STAR WARS THE CLONE WARS: REPUBLIC HEROES

STAR WARS THE CLONE WARS: REPUBLIC HEROES

3.0

Ďaleko ďaleko, v preďalekej galaxii.

Recenzia na PC verziu

Zo začiatku malá úvaha. Všimli ste si už v obchodoch s handrami aká momentálne letí farba? Fialová. Môj problém je, že maximálne nenávidím túto farbu a pokiaľ niekedy idem do obchodného centra, tak na mňa vyskakuje odvšadiaľ. Každý výklad fialový, každá predavačka oblečené fialové, aj pekné aj škaredé nakupujúce ženy majú na sebe niečo fialové a nútia to aj svojim deckám, Fialová nosí fialové, dokonca aj osvetlenie je fialové. Z fialovej (farby) sa mi chce zvracať a toto je priamy útok na moju osobu. Teda vlastne toto a Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes (SWTCWRH). Oddnes mi kľudne podstrčte miesto fialovej obrázok tejto hry a predvediem vám dáviaci reflex v plnej paráde. Toľko k mojím problémom.

Hra sama o sebe samozrejme fialová nie je, no je špatná ako logo STV a to už je čo povedať. Skôr ako sa do toho pustíme, si v krátkosti prebehneme kladné stránky hry. Postavy sa podobajú predlohám a zvuky s hudbou tiež ujdú. Bodka. No dobre, bolo by nesprávne o plusoch napísať len jednu nerozvitú vetu. Ak ste fanúšikmi Star Wars univerza, tak vás pravdepodobne neminula nová kreslená (CGI) séria odohrávajúca sa počas klonových vojen, ktorá momentálne zavŕšila svoju prvú sériu a štartuje druhá. Hra dejovo (ha-ha-ha) vypĺňa priestor medzi týmito sériami. V hre stretnete takmer všetkých, ktorí sa tu objavili a ich spracovanie je precízne a príjemné. Hlavnou postavou nie je len Anakin, ako sa spočiatku zdá, ale do rúk dostanete aj Obi Vana, mladú padavanku Ashoka Tano, majstra Windu a Kita Fisto. 

Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes
Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes Majster Yoda má počas loadingu vždy nejakú múdru radu.
Majster Yoda má počas loadingu vždy nejakú múdru radu.


Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes Jedna z mála minihier. Opravenie obvodu. Vlastne ich viac ani nie je.
Jedna z mála minihier. Opravenie obvodu. Vlastne ich viac ani nie je.


Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes Súboj s bossom. Ale dvaja na jedného? No fuj Džedájnice.
Súboj s bossom. Ale dvaja na jedného? No fuj Džedájnice.





Vždy po úrovniach chodíte vo dvojici a pokiaľ nenájdete ďalšieho masochistu, ktorý by ovládal druhú postavičku, preberie oprate počítač. Na hudbe sa toho veľa pokaziť nedalo, keďže je prebraná priamo zo seriálu alebo filmov a to isté platí aj o zvukových efektoch. LucasArts disponuje mega databázou zvukov všetkých laserov, svetelných mečov, motorov stíhačiek a všetkého iného z filmov, a dali ich k dispozícii štúdiu Krome. Tí už mohli len prstom ukazovať, ktorý chcú a ktorý nie. Takže tu nemali čo pokaziť.

V krátkosti by som aj načrtol dej, ale je taký nulový, že to snáď ani nemá význam. Republika má opäť problémy a okrem Jediov posiela do boja aj armádu klonov. Spolu, teraz príde uber spoiler, musia zastaviť temného Sitha. Sprievodné dialógy v prestrihových scénach výborne pasujú do hry, pretože sú primitívne a plytké a tak nevyčnievajú z radu. Po zabití asi gaziliónu robotov v animačke obstúpia hrdinov piati droidi, čo komentuje Anakin „Myslím, že budú problémy“. Každý masívnejší výbuch v diaľke musí mať komentár „Z tohto mám zlý pocit“ alebo „Cítim narušenie Sily“. Táto žuvačka už je vyžuvaná pán Lucas. Bubliny, ktoré robila po prasknutí, nerobia ohlušujúci rachot ako kedysi. Skôr to teraz pripomína malý prd vo vani.

Takže tu máme nejakých Jediov, ktorí ovládajú Silu a môžeme sa tešiť na rôzne kreácie so Silou a na umenie ovládania svetelného meča. Žiadne také. Jedinú silu, ktorú všetci ovládajú, je Force Push, čiže odhodenie. Prečo nemá každá postava aspoň inú zručnosť? Takto je úplne jedno, koho ovládam, keď sa okrem vizáže nič nezmení. Umenie meča je založené na stláčaní jedného tlačidla a v závislosti od nabitého kombo-metra (nabíja sa zabitím droidov) postava švihá mečom rýchlejšie. Vývojárom ani náhodou nenapadlo použiť druhý analog na rotáciu kamery, miesto toho tu máte len jeden zúfalý pohľad. Z tejto perspektívy tak môžete nadobudnúť dojmu, že rozdávate rany nepriateľom jednu za druhou, no stojíte tak päť metrov vedľa neho. Rovnako skákanie po jednotlivých plošinách je na hlavu, pretože nie je jasné, kam treba skok smerovať a Jedi zakape hrdinskou smrťou. Jedinou záchranou sú checkpointy vzdialené dvadsať metrov od seba a nekonečno životov. Tak sa toto nešťastie dá dohrať do konca.

Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes

Nepriatelia na vás útočia vo vlnách vždy po otvorení dverí alebo prepnutí spínača či animačke a ich počet sa blíži počtu zŕn na jarnej kukurici (rozumejte málo) aj keď by ste zvládli naraz o 300 percent viac. Padajú po prvej rane, silnejší po dvoch a na tých najsilnejších môžete vyskočiť a použiť ich zbrane proti im samotným. Keď sa prejete Jediov (asi tak dve úrovne), prídu na radu klony. Klony na rozdiel od rytierov nedisponujú mečmi, ale blastermi. Naraz dokážu bežať aj strieľať do rôznych smerov a voči zásahom nie sú takí odolní ako Jediovia. Tu by ste pravdepodobne mali uplatniť taktiku skrývania sa za prekážky a pomalého postupu vpred, no platí tu o checkpointoch to isté, ako som už zmienil, čiže sú dvadsať metrov od seba a počet životov nie je limitovaný. To sa, samozrejme, rovná Rambo štýlu hrania a miesto za pätnásť minút level prejdete za tri. Ani takáto krátka skúsenosť s klonmi vás však z ukrutného stereotypu a nudy nevytrhne, pretože o chvíľu za nich hráte znova a už len preskakujete jeden level s nimi a ďalší s Jedimi, Jediami, Džedájmi, boha.

Grafika neopúšťa katastrofické vody, to platí aj o level dizajne. Plejstejšn dva grafiku na PC-čku už niekoľko rokov nemusím a prirovnať level dizajn ku koridorovke, no asi by som urazil všetky slušné koridorovky a tuneloidy. Systém skackania sa opakuje stále dokola a v celých troch aktoch hry s tridsiatimi levelmi je použitých minimum rozdielnej grafiky. Jediné, čo ma trocha nadchlo, bol veliteľský mostík, na ktorom stával (alebo ešte len bude stávať) Darth Vader.

Držte sa ďaleko ďaleko v preďalekej galaxii od tohto veľdiela. Za tých šesť zabitých hodín som sa mohol radšej naučiť základy štrikovania alebo háčkovania. Mohol som mať rýchlo kurz varenia Dobrej gazdinky, prečítať 12 kníh Daniele Steelovej alebo Rozamundy Pilčerovej, písať do každého komentára, ktorý nájdem na webe s nulou „Prvýýý“ alebo niekomu, kto sa mýli na internete, vsugerovávať vlastný názor. Všetky tieto blbosti by boli určite lepšie stráveným časom ako hrať SWTCWRH. Ešte aj skratku to má otrasnú. Hnus jeden fialovej.

Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes
Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes Droidi sa dajú chvíľku ovládať.
Droidi sa dajú chvíľku ovládať.


Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes Jedna rana mečom a desať droidov je na matky.
Jedna rana mečom a desať droidov je na matky.


Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes Klony útočia.
Klony útočia.






napísal fendi 19.11.2009
Páči sa mi!
3.0
Vo svete
4.7
Ohodnotiť
STAR WARS THE CLONE WARS: REPUBLIC HEROES
+ postavy sa podobajú predlohám
+ hudba a zvuky
- ukrutne nudné a stereotypné
- okrem Force Push žiadne iné Jedi sily
- level dizajn
- PS2 grafika
- plytké dialógy a nulový dej
- kamera
- fialová
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU 3 GHz, 1 GB RAM (2 GB Vista), VGA GF7300GS/RX1600


RECENZIE HRÁČOV
Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes
8.0
STARWARS    4.4.2010
Iste nikomu kto sa aspoň trochu zaujíma o dianie okolo Star Wars neunikol film Klonové vojny po k...prečítať celé
PC
PS2
PS3
PSP
Xbox 360
Wii
DS

Vývoj: Activision / CENEGA / LucasArts
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 9. október 2009
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18409)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk