Týždenník - Hogwarts Legacy s češtinou a PS VR2 otestované

Tento týždeň sme tu mali niekoľko zaujímavých udalosti ako recenzie na PS VR2, stiahnutie Soviet Republic zo Steamu a stále prichádzali novinky k Hogwarts Legacy.

pridal saver 19.2.2023 o 21:45 pod hry
Týždenník - Hogwarts Legacy s češtinou a PS VR2 otestované

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň sme tu mali niekoľko zaujímavých udalosti ako recenzie na PS VR2, stiahnutie Soviet Republic zo Steamu a stále prichádzali novinky k Hogwarts Legacy. Pre nás bolo hlavne zaujímavé, že Hogwarts Legacy dostalo češtinu. Síce len preloženú cez AI prekladač, ale pre tých, ktorí nevedia anglicky, lepšie ako nič. Zároveň hra dostala patch s opravami a ukázal sa aj multiplayerový mod. Mimochodom, autori cez týždeň potvrdili, že momentálne neplánujú pre hru žiadne DLC. Čo je zvláštne, keďže hry sa predajú milióny kusov a DLC by zarobilo, ale možno sa ešte rozhodnú. Nakoniec aj Elden Ring dostáva svoje multiplayerové DLC až po roku.

Mail sme tu aj informácie o sérii ukrajinských hier, kde nové Metro od 4A Games je vraj už celé hrateľné a vyjsť by malo budúci rok. Takže ohlásenie bude niekedy tento rok. Autori nedávno potvrdili, že príbeh hry pozitívne ovplyvnila vojna a ich skúsenosti s ňou. Zároveň GSC ohlásilo, že ultimátna edícia Stalkera 2 zdražie, keďže všetko ide hore a sú tam veci, na ktoré im dodávatelia zdvihli ceny. Tretie ukrajinské štúdio Frogwares ohlásilo odklad svojho Sherlock Holmes The Awakened titulu. 

Nakoniec z druhej strany barikády, pôvodne ruskému štúdiu Mundfish budúci týždeň vychádza Atomic Heart a ponúklo nový trailer. Recenzie prídu už zajtra.

Z iných hier prichádza aj Dead Island 2, ktorý je už hotový a posunul sa vydaním vpred o týždeň a namiesto 28. apríla vyjde 21. apríla. Popritom Kingdom Come: Deliverance oslávilo 5 rokov od vydania a pri tejto príležitosti prinieslo do PC verzie český dabing. Dočkáme sa aj koncertu a skladatelia ponúkli viac informácií o skladaní hudby pre hru.

Horšie sa mala naša slovenská hra Soviet Republic, ktorú začal terorizovať jeden z fanúšikov a všade dáva neopodstatnené DMCA nahlásenie. Najnovšie to vyvrcholilo tým, že hra na Steame nie je dostupná.

 

Už stabilnou témou týždňa je odkúpenie Activisionu, o ktorom sa hovorí stále viac, keďže komunikácie s úradmi vrcholia. Najnovšie sa hovorilo, že Sony letelo za Microsoftom, alebo o tom, že Game Pass znižuje predaje hier. Teraz sa veľké stretnutie plánuje na utorok, kedy sa všetky firmy stretnú pred Európskou komisiou. Bude tam Microsoft, Sony, Nvidia, Google, EA, Valve alebo aj Európska asociácia vývojárov. 

V oblasti filmov práve začal v kinách nový Ant-man, ktorý nedopadol práve najlepšie. Zároveň u nás začala streamovacia služba SkyShowtime, ktorá vás, ak sa zaregistrujete teraz, vyjde len na 3 eurá mesačne a ponúka napríklad Halo seriál. Nový trailer dostal John Wick 4, ale aj nový Indiana Jones a aj The Flash.

Z recenzií sme ohodnotili PC verziu Returnalu, ktorý je decentný titul, ale musí vás vyslovene tento štýl roguelike hrateľnosti baviť. Mobilný Tomb Raider Reloaded bol výrazne slabší a monster hunterovka Wild Hearts nebola zlá, ale nevynikla. Wanted: Dead bol podobne nevýrazný. Baba Yaga sa nášmu hodnoteniu Blacktailu veľmi nepoteší. Potešia sa však faraóni s manažmentovkou Pharaoh: A New Era.

Cez týždeň však hlavne vyšli recenzie na PS VR2, čo je kvalitný headset, aj keď je otázne, či dokáže rozšíriť dosť úzku skupinu VR hráčov. Hlavne pri tej cene. Už sme mu zrecenzovali aj Horizon: Call of The Mountain. Update pre VR dostane aj Gran Turismo 7, ktorému pri tej príležitosti pribudne nový Showroom.

Naše zhrnutia minulého roka sme uzavreli vyhodnotením čitateľskej hry roka 2022. Hlasovali ste zaujímavo a niektoré hry prekvapili.

Po dlhšej dobe sme priniesli nový podcast, kde nám Marek Rosa porozprával o obrovskom skoku vo vývoji umelej inteligencie, ktorý v tomto období sledujeme.

Budúci týždeň sa pozrieme v recenziách pozrieme na Company of Heroes 3, už spomínaný Atomic Heart, staronového Kirbyho, Deliver Us Mars, Forspoken, Metroid Prime Remastered a aj ďalšie hry. Nemalo by chýbať ani jedno zaujímavé interview.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18411)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk