CD Projekt má za sebou svoj druhý najúspešnejší rok

CD Projektu sa peniaze zatiaľ sypú, ale musí zapracovať na nových hrách

pridal saver 31.3.2023 o 17:30 pod hry
CD Projekt má za sebou svoj druhý najúspešnejší rok

HRY > NOVINKY >

CD Projektu sa práca na Cyberpunku oplatila a za rok 2022 dosiahol druhý najúspešnejší rok. Minulý rok totiž narástli tržby zo Cyberpunku nad rok 2021 a vyvážili klesanie tržieb Zaklínača. Čo sa týka tržieb, tie boli na úrovni $221.8 miliónov (+7.2%) a čistý zisk bol $80.8m (+66.1%).  

CD Projekt má za sebou svoj druhý najúspešnejší rok

Pri Cyberpunku si CD Projekt sledoval reakcie na každý pach:

CD Projekt má za sebou svoj druhý najúspešnejší rok

Teraz musí CD Projekt zapracovať, keďže Zaklínač mu už bude len klesať a síce Cyberpunk vďaka tohtoročnej expanzii ešte zaberie, ďalšie roky už pôjde postupne dole. Síce sa CD Projekt teraz sústredí hneď na niekoľko hier, tak skoro ešte nezačnú vychádzať. 

Aktuálne je ich primárnym titulom vo vývoji Witcher 4, kde hovoria, že vývoj nie je rýchly, keďže prechádzajú na Unreal engine 5. Nový engine totiž práce neurýchľuje, ale zase všetka táto práca pomôže ďalším hrám, ktoré tiež pôjdu na UE5. Už je na projekte cez 200 zamestnancov, je to aktuálne druhý najväčší projekt vo firme, kde cez 400 ľudí robí na Cyberpunk expanzii. Spolu má CD Projekt cez 1000 zamestnancov.

CD Projekt má za sebou svoj druhý najúspešnejší rok

CD Projekt k tomu povedal:

„Pripravujeme vývojové sady nástrojov pričom niektorí vývojári sa stále učia technológiu Unreal Engine 5 a zároveň sú tímy, ktoré spolupracujú s Epicom na všetkých aspektoch, ktoré sú potrebné pre naše RPG hry s otvoreným svetom a príbehmi.  Náš prvý projekt, Polaris, to... možno príliš nespomalí, ale ani nezrýchli. Ale pri ďalších projektoch predpokladáme, že by to malo výrobu zjemniť. To bol jeden z dôvodov, prečo [...] povedali, že chceme vydať tri veľké hry Witcher do šiestich rokov, počnúc vydaním Polaris, čo je The Witcher 4.“

Witchera 4 zrejme uvidíme najskôr tak o dva roky a následne každé dva roky ďalšiu hru. Jednou z nich je aj kooperačný Witcher, ktorý bol práve reštartovaný. Hovoria, že nebol v kvalite, akú chceli dosiahnuť, a tak začali znovu:

„Sirius je kódové označenie pre projekt realizovaný vývojármi z Molasses Flood, bostonským tímom, ktorý sa pripojil ku skupine CD Projekt v roku 2021. Toto je projekt, ktorý je, povedal by som, „insourcovaný“.

Je to pre nás novinka aj z hľadiska dizajnu a formátu. Z týchto dôvodov je veľmi odlišný od veľkých produkcií, ktorými sme známi. Aby sme zostali konkurencieschopní, musíme neustále hľadať nové spôsoby, ako rozšíriť naše značky. Zároveň musíme byť pripravení prehodnotiť naše pôvodné koncepcie, aj keď vývojové práce už prebiehajú.  Bolo to ťažké rozhodnutie, ale zároveň veríme, že to bolo správne. Naším zámerom bolo znížiť náklady včas a dať si čas na prehodnotenie. Nechceme pokračovať v projektoch, s ktorými nie sme stotožnení.“

Cyberpunk 2077 Phantom Liberty expanzia vyjde tento rok a marketing začne v júni.





Páči sa mi! (+4)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19911)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk