FTC súd prezradil, že Jim Ryan zo Sony od začiatku vedel, že Microsoft nezoberie Call of Duty z PlayStation

Dokumenty, ktoré sa práve zbierajú na súd Microsoftu s FTC zhŕňajú už známe veci, ale ukazujú aj nové.

pridal saver 17.6.2023 o 17:49 pod hry
FTC súd prezradil, že Jim Ryan zo Sony od začiatku vedel, že Microsoft nezoberie Call of Duty z PlayStation

HRY > NOVINKY >

Dokumenty, ktoré sa práve zbierajú na súd Microsoftu s FTC zhŕňajú už známe veci, ale ukazujú aj nové. Keď to teraz právnici FTC čítajú, tak už vedia, že to budú mať veľmi ťažké so získaním predbežného opatrenia. Právnici Microsoftu už majú za sebou rok a pol zbierania faktov a veľmi dobre to teraz využili. Pritom toto je súd kde FTC žaluje a tak musí svoje tvrdenia dokázať.

V skratke:

  • FTC nemá dôkaz o tom, že by Call of Duty nemalo vyjsť na PlayStation
  • FTC nemá dôkaz o tom, že Cloud bude uzavretým trhom vzhľadom na dlhotrvajúce zmluvy

Naopak Microsoft má dôkaz, že ani Sony nečaká, že by im Call of Duty zobrali. Má totiž rozhovor, v ktorom Jim Ryan už od začiatku vedel, že Microsoft nedá Call of Duty preč z PlayStationu pre trhovú silu Sony. 

 

 

Nakoniec Microsoft im to hneď pri prvom telefonáte povedal, zároveň všetci vedeli, že tam aj tak Call of Duty zostane, ale Sony napriek tomu posledný rok presviedčalo úrady, že Microsoft zoberie Call of duty z PlayStation a že to treba zastaviť. Žiadny úrad im však doteraz nedal za pravdu, alebo dokonca povedali, že aj keby ho zobrali pomery na trhu sa výrazne nezmenia.

K tomu teraz Microsoft k tomu dodal, že nevie o žiadnom multiplayerovom titule, ktorý by bol stiahnutý z inej platformy. Tento by musel byť prvý.  Zároveň nevedia o žiadnom prípade, kedy by bolo odkúpenie zakázané preto, aby ochránilo postavenie dominantnej firmy. 

V zásade sa v podaniach už opakujú známe veci, ktoré sme tu mali uplynulý rok,  ale pridaná je aj novinka, kde sme hneď vedeli, že ju Microsoft použije. Ide o nedávne tvrdenie CEO Sony, o tom, že Cloud neohrozuje konzoly, má technické problémy a je drahý.

Microsoft upozorňuje súd, že US agentúry sa občas snažia zabrániť vertikálnym spojeniam firiem, ale doteraz sa im to nepodarilo a prehrali každý súd, v ktorom sa to pokúsili. FTC sa snaží presvedčiť súd, že toto je prvé vertikálne spojenie za desiatky rokov, ktoré je protizákonné.

Microsoft k tomu vzdeláva FTC o tom, ako funguje definícia trhu. Relevantnou otázkou nie je, aké riešenia by zákazníci chceli alebo preferovali, ale čo by MOHLI urobiť v prípade protikonkurenčného zvýšenia ceny. Diferenciácia produktov nevylučuje zameniteľnosť.  

FTC si totiž napríklad myslí, že Xbox Cloud a Geforce Now sú rovnaký trh, ale pritom PC a konzoly sú samostatné trhy. Ale predsa Geforce Now sú PC hry a Xbox Cloud sú konzolové hry, tak tie zadelenia vôbec nesedia. Mixujú si to, ako sa im zapáči.

Zároveň Microsoft dodáva, že tu sa už nemusí súd spoliehať na slová, ale už má aj výsledky. Totiž Microsoft popodpisoval veľa zmlúv a veľa vecí ponúkol aj Sony. To to však nepodpísalo. K tomu hovoria:

„Jediným pravdepodobným dôvodom, prečo Sony odmietla podpísať, nie je to, že by sa bála „stiahnutia hry“ (ktorému mohla zabrániť podpisom), ale preto, že vie, že táto transakcia posunie Xbox na oveľa efektívnejšieho konkurenta."

Pripomínajú, že protimonopolne zákony tam nie sú na to, aby chránili zisky firiem. Čo sa týka dôkazov FTC:

"Po 18 mesiacoch vyšetrovania a súdnych sporov, vrátane 56 vyšetrovacích vypočutí a výpovedí a predloženia takmer 6 miliónov dokumentov, FTC ponúka len nepatrnú zbierku neúplných citácií na podporu svojho návrhu."

Microsoft na FTC priniesol aj všetky rozhodnutia EU, aby si mohli porovnať ich závery.

Zo zaujímavých vecí Microsoft dodáva, že Activision zostane kreatívne samostatný a bude fungovať tak ako pred odkúpením. Tam aj čakáme, že to bude podobne ako pri Bethesde.

Súdny proces s FTC začne tento týždeň a potrvá 5 dní.





Páči sa mi! (+9)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20041)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk