Gamescom 2023: Ghostbusters: Spirits Unleashed ukazuje potenciál kvalitného Switch portu

Switch verzia ešte nemá dátum vydania, ale bežala veľmi dobre.

pridal matus_ace 13.9.2023 o 6:38 pod hry
Gamescom 2023: Ghostbusters: Spirits Unleashed ukazuje potenciál kvalitného Switch portu

HRY > NOVINKY >

Som fanúšikom Ghostbusters a je naozaj paráda, že sa značka po dlhej odmlke vracia a to navyše v podobe, ktorá fanúšikov nemusí urážať. Síce už nikdy neuvidíme pokope pôvodnú partiu (tu odporúčam hru, ktorá je v zásade neoficiálnou trojkou po dvoch filmových častiach), ale aspoň niektorí z nej sa rozhýbali a opäť zhostili svojich postáv – vo filmoch a aj hrách. Zatiaľ poslednou z nich je asymetrická kooperačná multiplayerovka Ghostbusters: Spirits Unleashed, ktorá vyšla minulý rok a tento rok sa chystá na Switch.

Spolu s autormi a ďalšími novinármi som mal možnosť si Switch verziu vyskúšať a bol som prekvapený hneď niekoľkými vecami. V prvom rade tým, že som z dvoch zápasov vyhral dva, z nich jeden som bol duch a všetci ostatní ma lovili. Dobrá taktika a dobre zvolený duch ale zafungovali lepšie ako ich spolupráca. Druhým prekvapením je kvalita portu a to pritom ešte ani zďaleka nebol dokončený. Nielenže tu graficky nenastali nejaké veľké kompromisy, ale hra sa aj veľmi dobre hýbala a to dokonca v handheldovom režime.

Vývojári sa s portom snažia dosiahnuť čo najvyššie rozlíšenie (do 720p v handhelde a 1080p v doku) pri 30fps. To tak bude síce dynamické, ale už v aktuálnom builde bolo vidno, že nepadá nejako príšerne dole. Práve naopak, ak to porovnáme s Doomom, Wolfensteinom či inými hrami, tak nízko rozlíšenie nikdy nekleslo. Aj keď na druhú stranu, tu nenájdete nejaké veľké levely, ale skôr komplexné multiplayerové mapy. Stále sú však plné detailov, interaktívnych predmetov alebo len vecí, ktoré v zápale bojov môžete zničiť. A ničiť toho budete naozaj veľa, pričom to stále vyzerá dobre.

Zatiaľ ťažko hodnotiť, ako to dopadne vo finále, ale Gamescom nám ukázal náznaky toho, že sa tento port naozaj môže vydariť. Vývojári ešte nemajú asi úplne dohodnuté, čo všetko nakoniec ponúkne a napríklad pohybové ovládanie zvážia, ale zatiaľ to nie je niečo, čo by mohli potvrdiť alebo vyvrátiť. Rovnako ani niektoré iné detaily zatiaľ nie sú známe. Ale potenciál na kvalitný port tu rozhodne je a možno to bude osobne moja najobľúbenejšia verzia. Vyzerá dobre, hýbe sa dobre a hlavne na ňu budem mať aj čas niekde na cestách.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19990)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk