GC: Alpha Protocol = Call of Duty 4 + Mass Effect

pridal spacejunker 2.9.2008 o 14:22 pod hry
HRY > NOVINKY >

So všetkou úctou k členom Obsidian Entertainment musíme povedať, že vždy hrali druhé husle po boku kráľa RPG BioWare. Ich nový titul Alpha Protocol nie je výnimkou, ktorú najlepšie vystihuje rovnica v názve novinky. Svet špiónov zasadený do modernej vojny ala Call of Duty 4, kde nikomu nemožno veriť, kde sa bojuje hlavne vďaka dobrej informovanosti a dobrej muške, je skombinovaný s herným systémom požičaným z Mass Effectu.

Autori sa nijako netaja, že sa nechali inšpirovať agentami s iniciálkami JB (Jason Bourne a James Bond). Skôr ako o nadpozemské výkony hrdinu sa snažia o čo najrealistickejšie vykreslenie sveta skutočnej špionáže, čomu budú zodpovedať aj vaše akcie a samotný príbeh priamo ovplyvňovaný vašimi rozhodnutiami. Dobro ani zlo tu nehrá rolu, dôležitejšia je reč peňazí, profit a samozrejme aj morálka.

Priekupníka so zbraňami môžete priamo na mieste popraviť, keď sa dozviete, kam schoval hľadané rakety, ale oveľa výhodnejšie je vydať ho CIA, alebo ho pustiť, čím sa vám otvoria dvere k čiernemu trhu. Vaše akcie sú ostro sledované spravodajskými agentúrami a ich dôsledky sú vysielané v TV správach, ktoré môžete sledovať z bezpečného domu, odkiaľ riadite svoje operácie v teréne.
Tu si môžete vybrať vhodnú výzbroj pre ďalšiu misiu, spovedať osoby, robiť obchody alebo upravovať výzor postavy (tvár, doplnky) a zbraňový arzenál. Modifikovanie zbraní stojí nejaký ten peniaz, no zlepšený dostrel, zväčšený zásobník, presnejšie mieridlá či tichšia streľba majú vplyv na váš postup. To platí aj o výbere povolania a investovanie do schopností a skillov hrdinu.

Tech Guy sa špecializuje na chytrejšie využívanie zbraní a prostredia. Napríklad s otváraním obrovskej brány si nebude špiniť ruky, keď to môže zaňho spraviť raketa zo stacionárneho odpaľovacieho systému. K cieľom sa môžete dostať aj tichým zakrádaním (tu sa preferuje boj na blízko) alebo potom cez stovky vystrelených nábojov. Vlastnosti každého povolania ovplyvňuje zvolený oblek (stealth, combat) a takisto aj séria aktívnych a pasívnych schopností (rýchlejší reakčný čas, väčší damage a pod). Ekvivalentom kúziel budú v Alpha Protocol veľmi silné schopnosti dané povolaním. Kto sa špecializuje na boje so zbraňami, bude môcť rozosievať totálny chaos dvomi ručnými zbraňami a chŕliť guľky na všetky strany (Bullet Storm). Povolania sa dajú navzájom kombinovať a vylepšovať všetky zároveň, no potom zabudnite na špeciálne schopnosti na vysokých leveloch, ak vsadíte na všestrannosť.

Agent v teréne sa nezaobíde bez gadgetov, ktoré sa prísne držia reality. Čiže žiadne lasery v hodinkách a pod., ale rôzne druhy granátov, nášlapných mín a dymových clôn využívaných pri ústupe. Boje v Alpha Protocol sa najviac podobajú na tie z Mass Effect, len s malým rozdielom, v akcii ste vždy sami. To isté platí aj o rozhovoroch, v ktorých sú odpovede časovo obmedzené a vyberáte ich na základe emotikonov na farebných tlačítkach (uštipačná, nahnevaná atď).

Otvorený svet v Alpha Protocol tvorí niekoľko miest (San Francisco, Rím, Moskva) a mnoho frakcií. Ktorej pomôžete, ktorú využijete, ktorú podrazíte, je len na vás. Následky budete niesť len vy, nie agentúra, ktorá vám zadáva úlohy. Veriť nemožno nikomu a my uveríme v priebehu budúceho roka, kedy sa Alpha Protocol dostane na trh vo verziách pre PC, PS3 a Xbox360.





GC: Alpha Protocol = Call of Duty 4 + Mass Effect GC: Alpha Protocol = Call of Duty 4 + Mass Effect GC: Alpha Protocol = Call of Duty 4 + Mass Effect GC: Alpha Protocol = Call of Duty 4 + Mass Effect GC: Alpha Protocol = Call of Duty 4 + Mass Effect GC: Alpha Protocol = Call of Duty 4 + Mass Effect GC: Alpha Protocol = Call of Duty 4 + Mass Effect GC: Alpha Protocol = Call of Duty 4 + Mass Effect
Páči sa mi!

Zaradené pod: mass effect, xbox, call of duty






PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: SEGA / Obsidian Entertainment
Štýl: RPG / Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 28. máj 2010
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19829)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk