Dojmy z Eden Eternal

Free MMORPG je už na trhu možno až príliš a ich rady sa neustále rozrastajú. Čoskoro k nim pribudne aj hra v manga štýle Eden Eternal z produkcie Aeria Games.

pridal matus_ace 5.6.2011 o 18:18 pod hry
Dojmy z Eden Eternal

HRY > NOVINKY >

Free MMORPG je už na trhu možno až príliš a ich rady sa neustále rozrastajú. Čoskoro k nim pribudne aj hra v manga štýle Eden Eternal z produkcie Aeria Games. Táto prednedávnom vstúpila do uzatvoreného Beta testu a my sme mali možnosť si herný svet vyskúšať a tak vám prinášame naše krátke prvé dojmy. Oplatí sa do tohto sveta vstúpiť, keď je na trhu toľko iných možností?

Eden Eternal sa na prvý pohľad tvári ako ďalšia tradičná z rady masívnych online hier. V úvode si z pomerne obmedzených možností (Beta neobsahuje všetky) vytvoríte postavičku podľa svojho gusta a ocitáte sa v banskom meste Limestone Mountain, z ktorého vedie priama cesta vašej postavy za záchranou sveta. Herné princípy si veľmi rýchlo osvojíte. Jednak preto, že sa nijako zvlášť nevymykajú zo zaužívaných štandardov. Potom aj preto, že vám na ich osvojenie poslúži mnoho úvodných questov, ktoré vám predstavia súbojový systém, skillovanie postavy a iné herné prvky.

Bohužiaľ je týchto „úvodných" questov trošku viac, ako by si hráči želali. Celý úvod potom pôsobí dosť umelo naťahovaný, plníte stále dookola ten istý quest, len model nepriateľa je potiahnutý textúrami inej farby. Mierne infantilné a pacifistické ničenie hríbikov postupne strieda boj s kamennými obrami a postupne sa aj situácia týkajúca sa variability questov zlepšuje. Neustále však pociťujete istú nutnosť povinne grindovať. Dokonca je to aj úloha v rámci niektorých úvodných questov. A grindovanie rozhodne nie je žiadnym problémom, nepriateľov je okolo habadej a doslova sa vám sami núkajú. Navyše aj dosť často dropujú predmety, takže sa nemusíte báť, že by ste mali prázdny batoh (inventár). Okrem itemov a skúsenostných bodov vás nepriatelia môžu obohatiť ešte aj o achievementy, ktorých je v hre kopa.

Súbojový systém si osvojíte okamžite a to aj v prípade, že ste nikdy žiadnu MMORPG nehrali. Zameriate nepriateľa, kliknete a je hotovo. Táto procedúra sa opakuje neustále. Nazbierate dostatočné množstvo XP bodov, vylepšíte postavu a idete znova. Používanie predmetov ako sú nápoje si vyžaduje istý čas a teda je lepšie si ich použitie plánovať. Hra k tomu obsahuje všetko, čo by ste od nej čakali: share-ovanie questov s inými hráčmi, auto-route a dokonca dostanete aj vlastné zvieratko. Zaujímavou možnosťou je vytvorenie vlastného mesta skupinou 30 hráčov.

Ďalšou zaujímavosťou titulu je možnosť transformovať svoju postavu na inú triedu. Tých bude v celej hre až 15 a medzi nimi budete môcť ľubovoľne prepínať. Samozrejme si ich postupne odomykáte postupom hrou. Dôležitým je vyváženie jednotlivých tried, teda v úvode si nemôžete vylepšovať len bojovníka, ale aj klerika či inú triedu. Pre triedy existujú akési špeciálne certifikáty fungujúce ako bonus či boost. Možnosti meniť triedy je prispôsobená aj výbava postavy. Tú nemusíte pri každej zmene vo väčšine prípadov meniť a delí sa na 2 časti. Jedna predstavuje predmety ako sú zbrane a druhá ľahkú a ťažkú výbavu.

A nakoniec technická stránka hry. Ak ste fanúšikmi manga a anime, tak budete v siedmom nebi. Hra má krásny vizuálny štýl a okamžite hráčovi učaruje. Pritom sa navyše aj krásne hýbe a široké nastavenia jej umožňujú rozbehať ju aj na pomerne slabých strojoch. O niečo horšie sú už na tom zvuky v hre. Celý krásny vizuál však trošku zráža jeden fakt. Nezáleží totiž na tom, čím je postava vybavená, nemá to vplyv na jej výzor. Ten sa mení iba po dosiahnutí určitého levelu. K tomu v bete ešte dochádzalo občas ku kolíziám objektov, hlavne postáv a v menších priestoroch sa divoko správala kamera.





Dojmy z Eden Eternal  Dojmy z Eden Eternal  Dojmy z Eden Eternal
Dojmy z Eden Eternal  Dojmy z Eden Eternal  Dojmy z Eden Eternal
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






Dojmy z Eden Eternal
PC

Vývoj: Aeria Games
Štýl: MMO / RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2011
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18489)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk