Samsung predstavil funkcie svojich TV na tento rok

Samsung pokračuje s Neo QLED televízormi, ale rozširuje QD OLED a aj Micro LED ponuku. Všetkým tento rok pridáva nové funkcie.

pridal saver 6.1.2023 o 15:42 pod hardware
Samsung predstavil funkcie svojich TV na tento rok

HARDWARE > NOVINKY >

Samsung síce zatiaľ nekonkretizoval jednotlivé modely, ale potvrdil ponuku svojich nových Neo QLED, Micro LED a QD OLED sérii a pridal aj lifestylové produkty a hlbším SmartThings zapracovaním, ktoré sa dostáva do popredia ich marketingu. 

Neo QLED s novými funkciami

Nový rad Neo QLED televízorov ponúkne QLED obrazovky s miniled podsvietením a to ako v 4K, tak 8K verziách. V TV bude zapracovaný Samsung Neural Quantum Procesor, ktorý sa bude starať ako o miniLED podsvietenie, tak 14-bitové spracovanie farieb a AI upscaling. Teraz aj s funkciami ako Shape Adaptive Light Control a Real Depth Enhancer Pro na vytvorenie trojrozmerného realistického obrazu.

Zároveň pribudnú nové možnosti pre SmartThings, kde priamo v TV bude zapracovaný modul na ovládanie ako SmartThings zariadení, ale aj zariadení so ZigBee a Thread protokolmi. 

Novinkou v systéme bude aj Auto HDR Remastering a vylepší tak SDR obraz. Z ďalších funkcií ponúkne Chat Together na spoločné sledovanie a komentovanie aktuálneho programu, ConnecTime na jednoduchšie prijímanie hovorov a 3D Map View, čo bude 3D mapa pripojených SmarthThings zariadení vo vašom dome.

Rozšírenie ponuky MICRO LED a QD OLED

Samsung tento rok znovu rozširuje svoje Micro LED TV, kde každý jeden pixel tvorí jedna dioda. Čo zaisťuje veľmi intenzívny a kvalitný obraz bez ohrozenia vypálenia. Tieto TV boli doteraz len vo veľkých veľkostiach, ale teraz to Samsung už sťahuje k 50 palcom a pôjde až do 140 palcov. Zatiaľ nevieme, aké bude rozlíšenie pri 50 palcovej verzii a či už micro led diody zmenšili natoľko, aby tam vopchali 4K. V každom prípade cena tam nebude nízka.

QD OLED teraz Samsung ponúkne v 55, 65 a už aj v 77 palcoch. Budú mať 144Hz refresh a ako prvé TV dostanú aj AMD Freesync Premium Pro. Zároveň budú mať ponuku so streamovacími aplikáciami ako Xbox Game Pass alebo Geforce Now. Dopĺňa to Utomik a v Amerike je aj Luna. Stačí len zapnúť a hrať.  

V hernej oblasti bude novinkou v TV aj Game Bar 3.0, ktorý prinesie zdieľanie miniatúrnych máp - MiniMap Sharing (kde si môžete mapu presunúť na iné zariadenie) a aj virtuálny zameriavací bod Virtual Aim Point, aký poznáme z monitorov.

Z Lifestyle ponuky Samsung predstavil:

  • The Premiere 8K: Samsung prinesie v roku 2023 novú verziu svojho laserového projektora s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou a rozlíšením 8K. Maximálna uhlopriečka je 150 palcov (390 cm), čo predstavuje obrovskú zobrazovaciu plochu pre domáce sledovanie.
  • The Freestyle s technológiou Smart EDGE Blending: The Freestyle je maximálne flexibilný mini projektor, ktorý dovoľuje používateľom sledovať čokoľvek a kdekoľvek chcú. Obraz je možné premietať na stenu alebo napríklad aj na strop. V roku 2023 získa novú funkciu Smart EDGE Blending, ktorá umožňuje prepojiť dvojicu týchto zariadení na sledovanie obsahu v konfigurácii 21:9 bez nutnosti jeho ručného zarovnávania alebo nastavovania.
  • The Frame – televízor, ktorý sa vie premeniť na umelecké dielo: Televízor The Frame sa vo vypnutom stave prepne do úsporného režimu a zobrazí vybraný obraz alebo fotografiu zo svetových galérií. V roku 2023 sa spustí vylepšená verzia Obchodu s umením (Samsung Art Store), ktorá ponúkne rozšírenú ponuku a prehľadné ukážky ponúkaných obrazov, s ktorou si ľudia môžu priamo u seba doma užívať umelecké diela ako pri návšteve galérie alebo múzea. Novinkou je aj voliteľný kovový rám, aby mal televízor The Frame moderný a luxusný vzhľad.

Z lifestylu spravili aj zaujímavosť a to otáčanie TV na výšku pomocou držiaka alebo stojana. Otáčanie sme už videli pri The Sero televízore, ale teraz Samsung ponúkne stojan, ktorý bude vedieť otáčať ako Neo QLED televízory, tak The Frame (Auto Rotating Wall Mount & Stand). Budete tak môcť lepšie sledovať web alebo aplikácie streamované z mobilu. 

Zároveň Samsung vylepšuje zvuk a to ako AI technológiami, tak novými soundbarmi:

  • Remastering zvuku pomocou umelej inteligencie: Špičkové televízory a soundbary Samsung ponúkajú v roku 2023 technológiu Sound Remastering, ktorá využíva umelú inteligenciu na remasterovanie každej zvukovej stopy, aby zabezpečila čistotu hlasov, úplné obklopenie zvukmi z televízora a správnu hlasitosť každej zvukovej zložky.
  • Nové soundbary: Okrem vlajkovej lode, soundbaru HW-Q990C s 11.1.4 kanálovým zvukom a podporou Dolby Atmos, sa ponúka aj ultratenký 3.1.2 kanálový soundbar HW-S800B s prekvapivo mohutným pohlcujúcim zvukom v Dolby Atmos, aký by ste od zariadenia s výškou 40 a hĺbkou 38 mm rozhodne nečakali. Možno ho ľahko umiestniť k akémukoľvek televízoru a aj napriek malým rozmerom ponúka čistý zvuk s výraznými basmi.
  • Q-Symphony: Inovovaná funkcia Q-Symphony zaistí v roku 2023 nový stupeň harmonickej spolupráce medzi televízorom a soundbarom. Soundbar sa napojí na neurónovú procesorovú jednotku (NPU) televízora, ktorá analyzuje a spracováva zvukové signály tak, aby bol každý zvuk výraznejší.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stropné reproduktory pre dolby... (3)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (7)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20512)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk