GC: Pochmúrne dojmy zo Silent Hillu

pridal spacejunker 28.8.2008 o 15:07 pod hry
HRY > NOVINKY >

Máte presne päť minút, prízvukuje sympatická dlhonohá slečna. Iba päť minút! Po 20 minútach, keď som opustil malú temnú miestnosť, kde bežalo demo Silent Hill: Homecoming, jej zmizol úsmev z pier. To bolo 5 minút? Spýtala sa. Určite nie, hra je tak podmanivá, že som zabudol na čas, sucho som odvetil a stánok Konami opustil.

Obavy z odovzdania štafety tímu Double Helix (predtým The Collective) a prílišnej amerikanizácie čisto japonskej série sa rozplynuli, keď sa z reproduktorov začala valiť nezameniteľná hudba z pera dvorného skladateľa a producenta Yamaoka-sana. Silent Hill Homecoming nie je návratom domov pre sériu, ale návratom vojenského veterána do svojho rodného mestečka, ktoré sa zmenilo na nepoznanie. Jeho dôvodom je zmiznutie malého brata a pološialená trúchliaca matka.

Demo sa odohrávalo v dôverne známej nemocnici, kde videl Alex bežať malého Joshuu. Opustené a ponuré priestory chodieb a miestností začnú zhadzovať omietku, farba sa olúpe zo stien a odokryje pravú tvár nemocnice plnú starostlivých sestričiek. Prvý taký stret prichádza krátko po prehliadke záchodov. Z jedného boxu sa v efektnej cut-scéne vytacká stroboskopickým pohybom groteskne pokrútené telo v uniforme a beží vám naproti s nožom v ruke.

Nový súbojový systém dovoľuje nielen uzamknúť pohľad na jedného nepriateľa, ale odrážať výpady protiútokom a rýchle manévre do strán, s ktorými vlastne krúžite okolo monštra. Prvá sestrička padla veľmi rýchlo k zemi, pre istotu jej stav hrdina skontroloval dupnutím na hlavu. Pri skupinových bojoch sa zase k slovu dostanú zložitejšie kombá zložené zo slabého a silného útoku.

Silent Hill Homecoming má veľmi prístupnú ovládaciu schému, rýchlo si zvyknete, že inventár nie je jedna obrazovka, ale sa objavuje ako vrstva nad dianím na obrazovke. Je rozdelený na predmety a zbrane, takže veľmi rýchlo nájdete, čo potrebujete a pohybom analogu daný objekt aj bleskovo použijete. Hra si zachováva veľmi podobnú štruktúru ako predchodcovia, boje strieda prieskum prostredí, zbieranie predmetov a ich následné použitie. V hrateľnej ukážke však predmety neblikali, ani hrdina otáčaním hlavy nedával najavo, že vidí niečo zaujímavé.

Alex nakoniec narazí na malého Joshuu, ale delí ich zamknutá mreža a chlapec sa nechce rozprávať, pretože stratil svoju obľúbenú hračku. O pár miestností ďalej je hračka vťahovaná do odporne vyzerajúcej diery v zrkadle niečim, čo nevidíte, ale budete s tým zápasiť. Po uchopení hračky musíte divoko mačkať tlačítko, aby ste ju získali. Plyšový macík nájde svojho majiteľa, no ujde skôr než sa mreže stihnú otvoriť do výťahu, kde demo bohužiaľ končilo.

Hra je postavená na japonskom základe, ale vďaka novému vývojárskemu tímu sa inak hrá. Nie je ťažkopádna, máte plnú kontrolu nad kamerou a ovládacia schéma okopírovaná z iných 3rd person akcií ju robí prístupnejšou. Homecoming však stále znie aj vyzerá ako starý dobrý Silent Hill a cítiť, že nad vývojármi dozerá skúsený producent, aby bola pochmúrna atmosféra mestečka zahaleného do hmly zachovaná. Neveríte? Sledujte výborný trailer.





GC: Pochmúrne dojmy zo Silent Hillu GC: Pochmúrne dojmy zo Silent Hillu GC: Pochmúrne dojmy zo Silent Hillu GC: Pochmúrne dojmy zo Silent Hillu GC: Pochmúrne dojmy zo Silent Hillu GC: Pochmúrne dojmy zo Silent Hillu GC: Pochmúrne dojmy zo Silent Hillu GC: Pochmúrne dojmy zo Silent Hillu GC: Pochmúrne dojmy zo Silent Hillu
GC: Pochmúrne dojmy zo Silent Hillu  GC: Pochmúrne dojmy zo Silent Hillu  GC: Pochmúrne dojmy zo Silent Hillu
GC: Pochmúrne dojmy zo Silent Hillu  GC: Pochmúrne dojmy zo Silent Hillu  GC: Pochmúrne dojmy zo Silent Hillu
GC: Pochmúrne dojmy zo Silent Hillu  GC: Pochmúrne dojmy zo Silent Hillu  GC: Pochmúrne dojmy zo Silent Hillu
GC: Pochmúrne dojmy zo Silent Hillu  GC: Pochmúrne dojmy zo Silent Hillu  GC: Pochmúrne dojmy zo Silent Hillu
GC: Pochmúrne dojmy zo Silent Hillu  GC: Pochmúrne dojmy zo Silent Hillu
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






PS3
PC
Xbox 360

Vývoj: Konami / The Collective
Štýl: Akcia
Dátum vydania:  november 2008
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19458)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk