Analytici: Microsoft ukázal, že Call of Duty exkluzívne nebude

Microsoft včerajšou prezentáciou ukázal úradom, že o exkluzivitu Call of Duty sa nemusia báť.

pridal saver 22.2.2023 o 21:40 pod hry
Analytici: Microsoft ukázal, že Call of Duty exkluzívne nebude

HRY > NOVINKY >

Microsoft včerajšou prezentáciou ukázal úradom, že o exkluzivitu Call of Duty sa nemusia báť a to ako na platformách, tak v streamovaní. Totiž Microsoft včera na minimálne 10 rokov dal Call of Duty na Nintendo a rovnako na streamovanie ho dal Nvidii, respektíve tam dal celú svoju ponuku PC hier. Cielil tak na obe najvýraznejšie obavy úradov, kde sa báli, že by v tomto mohol Microsoft obmedziť konkurenciu.  

Viac menej z tohto pohľadu nevadí, že Sony nič nepodpísalo, keďže už teraz môžu vidieť, že exkluzivita tam nebude a hry sa naopak dostanú k väčšiemu počtu hráčov.

Analytik z MIDiA Research k tomu pre wccftech povedal:

Vnímam to do značnej miery ako win-win pre všetky zúčastnené strany. Regulačné orgány dostávajú ubezpečenia o akejkoľvek potenciálnej „hrozbe“ exkluzívneho Call of Duty.

Microsoft a Activision odomknú ďalšie publikum pre Call of Duty (keďže nebolo dostupné na Nintendo Switch). Na druhej strane Nintendo tiež odomkne nový kanál príjmov, najmä pre segment hráčov, ktorí vlastnia iba hardvér Nintendo. Napríklad v UK približne 45 % používateľov hardvéru Nintendo nepoužíva PlayStation ani Xbox. Takže to pravdepodobne predstaví zvýšenie príjmov pre Activision a v konečnom dôsledku aj pre Microsoft, ak bude akvizícia schválená. Samozrejme, toto nové publikum pre Call of Duty sa môže v budúcnosti premietnuť aj do pridanej hodnoty pre Microsoft, pokiaľ ide o jeho cloudový biznis, ak sa Microsoft rozhodne odobrať Googlu cloudové služby, ktoré poskytuje Activisionu.

Vyzerá, že Google môže prekážať práve toto. Keďže jemu už Stadia skončila a peniaze z Activisionu môže mať práve z cloudu.

Analytik si myslí, že cez CMA v UK to prejde:

Stále si myslím, že dohoda by mala nakoniec prejsť. Správu CMA vnímam ako súčasť tejto cesty/procesu. Je to príležitosť požiadať o ústupky v snahe zabezpečiť spravodlivé zaobchádzanie so spotrebiteľom a trhom. Nepovažujem to za hlavnú prekážku úspešného uzavretia akvizície, aj keď to bude nejaký čas trvať. Aby bolo úplne jasné, v žiadnom prípade nie som odborník na právo. Zatiaľ som však nepočul o žiadnych významných dôvodoch, prečo by sa mal obchod zastaviť. Veľa inštitúcií sa na to bude bližšie pozerať kvôli veľkému rozsahu dohody, takže to bude nejaký čas trvať – niekoľko strán sa bude chcieť popritom vyjadriť.

Zároveň povedal aj viac k ziskom hier cez Game Pass a jeho znižovaniu štandardného predaja:

To, že predplatné modely znižujú hodnotu/cenu jednotlivých mediálnych aktív, nie je žiadnou novinkou. Bolo to tak v hudbe, bolo to tak aj vo videu, takže neviem, prečo to niekoho v hrách prekvapuje.

Nedávna správa bola založená na predaji základných hier 12 mesiacov po tom, čo bola hra zahrnutá do Game Passu. Keď hovoríme o obchodnom modeli predplatených služieb, skutočnou otázkou je, koľko môžete získať počas celej životnosti predplatného spotrebiteľa - vo všetkých hrách. Niektoré hry zarobia v rámci ponuky predplatného viac, ako by zarobili samostatne, niektoré hry zarobia menej.

Pokiaľ ide o kontext akvizície Activision, tá správa bola podľa môjho názoru hovorí skôr v prospech dohody ako proti nej. Ak chcete chrániť spotrebiteľa, potom skutočnosť, že Xbox Game Pass vytiahol od spotrebiteľov menej peňazí za hru, je technicky dobrá vec. Ak chcete chrániť trh, je to pre niektorých vydavateľov v tomto odvetví menej dobré, pre iných dobré. Pre mňa sú to len trhové sily. Vydavatelia a vývojári, ktorí majú hry, ktoré ľudia naozaj chcú hrať, budú v ére predplatného naďalej úspešní.

Microsoft sa aktuálne o obchode snažil presvedčiť EU, koncom mesiaca budú riešiť UK. Rátajú s tým, že ak by obchod odobrili tieto dve organizácie, ich domáce FTC už nebude problém. Rozhodnutia začnú padať niekedy v priebehu apríla, ak si úrady nezoberú ďalší čas.

Z veľkých firiem už podporujú odkúpenie Nvidia, Nintendo, Valve a z Číny aj Tencent.





Páči sa mi! (+6)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19460)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk