Týždenník - Counter Strike 2 a Diablo 4

Tento týždeň sa niesol dvomi témami a to ohlásením Counter Strike 2 a Diablo 4 betou, ale aj GDC výstavou.

pridal saver 26.3.2023 o 22:25 pod hry
Týždenník - Counter Strike 2 a Diablo 4

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň sa niesol dvomi témami a to ohlásením Counter Strike 2 a Diablo 4 betou, ale aj GDC výstavou. Tam sa ukázali firmy a predviedli svoje aktuálne vývojové novinky. Bolo predstavených veľa AI noviniek, ktoré budú základom vývoja hier, ale z herných vecí napríklad aj CD Projekt, ktorý s Nvidiou odprezentoval prichádzajúce Ray Tracing Overdrive nastavenie, v ktorom bude celé osvetlenie generované ray tracingom. Vyjde v apríli.

Zároveň nechýbal Epic, ktorý predviedol svoj Unreal Engine 5.2 a množstvo noviniek v engine a ponuke. Ukázali napríklad aj Hellblade 2, alebo Lords of the Fallen a aj ďalšie hry na svojom engine. Nechýbalo ani Unity, ktoré tiež predviedlo hry hry na svojom engine.

Valve oficiálne ohlásilo už dlhšie leakovaný Counter Strike 2, ktorý prinesie nový engine a nové dymové granáty. Pridá sa aj vylepšená grafika a upravené sieťové možnosti. Datamineri už zistili niektoré novinky, ktoré nás v hre čakajú. Pri tejto príležitosti sme si zhrnuli aj históriu Counter Strike série.

Predstavilo sa aj Diablo a to ako v uzavretom beta teste minulý víkend, tak aj tento víkend v otvorenom beta teste. Síce zo začiatku boli čakačky dlhšie, ale cez víkend sa im to už sypalo a hráči si mohli vyskúšať, čo vlastne prichádza. My sme si to zhrnuli v preview a pridali aj rozsiahle 5 hodinové video.

Cez týždeň vyšli aj dve češtiny a to ako do Returnalu, tak bola vydaná manuálne prekladaná čeština do Red Dead Redemption 2. Tá je zatiaľ v beta verzii. Ak však chcete vyskúšať, už môžete. Popritom bol cez týždeň vydaný Might Doom pre mobily a ohlásené bolo aj herné prepracovanie TMNT The Last Ronin komiksov do hry. Bude to temná sekačková hra pre dospelejšie publikum. Zároveň Remedy potvrdilo, že chcú Alan Wake 2 vydať ešte tento rok.

Star Wars Jedi - Survivor dostal cez týždeň príbehový trailer, pritom Respawn naznačil, že pripravuje FPS Star Wars hru inšpirovanú Jedi Knight Dark Forces titulmi. A ak chcete vidieť, ako bude približne vyzerať, jeden moder prerobil Dark Forces 2 na Unreal engine.

Posunulo sa vpred aj odkúpenie Activisionu, kde už UK rozhodlo, že odkúpenie nebude mať dopad na konkurenciu v konzolovom spektre, a teda námietky Sony sú už mimo hry. Teraz sa už ako v UK, tak aj EU rieši len cloud. Microsoft na to už aj reagoval a hovorí, že oceňuje, že CMA zmenilo svoj názor.  Zároveň sa v US kongrese rozoberal monopol Sony v Japonsku, ktorý teraz bude skúmať japonské FTC. 

Microsoft tento týždeň povedal viac o svojom mobilnom hernom store, ktorý by chcel spustiť budúci rok, ak teda prejde odkúpenie Activisionu. Chcú tak vytvoriť konkurenciu Apple a Google a to rovno na ich systémoch. Google doteraz platilo firmám peniaze za to, aby ostali na Store, ale na uplatenie Microsoftu nebude mať. Apple momentálne má ešte uzavretý systém, ale zákony EU sú už odsúhlasené a firma bude musieť umožniť aj ďalšie store. Minimálne v EU.

Tento týždeň vo filmovom svete prišiel ako Shazam 2, tak aj John Wick 4, kde Shazam neponúkol nič zaujímavé a John Wick pre zmenu ponúkol neustálu akciu, možno pre niektorých trochu dlhú. Dozvedeli sme sa aj to, že druhá séria Last of Us by mohla prísť o dva roky. Pripravuje sa aj Gears of War film, ktorý už dostal scenáristu, ten písal napríklad Dunu.

Z recenzií sme priniesli Resident Evil 4 aj vo videu, pozreli sme sa aj na slovenskú adventúru Life of Delta. Otestovali sme aj Blood Bowl 3 a českú adventúru Someday You'll return. Bližšie sme sa pozreli aj na Redfall, ktorý ponúkne zaujímavé spojenie Dishonored, Prey a Borderlands. Dojmy sme priniesli z Exoprimal kooperácie, ale aj z Gluma a Sludge Life 2. Z hardvéru sme otestovali veľmi kvalitný a veľmi drahý Panasonic 65" LZ2000 OLED.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19539)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk