Týždenník - Nikto nechce zomrieť

Uplynulý týždeň sme tu mali novinky ohľadom PS5 Pro, ale aj leak multiplayerového Spider-mana a aj novú poľskú kyberpunkovú hru.

pridal saver 17.3.2024 o 21:20 pod hry
Týždenník - Nikto nechce zomrieť

HRY > NOVINKY >

Uplynulý týždeň sme tu mali novinky ohľadom PS5 Pro, ale aj leak multiplayerového Spider-mana a aj ďalšie zaujímavé novinky. Čo sa týka novej verzie PS5, tá by mala ponúknuť 45% rýchlejšiu grafiku ako PS5. Je to prekvapivo malý upgrade, ale pridá sa aj AI upscaling. Konzolu čakáme budúci rok a bude zrejme o sto alebo dvesto dolárov drahšia ako štandardná. 

Popritom sme tu mali aj leaknutý trailer zo zrušeného  multiplayerového titulu Spider-man: The Great Web. Možno škoda, že Sony tak masívne rušilo tieto hry ako služby, keďže niektoré mohli mať potenciál. Teraz to aj vidia na Helldivers 2. Popritom Insominac omylom v Spider-man 2 hre zabudol Debug menu.  Nakoniec Sony ukázalo trailer na svoju časovú exkluzivitu Rise of the Ronin.

Mimochodom, Sony je najnovšie nadšené z 10-ročnej zmluvy ohľadom Call of Duty. Aj keď konkrétne to povedal Jim Ryan, ktorý už v Sony tento mesiac končí. Z iných odkúpení Embracer ruší svoje ruské investície a predáva Saber Interactive, nakoniec predávajú alebo rušia prakticky polovicu firmy. Oproti tomu tvorcovia Palworldu sú otvorení odkúpeniu.

Microsoft tento týždeň dal do akcie Series X, ktorý  je za 399 eur a ak ste chceli, teraz sa oplatí. Nový výkonnejší Xbox v tejto generácii už nečakáme, ale možno koncom roka príde verzia Xbox Series X bez mechaniky. Popritom updaty dostali Fallout 76, The Elder Scrolls Online hry, ale aj Forza Motorsport dostala Update 6. Do Minecraftu prišiel Marketplace Pass, a keď sme boli pri Minecrafte, pozreli sme sa, kam to doteraz dotiahli mody. Popritom Ninja Theory ukázalo zábery z fotorežimu Hellblade II. Microsoft  k tomu tento mesiac vydáva Call of Duty Warzone Mobile, ktoré dostalo launch trailer, prišla aj expanzia Victors and Vanquished  pre AOE 2.

Z iných hier sa predstavil veľmi pekný Nobody Wants to Die, čo bude noir kyberpunková detektívna adventúra z Poľska. Tentoraz budete detektívom. Ukázala sa česká FPS Gray Zone Warfare, rovnako v Česku bol spustený crowdfunding na Poldu 8. Popritom autori PUBG: Battlegrounds ohlásili, že prechádzajú na Unreal engine 5 a na rovnakom engine sa vráti v máji MultiVersus bojovka. Ukázal sa pôsobivý Empire of the Ants, nová sezóna Battlefieldu 2042 aj nový Commandos Origins, ktorý ukázal svoje mapy:

Ohlásený bol aj F1 Manager 2024, ktorý príde v lete a teraz za nižšiu cenu. Aktuálne už vyšla klasická kolekcia Star Wars Battlefront, ale nedopadla práve najlepšie, keďže v nej sú chyby a zároveň boli pri vydaní spustené len tri servery. Z prichádzajúcich hier sa ukázal Thorgal, ktorý by chcel poraziť Witchera.

Nvidia cez týždeň predstavila ďalšie dve hry s plným ray tracingom, a teda k Cyberpunku, Alan Wake 2 a Portalu sa pridá aj Black Myth Wukong a Naraka: Bladepoint. Zároveň firma potvrdila, že Star Wars Outlaws príde s DLSS3 a ray tracingom. K tomu sme sa neoficiálne dozvedeli, že ďalšie RTX 50 karty už zrejme dostanú GDDR7 pamäte.

Z mobilov sme tu mali ohlásené nové Galaxy A35 5G a Galaxy A55 5G verzie, do predaja sa dostal zaujímavý Nothing Phone (2a) a predstavený bol Asus Zenfone 11 Ultra. K tomu  Asus priniesol malé  ROG NUC mini PC, ktoré zapojíte k monitoru alebo TV.

Z filmovej scény sme tento týždeň mali rozdávanie Oscarov, ktoré vyhral Oppenheimer. Viac informácií sme mali aj o seriálovej verzii Halo, ktorá tento týždeň dostane poslednú časť. K tomu sa blíži Fallout seriál, kde Todd Howard povedal, že musel tvorcom prezradiť príbeh Fallout 5, aby bol seriál odlišný od prichádzajúcej hry. Pripravuje sa aj animovaný Among Us seriál, ktorý prezradil svoje obsadenie. Z trailerov sme videli nový trailer na Godzilla x Kong: The New Empire a aj na mechovský Atlas.

Z recenzií sme sa pozreli na Robin Hood - Sherwood Builders, ale aj Solium Infernum, pridali sme Blood West. Doplnili sme to aj SpellForce: Conquest of Eo - Demon Scourge, Jujutsu Kaisen: Cursed Clash Llamasoft: The Jeff Minter Story recenziami. Plus v preview sme sa pozreli na  Cataclismo. Z hardvéru sme otestovali notebook ASUS ROG Zephyrus G16 (GU605) a aj nový náramok Samsung Galaxy Fit3

K tomu sme práve priniesli nový podcast pred Animeshow.

Budúci týždeň bude bohatý na veľké recenzie. Pozrieme sa na Stalker kolekciu, nový Alone in The Dark, Princess Peach, Rise of The Ronin a Dragon's  Dogma 2.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20011)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk