LYNX Grunex ProGamer – univerzální herný pc pod vianočný stromček

Herný počítač od hráčov samotných - s poriadnou porciou výkonu v hotovej zostave, ktorá ukrýva starostlivo vybrané komponenty. Presne tak sa dá charakterizovať inovované nadupané PC LYNX Grunex ProGamer 2024.

pridal saver 5.12.2023 o 9:30 pod hardware
LYNX Grunex ProGamer – univerzální herný pc pod vianočný stromček

HARDWARE > NOVINKY >

Herný počítač od hráčov samotných - s poriadnou porciou výkonu v hotovej zostave, ktorá ukrýva starostlivo vybrané komponenty. Presne tak sa dá charakterizovať inovované nadupané PC LYNX Grunex ProGamer 2024. Oplatí sa ušetriť čas so zložitým výberom hardvérových súčastí a siahnuť po hotovom systéme?

LYNX má za sebou ako etablovaný predajca nielen herných počítačových zostáv dlhú históriu a dlhodobá je aj jeho spolupráca s komunitným portálom Grunex, ktorý združuje hráčov a športových nadšencov. Nový stolný počítač LYNX Grunex ProGamer 2024 prináša inovovaný štýlový vzhľad, ale predovšetkým aj čerstvú konfiguráciu výkonnejšej grafickej karty aj procesora.

 

CPU Raptor Lake a grafická karta RTX 4060

Hardvér tepajúci v základnej doske ASUS TUF Gaming B660M-PLUS WIFI D4 reprezentuje v prvom rade procesor Intel Core i5 13400F s frekvenciou dosahujúcou až na 4,6 GHz. Tento atlét so skvelým pomerom ceny a výkonu, ktorý podáva jeho desiatka jadier (z toho šesť výkonných a štyri energeticky efektívne), je výbornou voľbou do univerzálnej zostavy. Hry, konzumáciu aj streaming videa zvládne ľavú zadnú vďaka spárovaniu s grafickou kartou MSI GeForce RTX 4060 Ti v prevedení VENTUS s tromi ventilátormi.

 

LYNX Grunex ProGamer – univerzální herný pc pod vianočný stromček

 

Grafický čip Nvidia RTX 4060 Ti je v danej cenovej kategórii dobrá voľba. V tomto prípade bola osadená verzia s pamäťou 16 GB (teda dvojnásobku lacnejšej alternatívy), po ktorej mnohí volali kvôli nárastu „žravosti“ grafických efektov moderných titulov. Samozrejme čip RTX 4070 by priniesol väčšie množstvo výkonu, ale tam by sme sa už nepohybovali v cene zodpovedajúcej univerzálnej zostave. Nadšení hráči tak môžu siahnuť po zostave LYNX Grunex UltraGamer 2024, kde okrem lepšej grafickej karty získajú aj o triedu vyšší model procesora.

 

Herná zostava s výkonom na rozdávanie

Výkonu má zostava skutočne viac ako dostatok. Vyskúšali sme na začiatok niekoľko syntetických benchmarkov. 3DMARK Time Spy preukázal úctyhodných 13 456 bodov a zostava sa podľa porovnania s identickým hardvérom zaradila medzi ľahko nadpriemerné. Inovovaný Cinebench 2024 zaznamenal 882 bodov vo viacjadrovom teste procesora a jednojadrový výkon si pripísal 104 bodov.

V pokojovom režime je zostava veľmi tichá a procesor si udržuje teplotu okolo 35 °C. Podobne je na tom aj grafická karta, ktorej ventilátory zostávajú pri nízkych teplotách nečinné. S využitím stress testu sme namerali po 20 minútach plnej záťaže procesora iba 57 °C. Podobne sme podrobili záťaži aj grafický čip. Roztočené ventilátory dokázali udržať teplotu pod 67 °C.

 

LYNX Grunex ProGamer – univerzální herný pc pod vianočný stromček

 

DLSS boostuje plynulosť grafiky na maximum

LYNX Grunex ProGamer sa tak hodí pre všestranný gaming v rozlíšení 1440p. Vo FullHD urobí ešte väčšiu parádu, ale naopak s drobnými ústupkami môžete skúsiť hranie aj v 4K. S rozširujúcou sa podporou technológie DLSS (renderovacia technológia využívajúca umelú inteligenciu s dopočítavaním snímok a upscalingom) sa vám otvára cesta k ešte lepším snímkovým frekvenciám a širšiemu využitiu ray tracingových efektov svetla a odrazov na maximum. Len sa pozrite, ako DLSS dokáže posunúť snímkové frekvencie v našich testoch. Zostava si viedla výborne.

 

LYNX Grunex ProGamer – univerzální herný pc pod vianočný stromček


Priestranný case, vyriešený cable management a tiché chladenie

Spoločne s 16 GB DDR4 operačnej pamäte RAM a 1TB SSD úložiskom Samsung 980 PRO našli komponenty útočiska v štýlovej skrini Endorfy Regnum 400 ARGB. Disk je veľmi rýchly, využíva rozhranie PCIe 4.0 av teste sekvenčného čítania a zápisu dosiahol hodnotu 6 870 MB/s, resp. 4 945 MB/s. Case je priestranný s dobre vyriešeným cable manažmentom a jednoducho prístupnými prachovými filtrami. Chladeniu komponentov napomáhajú vnútorné RGB ventilátory - identický nájdete aj na vzduchovom chladiči procesora Endorfy Fera 5 ARGB, ktorý je mainstreamovou stálicou. CPU Intel Core i5-13400F uchladí viac ako obstojne. Pri hraní Hogwarts Legacy sa aj po hodine čistého času záťaže teplota procesora stále drží na 47 ° C a grafická karta zostáva na perfektných 57 ° C.

Herná počítačová zostava ponúkne už v základe predinštalovaný a pripravený systém Windows 11. Pripojiť sa k internetu môžete bezdrôtovo. Základná doska disponuje integrovanou sieťovou kartou s podporou štandardu Wi-Fi 6 ax a Bluetooth 5.2. V hornej časti skrine nájdete všetky základné konektory na pripojenie periférií – dve USB-A a dva 3,5“ jacky na oddelené pripojenie slúchadiel a mikrofónu. Nedošlo len na USB-C, ale nájdete ho samozrejme aspoň priamo na základnej doske.

 

LYNX Grunex ProGamer – univerzální herný pc pod vianočný stromček


LYNX Grunex ProGamer – pripravený na hru

Pokiaľ si nechcete lámať hlavu s výberom komponentov, LYNX Grunex ProGamer 2024 je ideálnou kombináciou hardvéru a operačného systému v jednom balíčku. Komponenty sú výkonovo vyvážené a univerzálne doprajú dostatok výkonu na plynulé vykreslenie aj tých najnovších hier. Cena zostáva prívetivá aj v porovnaní s individuálnym obstaraním komponentov a zároveň získavate predĺženú trojročnú záruku.

Herné počítačové zostavy LYNX Grunex 2024 vrátane otestovaného modelu ProGamer zakúpite na novom eshope LYNX.cz alebo na CZC.cz.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20226)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk