Space Siege demo look

pridal uni 31.7.2008 o 16:59 pod hry
HRY > NOVINKY >

Nedávno rezonovala polemika o tom, či je vhodné vypúšťať demo k ešte nedokončenej hre. Po vyskúšaní hrateľnej ukážky z hry Space Siege musím povedať jednoznačne, áno. Na základe doterajších informácií a obrázkov a dokonca ani videí ma hra veľmi neoslovila, z dema mám však veľmi dobrý dojem, hoci mi jeho zdolanie zabralo približne štvrťhodinku. To mi však stačilo na to , aby som poodhalil potenciál Space Siege.

Už v prvej minúte si všimnete, že tvorcovia kladú veľký dôraz na fyziku. Väčšina predmetov sa dá posúvať, alebo rozhýbať dobre mierenými strelami a účelovo použiť na elimináciu nepriateľa. Či už odpálením v pravej chvíli a na správnom mieste, napríklad ak sa jedná o sudy s palivom, alebo posunutím debny tak, aby zranila kreatúry, zatarasila im prechod, alebo vás kryla pred útokmi.

Hra sa pohodlne ovláda myšou a vypomôžete si rýchlymi klávesovými voľbami. Ľavé tlačítko myši = pohyb, pravé = streľba na nasmerovaný cieľ, stredné = kamera. Pohoda. Okrem vcelku efektívnej útočnej pušky má hrdina aj energetickú zbraň nablízko, ktorej útoky síce spotrebuvajú energiu, ale sú naozaj účinné. To stačí na to, aby ste sa odhodlane vydali na prieskum lode v sprievode akéhosi inžiniera. Ten síce neoplýva mohutnou inteligenciu a nečakajte od neho palebnú podporu, ale aspoň nezavadzia a potrebujete ho na splnenie úlohy, ktorú symbolicky načrtli tvorcovia vrátane efektných predelových scén.

Výzbroj sa dá rýchlo zamieňať po kliknutí na ikonu aktívnej zbrane, kde sa zobrazia všetky použiteľné predmety. Použitie niektorých je podmienené implantátmi. Napríklad rotačný guľomet môžete nasadiť v boji len vtedy, keď získate kybernetické nohy a ramená. Do vášho tela môžu byť integrované v špeciálnom inkubátore, má to však dva háčiky. Po aplikovaní sa už nedajú odstrániť a za druhé, každý implantát uberá hrdinovi časť ľudskosti. Na druhej strane, bonusy, ktoré so sebou tieto predmety prinášajú, nie sú zlé. Rýchlejší beh, či silnejší úder sa pri boji s hordami nepriateľov hodia.

Hrdina sa môže doliečovať a získať rôzne bonusy v operačných miestnostiach. Pri použití terminálu sa otvorí menu, kde môžete upravovať zbrane, výstroj, robota (v deme nie je obsiahnutý) a dokúpiť si užitočné granáty a lekárničky. Každá zbraň aj výstroj má viacero parametrov, ktoré tu môžete niekoľko krát vylepšiť, ako je šanca na kritický zásah, rýchlejšia streľba a podobne. Vylepšuje sa za súčiastky, ktoré nájdete na lodi a často aj zostávajú po nepriateľoch. Okrem toho samotný hrdina nadobúda zručnosti, ktoré ešte popri implantátoch zlepšujú jeho parametre. Sú rozvetvené a predchádzajú lepším a silnejším, ktoré po čase môžete získať. 

Grafika je príjemná, animácie, efekty, tiene, práca kamery, to všetko je dobre zladené. Užívateľské rozhranie má futuristický ráz a je praktické. Demo na Space Siege nájdete samozrejme aj u nás a ak ste doteraz váhali, či sa bezmála gigová inštalácia oplatí, poviem len dve slová - určite áno.





Space Siege demo look  Space Siege demo look  Space Siege demo look  Space Siege demo look  Space Siege demo look  Space Siege demo look
Páči sa mi!






PC

Vývoj: SEGA / Gas Powered Games
Štýl: Akcia / RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 22. august 2008
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19906)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk