Forza Motorsport predstavila Featured multiplayer a ďalšie doplnky do hry

Turn 10 ponúklo ďalšiu svoju prezentáciu a ukázala novinky prichádzajúce v novom Motorsporte.

pridal saver 12.8.2023 o 15:05 pod hry
Forza Motorsport predstavila Featured multiplayer a ďalšie doplnky do hry

HRY > NOVINKY >

Forza vychádza už o dva mesiace a Turn 10 práve približovalo ďalšie možnosti hry. Tentoraz je to multiplayer, ktorý teraz ponúkne aj race weekend a predstavili aj nový systém ratingov šoférov motivujúci ich jazdiť čisto. 

Spolu s tým predstavili novú fiktívnu trať a to Grand Oak Raceway. Tá ponúka rýchly okruh s niekoľkými rýchlymi úsekmi a sériou technických sekcií. Je to už 15. potvrdená trať z 20. Zároveň rozšírili aj počet ohlásených áut o tridsiatku, kde napríklad pribudne 2020 Audi RS e-tron GT, 2018 BMW M5 alebo 2018 Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe.

Featured Multiplayer

Forza dostane nový Featured multiplayer režim, ktorý ponúkne race víkend systém. V ňom má mať každá zo sérií naplánované eventy, do ktorých budete môcť vstúpiť. Pritom budú dva typy sérií a to Specs Series a Open series, kde Specs sa bude orientovať na GT, LMP1 a Touring autá a Open bude voľné, ak splníte obmedzenia daného classu.

Forza Motorsport predstavila Featured multiplayer a ďalšie doplnky do hry

Každý event sa začne tréningom, kvalifikáciou a nasledovať budú samotné preteky. Kde trénovať môžete , ale pri kvalifikácii máte len určitý počet kôl na dosiahnutie svojho najlepšieho času. Ten samozrejme určí vašu štartovaciu pozíciu. Pred kvalifikáciou si môžete aj meniť pneumatiky a množstvo paliva na dosiahnutie najlepšieho výsledku.

Autori k tomu predstavili nový Forza Racing Regulations (FRR) systém, ktorý bol prepracovaný na machine learning. Teraz vie systém identifikovať cez 5000 rôznych incidentov na trati a ak je incident vážny, rovno vás hra diskvalifikuje. Zároveň bolo upravené skracovanie si trati na realistickejšie a hra vás nebude trestať za drobné prechody pomimo trate.

Forza Motorsport predstavila Featured multiplayer a ďalšie doplnky do hry

Zároveň na motivovanie čistej jazdy a vylepšenie matchmakingu bude mať každý šofér pridelený safety rating a teda hneď spoznáte, ako jazdí a zároveň vám bude systém prideľovať podobných jazdcov ako ste vy. Ten bude samostatný od driver ratingu, kde pôjde len o vaše výsledky. 

Počas multiplayeru budú teraz možné aj pit stopy so zmenou pneumatík a dotankovaním. Totiž meniť sa bude môcť aj počasie a teda pneumatiky budú dôležité. 


Ak nebudete chcieť ranked eventy, budete môcť vytvoriť aj súkromné preteky, kde si môžete vybrať herný režim, classy, trate, ale aj rôzne nastavenia ako simuláciu poškodenia, požiadavky na pit stop alebo čas dňa, ghosting. Pritom súkromné preteky neovplyvňujú váš safety alebo driver rating.

Vracajú sa aj Rivals eventy a Time Attack režimy multiplayer. Čo však nepríde, respektíve nebude dostupné pri štarte, bude možnosť diváka v multiplayeri, kde by divák zobral miesto hráčovi a to autori nechcú, rovnako nepríde ani AI do multiplayeru, ktoré by mohlo mať dopad na safety rating hráčov. Z funkcií nebude spliscreen, keďže autori tlačili na grafickú kvalitu. Uvidíme, či ho neskôr pridajú. Plus pri štarte nebudú ani Drag a Drift eventy, tie prídu neskôr v pravidelných updatoch.

 

Formula Mazda

Popri detailnejšom opise multiplayeru ukázali aj Formula Mazda preteky na Grand Oak trati:

 

Z iných noviniek už minule predstavili zapracovanie AI, ktoré tentoraz už nebude kopírovať štýly vašich priateľov (aj keď ponesú ich meno), aby nekopírovali ich agresivitu a zvýšili čistotu jazdy. Celé to bude riešené plne cez machine learning a zároveň bez cheatovania. AI bude brať ohľad na kombináciu trate, auta, pneumatík, vylepšení auta, a aj zohľadní poveternostné podmienky. Počítač nechali prechádzať 26000 krát každú stopu na trati, aby dosiahol najrýchlejší čas. Využíva už aj obrubníky a každý limit trate. Zároveň však bude robiť prirodzené chyby. Napríklad neskoro zabrzdí, vybočí z trate. Samotná dokonalosť AI sa bude dať nastavovať.

 

Vylepšená bola aj fyzika pneumatík, kde je teraz 48-násobné zvýšenie výpočtov, čo vytvára zlepšenie vernosti. Doteraz totiž mali pneumatiky len jeden kontaktný bod pneumatiky s prepočtom 60 Hz. To bolo samozrejme problémom pri dotykoch s obrubníkmi a inými prekážkami, čo spôsobovalo nekonzistentnosť pri správaní sa náprav. 

Teraz už bude 8 bodov kontaktu s rýchlosťou 360Hz. To umožňuje pneumatikám nájsť priľnavosť na akomkoľvek type nerovného povrchu. Výsledkom je lepšia jazdná schopnosť všade a realistické správanie na nerovných povrchoch, ako sú obrubníky.

Zároveň bude priľnavosť závisieť aj od typu pneumatík, kde bude mäkká, stredná a tvrdá zmes a každá bude mať iné vlastnosti, priľnavosť a opotrebovávanie. Pridaný je aj model zahrievania pneumatík, ktorý tiež ovplyvňuje jej vlastnosti. 





Páči sa mi! (+6)






PC
Xbox Series X|S
Game Pass

Vývoj: Microsoft / Turn 10 Studios
Štýl: Racing
Dátum vydania: 10. október 2023
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20143)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk