Oblivionom otriasa škandál

pridal spacejunker 4.5.2006 o 12:33 pod hry
HRY > NOVINKY >

Take-Two má na krku ďalší škandál podobného charakteru ako odomykateľná minihra Hot Coffee v GTA San Andreas. Dcérsku spoločnosť 2K Games a štúdio Bethesda viní ratingová spoločnost ESRB zo zamlčania nevhodného obsahu pri udeľovaní ratingu RPG hitu The Elder Scrolls IV: Oblivion. Dôvod? Detailnejšie vykreslenie krvi a násilia, ktoré boli zohľadnené v pôvodnom ratingu, ako aj existencia uzamknutého skinu, ktorý po sprístupnení pomocou modu mení oblečené ženské modely na hore bez. Nie je v našich silách kontrolovať kroky moderskej komunity, ktorá pozmení obsah hry tak, že potom obsahuje materiály, považované za pohoršujúce, povedal Pete Hines z Bethesdy pre server GameSpot, keď sa táto modifikácia objavila.

ESRB pridáva k ratingu popisok nahota (Pokiaľ nebude hra remastrovaná a obsah odstránený.) a z toho dôvodu mení rating hry z pôvodného T (Teen +13) na M (Mature +17). Ako sa mohlo stať, že pri udeľovaní ratingu bola prehliadnutá takáto "maličkosť"? ESRB ukazuje prstom na Bethesdu. Pri udeľovaní ratingu je developer povinný dodať záznam z hry (spolu s tučnou dokumentáciou), ktorý reprezentuje obsah a produkt ako celok a ukazuje najtvrdšie scény. Záznam vraj nebol až tak presný, scény mali miernejšiu náturu. Čo sa týka samotného modu, ku ktorému sa nemožno dostať počas normálneho hrania. Výrobca je povinný odhaliť všetok obsah, ktorý môže výsledný rating ovplyvniť; sem patrí aj nahota.

Ako nápravu, musí Bethesda kontaktovať predajcov a prelepiť pôvodný rating na nepredaných krabiciach. Takisto bude musieť pripraviť opravný patch, ktorý zamedzí prístupu ku skinu aj na už zmodifikovanej verzii hry. Na túto zmenu ihneď pozitívne reagoval Hal Halpin z asociácie predajcov (Interactive Entertainment Merchants Association) a oceňuje rýchle kroky ESRB. Takto mohli promptne zmeniť ich pokladničné systémy a pokladníci budú upozornení, aby si pri predaji Oblivionu vypýtali od zákazníka občiansky.

Aká je reakcia Bethesdy? Bethesda okamžite implementuje zmenu ratingu, ktorú nariadila ESRB pre Oblivion. Nebudeme spochybňovať rozhodnutie ESRB a ani nebudeme meniť obsah, aby si hra zachovala rating Teen. Veríme, že táto kritikou ocenená hra nie je typickým príkladom M-kového titulu..., stojí v oficiálnom stanovisku Bethesdy. Krabice sa z obehu zatiaľ nebudú sťahovať. Autori ďalej vysvetľujú, že nahota v hre nie je prístupná bez pomoci modu a to nie je možné v Xbox360 verzii! Bethesda nevytvorila hru s nahotou ani nezamýšľala, aby sa v nej objavila. V hre neexistuje žiadny nahý model ženskej postavy, ktorý sa dá odomknúť (normálnou cestou). Čo sa týka násilia, ESRB bola upozornená (a stojí to aj v 60-stranovom dokumente), že efekty spojené s násilím a krvou sú častým javom v hre.





Oblivionom otriasa škandál
Páči sa mi!

Zaradené pod: gta, xbox, ati






PC
Xbox 360

Vývoj: Take-Two / Bethesda Softworks
Štýl: RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 20. marec 2006
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk