EA + SecuROM = Ban

pridal spacejunker 24.9.2008 o 16:44 pod informácia
INFORMÁCIA > NOVINKY >

Diskusie posledných dní okolo používaných ochrán proti kopírovaniu eskalovali až do vyhrážok EA registrovaným užívateľom vo fórach so slovami, že by prípadným banom a zrušením Spore konta boli donútení kúpiť si hru znovu. Moderátor diskusného fóra k hre Spore opakovane vyzval užívateľov, aby o problémoch s DRM, konkrétne s ochranou SecuROM, ktorú používa EA pri všetkých tituloch, diskutovali na iných fórach, krátko potom, ako sa strhol poriadny flame. Po vyhrážkach však zakročil producent Maxisu so slovami, že pokiaľ nie sú porušené pravidlá diskusie, ban nehrozí.

Kontroverzná ochrana proti kopírovaniu SecuROM diktuje zákazníkom, koľkokrát je možné hru nainštalovať na jeden alebo viacero počítačov. Ohnivo sa diskutuje aj o online aktivácii a nutnosti mať nosič v mechanike počas hrania. Proti týmto praktikám a komplikovaniu života hráčom ostro vystúpil Michal Cisinski, prezident CD Projekt RED.

Od EA sme obdržali tlačovú správu, ktorá sa podrobne venuje problematike DRM, teda SecuROM a pripravovaným zmenám. „Spoločnosť EA vyvíja systém, ktorý umožní zákazníkom zrušiť autorizáciu zakúpených produktov na jednom počítači a presun na iné. Tento systém poskytne priamu kontrolu nad správou autorizácií na neobmedzenom množstve počítačov bez nutnosti kontaktovať zákaznícky servis EA."

V podstate ide o jednorazové overenie hry po prvom spustení, po tomto procese už nemusí byt disk fyzicky v mechanike a môžete hru nainštalovať nezávisle na päť počítačov. „Systém DRM, (SecuROM), mení ochranu hry proti kopírovaniu zo zakódovaného disku, ktorý vyžaduje prítomnosť disku v mechanike zakaždým, keď chcete hrať, (tento spôsob spoločnosť použila v prípade pôvodného Crysis a ďalších starších hier) na jednorázové overenie online. Vďaka tomuto systému budete môcť hrať bez nutnosti mať disk v mechanike na ktoromkoľvek z piatich nezávislých počítačov."

Týka sa to nových hier, ale čo ak sa k starej klasike vrátite po niekoľkých rokoch? Ak nastane takáto situácia, EA vraj vydá opravu, ktorá ochranu z hry úplne odstráni, čo by bolo asi najlepšie riešenie už teraz a nie o niekoľko rokov.





EA + SecuROM = Ban
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati, crysis






PC
DS

Vývoj: EA / Maxis
Štýl: stratégia / Simulácia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 5. september 2008
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18422)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk