Microsoft: Sony chce rásť zmenšovaním Xboxu

Phil Spencer sa ešte o téme odkúpenia Activisionu porozprával v ďalšom podcaste.

pridal saver 12.12.2022 o 17:09 pod hry
Microsoft: Sony chce rásť zmenšovaním Xboxu

HRY > NOVINKY >

Phil Spencer sa ešte o téme odkúpenia Activisionu porozprával v ďalšom podcaste. Konkrétne v ich Second request podcaste Capital Fora orientujúceho sa na odkúpenia. Hovoril napríklad o tom, že majú len jedného veľkého protivníka a to Sony, ktoré si chce udržať svoju dominanciu:

"Je to Sony, ktorá sa snaží chrániť svoju dominanciu na konzolách. A spôsob, akým chce rásť, je zmenšovaním Xboxu. Majú úplne iný pohľad na toto odvetvie ako my. Svoje hry nedodávajú v prvý deň na PC. Pri vydávaní svojich hier nevkladajú svoje hry do predplatného. Začínajú premýšľať o mobilných zariadeniach, ako vidím zvonku a čítam niektoré ich kroky.

Sony vedie celý dialóg o tom, prečo by táto dohoda nemala prejsť, aby ochránila svoje dominantné postavenie a konzolu. Vec, ktorej sa chytili, je Call of Duty. Pritom my sme stále opakovali, že sa PlayStation zaviažeme na viac rokov, na 10 rokov. Bola to prvá výzva, ktorú sme so Satyom urobili: dodávať Call of Duty na PlayStation.

Prezradil, že Sony nemalo pôvodne proti odkúpeniu nič:

V deň, keď bola oznámená dohoda, sme so Satyom zavolali generálnemu riaditeľovi Sony a povedali sme, že naším zámerom je udržať Call of Duty na PlayStation. A oni to vtedy verejne potvrdili.

Sony následne otočilo a odkúpenie sa tak spomalilo, ale Phil dodáva, že značku Call of Duty jednoducho z PlayStationu nedajú preč. Znehodnotilo by to firmu a ich investíciu:

Teraz sa dostávame do pomalých rokovaní, pretože sa to stalo dobrou potravou pre regulačné orgány, ktoré to riešia. Ak sa pozriete na samotný model dohody, myslím, že nie je ťažké zamyslieť sa nad tým, akú veľkú časť časť tejto spoločnosti tvoria príjmy z hráčov Call of Duty, ktorí hrávajú na PlayStation. Myslite, že keď toľko zaplatíme za Activision Blizzard, automaticky si hodnotu znížime tým, že povieme, že stiahneme najväčšiu konzolovú verziu Call of Duty? Doslova by to stálo miliardy a miliardy, ktoré by sme museli takmer okamžite odpísať, pretože by sme znehodnotili to, čím Activision je.

Sony sme dali ponuku, že Call of Duty budeme naďalej dodávať na PlayStation. Snažili sme sa ponúknu 10-ročný záväzok na rovnakú verziu, rovnaké funkcie, to isté sme povedali regulačným orgánom. V skutočnosti som nepočul námietku zákazníka, ktorý by si chcel vďaka tejto akvizícii vybrať z viacerých možností, alebo akú škodu mu to spraví. Zdá sa však, že práve regulačné orgány trávia veľa času rozmýšľaním, ako to uberie najväčšiemu výrobcovi konzol. A myslím tým, že sú na trhu s konzolami naozaj dvakrát väčší ako my.

Napriek tomu, že to potvrdili, Sony má stále námietky:

Je to zvláštne, pretože najväčší výrobca konzol na svete vznáša námietky proti jednej značke, o ktorej sme aj tak povedali, že ju budeme naďalej dodávať na túto platformu.

Je to dohoda, ktorá prináša zákazníkom výhody prostredníctvom výberu a prístupu a Call of Duty je jej dôležitou súčasťou. Ako ste povedali, Call of Duty Mobile je súčasťou samotnej značky Call of Duty. Ako to oddeliť od toho, čo sa deje na iných platformách, sa zdá byť naozaj, naozaj náročné. Keď hráči PlayStation dostanú rovnaký skvelý zážitok z Call of Duty, aký mali tento rok, dostali by to isté aj budúci rok a rok na to, ak sa dohoda uzavrie.

Je to ešte interview pred posledným rozhodnutím FTC, ktoré dáva obchod na sú. Teraz sa k tomu sa vyjadril aj bývalý šéf FTC, ktorý hovorí, že úrad to bude mať s prípadom ťažké.





Páči sa mi! (+4)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18409)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk