Star Wars: The Clone Wars - Republic Heroes

Iste nikomu kto sa aspoň trochu zaujíma o dianie okolo Star Wars neunikol film Klonové vojny po ktorom nasledoval dvoj sériový seriál s rovnakým menom.

PS3
pridal starwars 4.4.2010 o 12:19 pod používateľské recenzie

8.0


Iste nikomu kto sa aspoň trochu zaujíma o dianie okolo Star Wars neunikol film Klonové vojny po ktorom nasledoval dvoj sériový seriál s rovnakým menom. A ako to už býva zvykom v dnešnej dobe na skoro každý akčnejší film musí vzniknúť hra. Väčšinou sú tie hry nie moc kvalitné a po chvíľke zapadnú prachom. Je také aj SWCW Republic Heroes ? No ak mám povedať pravdu hra nie je vhodná pre náročných hráčov ktorí navyše nie su moc veľkými fanúšikmi SW. Hra je vhodná pre fanúšikov Star Wars a pre menej náročných hráčov , ktorí sa chcú pri hre zabaviť.


 


Dej hry sa odohráva medzi I. a II. Sériou seriálu CW. Stretnete sa tu so všetkými postavami známymi so seriálu za ktoré si aj zahráte. Budete hrať prevažne za Anakina , Obi-Wana a Ashoku ale zahráte si aj za pár ďalších Jediov či klonov. Vždy úroveň prechádzate dvaja , postava ktorú ovládate vy a postava ktorú ovláda AI ale može za ňu hrať druhý hráč. A to odporúčam. Pre multiplayer je táto hra ako stvorená. To je jej veľké +. Proste neni nad to keď s kamošom spolu sekáte či strieľate droidov alebo skáčete po plošinkách. Ohromne sa dá vo dvojici pri tejto hre zabaviť.


 


Ako som už načrtol v predchádzajúcom odstavci hra má prvky hlavne akčné ale sú tu aj úrovne kde iba skáčete po plošinkách. Hra dokonale skĺbila žánre bojovej strielačky a plošinovky. Kebyže je celá hra len presun z bodu A do bodu B pri ktorom máte spraviť šrot z čo najviac plechových hláv tak by pravdepodobne nestála za veľa. Dokonca sú tu aj úrovne kde si zajazdíte na dvojnohých AT-RT či čórknutých droidských STAP-och. Plus ešte k tomu možete osedlať aj chrbát niekoľkých protivníkov a namieriť droidské zbrane proti nim. No aby som len nechválil až cez okraj galaxie musím spomenúť aj nejaký ten mínus a to je vzhľad úrovni. Hlavne pozadie a všetko čo je kúsok ďalej vyzerá jak keby sa vám na obrazovku vygrcal prejedený reek.


 


Úrovne , ktoré prechádzate s klonmi sú čistá strieľačka proti masám droidov , ktorých hravo rozstrieľate. Možete sa kryť za bedne na zemi spoza ktorých keď budete na droidov strieľať , pričom droidi keď ste za bedňou vás zasiahnúť nemožu. Kloni sú vyzbrojení obyčajným blasterom a granátmi ale (iba na daných miestach) používajú aj účinný rotačák či rakeťák a s týmito dvomi zbraňami je to proste cool. Pri rotačáku sa droidi ani nenazdajú a už sú tak použiteľní iba na to aby ich dáky bezďák ukradol a predal do šrotu. Pri rakeťáku , ktorý je dobrý hlavne na menších bossov sa stačí skryť za bedňu a poslať mu pekný výbušný pozdrav rovno do tváre. Je tu ešte malý prvok plošinovky ale fakt len malý a to ten že kloni majú jet pack a že občas niekam vyletíte alebo si niečo preletíte ale to zriedka. Ešte čo by som dodal k úrovňam aj klonským aj Jedijským je to že máte nekonečno životov  a po smrti sa zrodíte tam kde ste zahynuli. Pre niekoho + , pre niekoho - .


 


V hre navštívite zopár lokácii. Budete bojovať v útrobách krížniku Republiky , či v chodbách Separatistickej základne , poskáčete si aj po premrznutých ľadovcoch alebo piesočnatých kopcoch. Dokonca budete aj skákať po chrbtoch mohutných tankoch AT-TE na ktorých sa zúčastníte aj cesty hore na vrch kopca (scénka z filmu ).Väčšinou vzhľad úrovni za veľa nestojí. Jedno miesto ale vyzerá fakt že cool. A to je veliteľský mostík na Republikovom krížniku kde sa dočkáte jednej bojovej scény. To keď som videl čumel som na to jak teľa na nové vráta.


 


Čo sa týka vašich nepriateľov tak to sú droidi všetkých možných typov. Peší droidi , ktorých zničí jeden úder svetelného meča potom sú tu superdroidi , ktorých zničia tri zásahy svetelného meča a ktorých možete aj narozdiel od peších droidov dočasne osedlať a použiť ich zbrane proti nim. Potom tu sú tri- droidi vyzbrojený bombami , ktorými si občas odpálite cestu ďalej. Narazíte aj na spider-droidov , ktorí zas majú účinné delo pre zostreľovanie skál , ktoré bránia v ceste. Sú tu aj crab-droidi a narazíte aj na octupatrry a vulture-droidov. Títo dvaja poslední spĺňajú kritéria menších bossov. Väčšímí bossmi tu sú Assajj Ventress , Count Dooku a nový protivník Kuel Teska. V neskorších fázach hry narazíte aj na magna guardistov , ktorí sú dosť odolní.


 


AI tu bola taká všelijaká. Ťažko povedať či je AI + či - . Ale pre mňa bola prevažne +. Vždy sa na mňa valili množstvá droidov so všetkých smerov a útočili na mňa jak o život. Pár krát sa stalo že nejaký ten droid len nemo kukal jak krájam jeho parťákov. Možno to bol nejaký nepodarok , veď kto vie v droidských továrňach sa dnes všeličo deje (viz scéna z Epizódy II - droid factory ). Tak isto často zamrzela AI mojho spolu parťáka ovládaného PS3. Stáli sme na veliteľskom mostíku a útočili na nás droidi z ľava a z prava. Ja si berem pravú stranu a on jak pako tiež a ne že by sa postaral o tých čo mi svojimi blasterami sposobujú popáleniny štvrtého stupňa na zadku. Ale na druhú stranu v ostatných pasážach hry bola AI spolubojovníka dosť dobrá a vrhal sa na droidov a krásne ich ničil.


 


Čím mňa hra pozitívne prekvapila bola jej dĺžka. Čakal som koniec oveľa skorej , neviem prečo ale vždy sú SW hry krátke , táto však mala vhodnú dĺžku.


 


Čo by som ešte doplnil ku hrateľnosti sú tu bonusy ako modré pointy , ktoré sú všade možne a za ktoré získavate body a podľa bodov na konci úrovne vždy dostanete medailu. Buď zlatú , striebornú , bronzovú. Je tu aj pár pointov , ktoré keď zoberiete tak ste buď na pár sekúnd neviditeľný , nezraniteľný alebo rýchlejší či silnejší.


 


Grafika je v hre na rozporuplnej úrovni. Tváre postáv vyzerajú presne ako v seriáli. Úžasné nadšenie Ashoky vidieť v jej úsmeve , rovnako ako nenávisť Asajj Ventress v jej pohľade. Mace Windu , Plo Koon , Kit Fisto všetko dokonale spravené. Jedine droidi vyzerajú nejak divne a chodia jak po trojdňovej opici. Vzhľad úrovni hrúza , animácie boja a skokov sú dobré. Ešte by som dosť vytkol animácie výbuchov , ktoré vyzerali ne jak výbuch základne , ktorá explodovala v obrovskom ohromnom ohni  ale ako sračka eopiea po silnom preháňadle.


 


Zvukovo nemám čo vytknúť. V hre som počul všetky možné hudby čo odzneli v SW a hlasy postáv boli úplne dokonalé. Keď rozprával Obi-Wan , Mace Windu či Cad Bane alebo Rex všetci zneli jak originál. Zvuky výstrelov , blasterov , hrčanie STAP-ov , hrkotanie AT-TE všetky strely so všetkých možných zbraní z celej galaxie zneli mojim ušiam proste nádherne.  


 


Čo mi na hre dosť prekážalo bola kamera , ktorú som nemohol ovládať a viac krát som musel boj sledovať z dosť blbých uhlov.


 


PLUSY +++


+MULTIPLAYER


+pre nenáročných hráčov hrateľnosť a zábava


+zvuky


+tváre postáv


+dĺžka hry


+AI (väčšinou)


+pre fanúšikov SW povinnosť


 


MÍNUSY ---


-pre náročných hráčov hrateľnosť a skoro všetko


-vzhľad úrovní a všetko pozadie


-kamera


-lineárnosť


 


Tak ak by som mal SWCWTRH zhodnotiť poviem len toto. Nároční hráči čo si potrpia na prepracovaných hrách ruky preč ! SW fanúšici a nenároční hráči , ktorí sa chcú zabaviť vo dvojici šprintem do obchodu ! Keďže ja som z tej druhej skupiny moj názor je čistých 80%.


 


  


napísal starwars 4.4.2010



Páči sa mi!

8.0
STAR WARS: THE CLONE WARS - REPUBLIC HEROES

PC
PS2
PS3
PSP
Xbox 360
Wii
DS

Vývoj: Activision / LucasArts
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 9.10. 2009
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19891)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk