PSP2 s vysokým výkonom?

Na rozdiel od PlayStation Phone by PSP2 malo ponúknuť výrazne viac.

pridal saver 30.10.2010 o 9:58 pod hardware
PSP2 s vysokým výkonom?

HARDWARE > NOVINKY >

Na rozdiel od PlayStation Phone, ktorý momentálne vyzerá na výkonovo štandardný mobil, by PSP2 malo ponúknuť výrazne viac. Zatiaľ nie je konfigurácia potvrdená a vieme len, že prvé prototypy už Sony má a momentálne rieši problémy so zahrievaním, výkonom a batériou.

Čo teda handheld skrýva? Kotaku dodalo ďalšie neoficiálne informácie, my si ich môžeme trochu rozviesť:

- Má vraj mať 1 GB RAM, Kotaku porovnáva, že je to dvojnásobok herných konzol, ale vhodnejšie je to porovnať s mobilmi, ktoré aktuálne už majú 576 MB, ale už aj 768 MB. Zrejme budúci rok pri vydaní PSP2 budú mať tiež okolo 1 GB. Takže to môže byť reálny údaj a môže výrazne pomôcť titulom s rýchlosťou. Môžu sa totiž nahrávať do pamäte priebežne a väčšina z hier sa tam vopchá určite aj celá. Pamäť by využili aj aplikácie napríklad internetový prehliadač.

- Nebude mať UMD, ale pamäťové karty. Tu ešte Sony zisťuje, aký dopad to bude mať na platformu. Pre nás bude zaujímavý spôsob distribúcie, či budú aj v predaji, alebo budú tituly len na stiahnutie. Zrejme tam pôjdu na štýl Nintenda, ktoré funguje na pamäťových kartách už dlhšie. Dôležitá ale bude ochrana proti kopírovaniu, ktorá výrazne potrápila PSP a aj DS.

- Výkonom má konkurovať Xbox360 - článok to síce spomína a skloňuje sa porovnanie s Xbox360 niekoľkokrát, ale podobné porovnanie sme už počuli aj pred predstavením 3DS. Nakoniec to boli len grafické efekty, ktoré ho spájali s next-gen konzolami. PSP2 by ale mohlo použiť novú multicore Tegru, ktorá má v sebe aj grafický čip, alebo sa spomínal aj štvorjadrový Cell čip, ktorý by sa teoreticky dal využiť aj ako grafický čip, ale programovanie naň by zrejme nebolo jednoduché. Ťažko povedať, ako by mohol vyzerať mobilný Cell, aký by mal výkon a hlavne akú spotrebu, možno dlhoročné skúsenosti Nvidie s mobilnými čipmi by tu bolo vhodnejšie využiť. Dôležitejšie ako procesor bude samotný výkon grafiky, keďže Sony displej v handhelde nazýva HD.

- 4.8" HD displej - informácie o ňom sa objavujú na internete stále častejšie, ale rozlíšenie je zatiaľ otázne. Teoreticky, ak by handheld mohol stáť aj 1000 dolárov, mohli by dostať aj nový FullHD 1080p displej, ale skôr rátajme s menším rozlíšením, možno 720p, ktoré by bolo aj reálne. Bolo by dobré pre marketing a aj na filmy, aj keď hry by už mohli mať s plným rozlíšením problém (keďže ten problém majú aj konzoly). Na druhej strane na malom displeji s veľkým rozlíšením si upscalovanie málokto všimne. Vzhľadom na cenu sa môže Sony rozhodnúť aj pre 800x480 (ten v tejto veľkosti používajú Dell Streak alebo Archos 5) alebo 1024x600 displej. Všetko bude lepšie ako PSP s 480x282 rozlíšením.

Pri podpore HD rozlíšenia by sme už čakali aj vysielanie HD obrazu na TV, tak ako to má najnovšie LG vo Windows Phone mobiloch, kde cez DLNA, aj s tým, že na TV sa môže zobrazovať niečo iné ako na mobile. TV by tak mohol byť hlavná hracia plocha, alebo aj doplnková.

Z toho, čo už vieme, bude mať PSP2 dva analógy a touchpad vzadu na zariadení, ktorý by zrejme nahradil touch obrazovku a ponúkol jednoduchšie hranie bez toho, aby ste si prstami zakrývali obraz hry. Tu to Sony necháva na vývojároch, ako ju využijú. Zatiaľ nemáme potvrdené a ani Sony vraj ešte nemá jasno, aký bude design zariadenia či sa bude pad vysúvať ako v PSP Go, alebo bude štandardný ako pri prvom PSP. Vysúvací by výrazne znížil rozmery zariadenia a bol by prenosnejší hlavne ak bude ešte o palec väčší displej.

Uvidíme, ako to nakoniec dopadne, v každom prípade do malých zariadení sa dá uz teraz dostať dosť veľký výkon, vidíme to už aj na mobiloch, ale batérie stále nestíhajú a treba sa ohliadať hlavne na ne, ak by hráč nemusel každú hodinu zariadenie nabíjať.

"Veta" ako znie kódové označenie PSP2 by sa mala začať predávať koncom budúceho roka. Vzhľadom na úpadok PSP predajov by Sony nemuselo s oficiálnym ohlásením dlho čakať a na jar by sme mohli niečo počuť. Na E3 by bolo ideálne prvé verejné predstavenie a zahranie si.





Páči sa mi!

Zaradené pod: sony, sony, playstation, xbox, ati






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18386)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk