Ara: History Untold príde tento rok a prinesie konkurenciu civilizačným hrám

Oxide games už naplánovalo vydanie svojej civilizačnej stratégie.

pridal saver 19.1.2024 o 9:23 pod hry
Ara: History Untold príde tento rok a prinesie konkurenciu civilizačným hrám

HRY > NOVINKY >

Oxide games už naplánovalo vydanie svojej civilizačnej stratégie Ara: History Untold. Tá sa bude od Civilization a Humankind odlišovať hlavne detailmi, síce bude to stále 4x grand stratégia, ale detaily miest budú ako z manažmentoviek mesta a boje s detailmi ako z Total War. 

Autori chcú zároveň do strategických možnosti hry priniesť niečo nové a to možnosti rôzne postupu. Nechcú, aby sa hráči museli orientovať len na jednu najoptimálnejšiu cestu technologickým alebo vedeckým stromom. Chcú v hre priniesť viac nepredvídateľnosti, aby sa hráči museli prispôsobiť.  Zároveň veľké voľby hráči dostanú pri prechode medzi érami, kde dostanú prístup k novým technológiám, alebo aj možnosťami pokračovať v súčasných technológiách. Podľa toho, čo si vyberiete, bude nasledovať ďalší rozvoj.

Dodávajú, že ďalšou oblasťou, v ktorej Ara inovuje, je spôsob, akým zaobchádza s časom hráča. Grand strategy hry môžu byť svojou povahou veľmi dlhé a niekedy môže byť ťažké vrátiť sa do hry, ak ju dlhšie nehráte. Ara tu má preto systém aktov, ktorý hráčom poskytuje prirodzený bod zastavenia, do ktorého sa môžu vrátiť, ak ich súčasná stratégia nefunguje.
 
Tieto akty sú rozdelené do troch fáz (I, II a III) a postúpiť budú môcť iba hráči, ktorí dosiahli dostatočnú prestíž (dokončenie úloh, pokrok v technológii, vytvorenie kultúrnych majstrovských diel atď.). Zostávajúci hráči budú vyhodení z hry. Autori hovoria, že by sa to mohlo zdať kruté, ale je to skvelá skorá kontrola, či sa vaša stratégia vyplatí tým, že vás zachráni pred zdrvujúcou porážkou neskôr.

Tento systém bude zaujímavý aj pre multiplayer. Systémom aktov tam poskytne jednoduchý bod prerušenia hry. Prejdete akt I v prvý deň, nasledujúci deň si zahrajte akt II a potom tretí deň je akt III. Poskytuje to hráčom jednoduchšiu cestu k realistickému zorganizovaniu (a dokončeniu) hry pre viacerých hráčov s priateľmi. 

Hra príde na jeseň PC a rovno aj do Game Passu. Autori už potvridli, že po vydaní budú pracovať na DLC obsahu a ďalších rozšíreniach hry. 


Zdroj: news.xbox.com



Ara: History Untold príde tento rok a prinesie konkurenciu civilizačným hrám  Ara: History Untold príde tento rok a prinesie konkurenciu civilizačným hrám
Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (6)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20333)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk