Resident Evil 4 sa predviedol v plnej paráde v nových ukážkach

Mali sme jedinečnú príležitosť pozrieť sa na rôzne zákutia hry a jej súčasti. Teraz vám prezradíme aj poukazujeme, čo očakávaný remake prinesie.

pridal uni 2.3.2023 o 16:00 pod hry
Resident Evil 4 sa predviedol v plnej paráde v nových ukážkach

HRY > NOVINKY >

Capcom nám priblížil remake Resident Evil 4 vo forme rozmanitých ukážok z odlišných prostredí. Snaží sa priniesť hru, ktorá uspokojí skalných fanúšikov, ale kde sa udomácnia aj mladší hráči. Pomôcť tomu má nielen vylepšená grafika, ale aj rôzne úpravy hrateľnosti a jednotlivých súčastí.

Hlavnou postavou v RE4 je Leon S. Kennedy, ktorý má zachrániť unesenú prezidentovu dcéru. Čaká ho predovšetkým akčné dobrodružstvo, ktoré sa začína v európskej dedinke, kde sa odohráva nočná mora. Všetko sledujete z pohľadu tretej osoby s praktickou kamerou, ktorá sa prispôsobuje  výhľadu hlavnej postavy.

Putovanie zavedie Leona do rôznych oblastí a bude to aj temný les a jaskyne, v ktorých nám autori predviedli  súboje s nepriateľmi, s viditeľnou mutáciou predovšetkým v oblasti hlavy. Po plavbe na člne sa predstaví obchodník so zbraňami, u ktorého sa dá kupovať, predávať a vylepšovať výbava (zlepšovať účinok zbraní, zvýšiť kapacitu zásobníkov aj rýchlosť prebíjania), získať recepty a tradičný liečivý sprej.



Pohľad do inventára je podobný ako v minulosti, samozrejme, v patrične zmodernizovanej grafike. Priestor má limitovanú kapacitu, ale zmestí sa tam niekoľko zbraní, zásoby munície aj nejaké doplnky. Tam môžete rovno použiť príkaz na zaradenie výzbroje  do rýchleho menu s krížovým usporiadaním, ktoré bleskovo vyvoláte kedykoľvek na obrazovke. Prebytky uložíte pri písacom stroji, ktorý tradične slúži aj na ukladanie hry, ako aj  úpravy príručných kufríkov.

V ďalšej pasáži Leona sprevádza Ashley, ktorú treba chrániť pred okultistami. Okrem prestreliek a boja zblízka nožom a kopmi sú tam krátke úseky so zakrádaním, streľba na výbušné sudy, rany z kanónu a fanatický Ramón. Vyvrcholením je súboj s bossom, ktorý ma na rukách dlhé čepele a ako účinná taktika sa javí skrývanie, prikradnutie sa k protivníkovi odzadu a zásahy do chrbta. Napokon si na inom mieste Leon zmeria sily v súboji na nože s majorom Krauserom, kde sú naznačené QTE prvky, keď treba stláčať požadované tlačidlo pri obrane.

Môžete si tak vytvoriť slušný obraz o tom, čo vás v hre čaká. V popredí je nepochybne akcia s intuitívnym zameriavaním nepriateľov a zdá sa, že aj jednoduchším prepínaním zbraní. Očakávajte menej hádaniek a hlavolamov a veľa súbojov, ale to bolo charakteristické už pre pôvodnú hru z roku 2005.





Resident Evil 4 sa predviedol v plnej paráde v nových ukážkach  Resident Evil 4 sa predviedol v plnej paráde v nových ukážkach  Resident Evil 4 sa predviedol v plnej paráde v nových ukážkach
Resident Evil 4 sa predviedol v plnej paráde v nových ukážkach  Resident Evil 4 sa predviedol v plnej paráde v nových ukážkach  Resident Evil 4 sa predviedol v plnej paráde v nových ukážkach
Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18391)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk