoft hovorí, že odkúpenie zlepší konkurenciu v hernom spektre a bude dobré pre zákazníkov a aj vývojárov. Hlavne potrebujú na konkurovanie Activision s jeho mobilnými, PC a konzolovými hrami.

"Spoločnosti Sony sme ponúkli 10-ročnú zmluvu, že každé nové vydanie hry Call of Duty bude k dispozícii na systéme PlayStation v ten istý deň ako na Xboxe," hovorí Smith. "Sme otvorení poskytnúť rovnaký záväzok aj iným platformám a zabezpečiť jeho právnu vymožiteľnosť regulačnými orgánmi v USA, Spojenom kráľovstve a Európskej únii."

Dodávajú, že Call of Duty musia aj na ostatných platformách nechať tak či tak, keďže by si tým nahnevali milióny hráčov a bola by to katastrofa pre Call of Duty značku.

Brad Smith k tomu dodáva, že ak by odkúpenie FTC dalo na súd, bola by to veľká chyba. Zároveň by to bolo prvý krát, čo by protimonopolný úrad obraňoval vedúcu firmu na trhu.


Zdroj: www.wsj.com



Páči sa mi! (+6)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (10)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20010)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk