Super Paper Mario RPG hopsačka

pridal spacejunker 12.3.2007 o 12:33 pod hry
HRY > NOVINKY >

GDC 07 bola plná hier, a i keď nedošlo k radikálnym (škandalóznym) odhaleniam, jedna hra (aspoň pre mňa) vyčnievala ponad všetky ostatné. Volá sa Super Paper Mario a svojim spôsobom si len tak potichu prepisuje žáner plošinoviek a stavia ho hore nohami. Paper Mario pre Wii je úplne inou hrou ako predchodca Thousand Year-Door, mimochodom vynikajúce RPG pre GameCube. Po novom boli RPG elementy utlačené do úzadia, aby nechali plne rozviesť prepínanie medzi 2D a 3D priestorom. Paper Mario sa tak viac podobá na klasickú hopsačku, ako na RPG s prvkami tradičných Mario plošinoviek (obrázky mnohé napovedajú).

Tým zásadným prvkom, ako už bolo povedané, je manipulácia s prostredím. Jedným stiskom tlačítka otočíte priestorom o 90° a 2D svet sa zrazu stane 3D, pričom všetky objekty zostávajú verné svojej plochej podobe (sú z papiera). Takto sa dostanete k tajným spínačom, skrytým minciam, obídete prekážku v ceste, objavíte truhlice s dobrotami, či nabrúsených nepriateľov. V 3D však môžete zotrvať iba po určitý čas, potom sa hra prepína sama naspäť.

Super Paper Mario sa hrá ako tradičná Mariovka. Obézny inštalatér skáče po hlavách nepriateľov, zbiera mince, papá hríby a iné power-upy, ako mega hríb (poznáte z New Super Mario Bros.) alebo Pal Pill, čo je ochranný štít z 8-bitových Mariov okolo ovládanej postavy. Ďalšou príjemnou inováciou je trasenie ovládačom, ak skočíte nepriateľom na hlavu. Ak sa vám podarí tento manéver, na účet sa vám pripíše oveľa viac bodov. Po celú dobu hry držíte Wiimote vo vodorovnej polohe, ale ak potrebujete zistiť viac o nepriateľoch, či predmetoch, namierite ovládač na televízor ako baterku a požadované informácie sa objavia v pop up okne.

V papierovom svete sa hrdinovia (k Mariovi sa pripoja Peach a Bowser, každý s unikátnymi schopnosťami) vylepšujú, používajú, predávajú a nakupujú predmety ako v bežnom RPG. Super Paper Mario je však viac tradičnou plošinovkou, o čom vás presvedčí komentovaná prezentácia (20 - 94 MB) rozdelená do dvoch častí.

Nový pohľad na celú sériu Paper Mario vychádza v Amerike v apríli, európsky dátum vydania nie je známy.





Super Paper Mario RPG hopsačka Super Paper Mario RPG hopsačka Super Paper Mario RPG hopsačka Super Paper Mario RPG hopsačka Super Paper Mario RPG hopsačka Super Paper Mario RPG hopsačka Super Paper Mario RPG hopsačka Super Paper Mario RPG hopsačka Super Paper Mario RPG hopsačka
Super Paper Mario RPG hopsačka  Super Paper Mario RPG hopsačka  Super Paper Mario RPG hopsačka
Super Paper Mario RPG hopsačka  Super Paper Mario RPG hopsačka  Super Paper Mario RPG hopsačka
Super Paper Mario RPG hopsačka  Super Paper Mario RPG hopsačka  Super Paper Mario RPG hopsačka
Páči sa mi!






Wii

Vývoj: Nintendo / Intelligent Systems
Štýl: Arkáda
Dátum vydania:  2007
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19597)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk