Vysielajte vlastnú hudbu cez PixelJunk 4am

Drobný experiment od Q Games slúži ako vizualizér, rádio aj platforma na tvorbu hudby.

pridal spacejunker 27.4.2012 o 12:27 pod hry
Vysielajte vlastnú hudbu cez PixelJunk 4am

HRY > NOVINKY >

Q Games má na triku po všetkých stránkach originálnu a žánrovo pestrú sériu PixelJunk. Čo nový diel, to pôvodná idea a kreatívny prístup k malým hrám, ktoré majú prekvapivo veľkú výdrž a keď chcú tak aj vysokú obtiažnosť. Shooter, Eden, Racer, Sidescroller, Monsters a teraz 4am, virtuálny vizualizér hudby s kreatívnou vložkou. Ako zapadá do tvorby autorského tímu z Kyota?

O Q Games sa hovorí výhradne iba v súvislosti s hrami, málokto vie, že jeho šéf Dylan Cuthbert naučil Nintendo programovať 3D svety ešte ako 18-ročný a môže za to, že StarFox vyzeral v roku 1993 na SNES tak dychberúco. Q Games však má prsty aj v známom kačičkovom deme, ktorým bola demonštrovaná sila PlayStation 2 a rukopis by ste našli aj v XMB a hlavne vizualizéroch, ktoré nájdete na PS3.

A práve sem siahajú aj korene PixelJunk 4am. Nejde o hru v pravom slova zmysle, aj keď môžete uchopiť Move a začať tvoriť pohybom hudbu. Autori nazývajú tento kúsok softvéru Virtuálne audio plátno. Je tvorené štyrmi trackmi, na ktoré umiestňujete sample a skrášľujete ich efektami. 4am nie je tradičný sequencer s chlievikmi, odkiaľ vyberáte príslušné reverby s tonou gombíkov pre upravenie výsledného zvuku. Vy sa tvorbou bavíte a baviť môžete aj ostatných, stačí hudbu začať vysielať. A tu sa odhaľuje sila a potenciál 4am.

Aktuálna beta verzia pre členov PS Plus (nájdete ju na PS Store) nemá integrovanú podporu Twitteru a Facebooku, ale v plnej verzii môžete dať priateľom na známosť, že ste práve začali hrať a kde vás majú poslucháči hľadať. Stačí sa len naladiť a počúvať. Obrazovka sa premení na obrovský vizualizér a DJa môžete aj povzbudzovať trasením ovládača, čím mu rastie kredit.

Keď som si včera stiahol betu, asi hodinu som nechal na pozadí bežať set od britského chlapíka, ktorého mohla, ale nemusela živiť hudba. Čo vychádzalo z reproduktorov, malo hlavu, pätu a neliezla vôbec jeho produkcia na nervy ako iné výsledky z experimentovania s novým softvérom. Live mód dovoľuje naladiť sa na ktoréhokoľvek hráča a počas nasledujúcich 14 dní bude vysielať aj Baiyon, všestranný umelec, ktorý má na svedomí vzhľad a zvuky v Eden.

Reprodukcia 4am nepočíta so žiadnymi tvrdými beatmi ani rýchlym dunivým elektrom či lámaným rytmom. Je to chill-out. Od toho je odvodený aj názov. Sú štyri hodiny ráno, párty skončila, ale je ešte skoro na posteľ.

Beta verzia, ktorá pobeží nasledujúcich 14 dní, obsahuje iba jeden vizualizér (na fotke z obrazovky) a jeden song. 4am má tvoriť sedem skladieb a šesť tém v 38 variantách (menia sa farebné kombinácie) a 190 zvukov.

PixelJunk 4am bude fungovať aj v pasívnom móde ako vizualizér hudby uloženej na pevnom disku PS3. Na to bude slúžiť free verzia Viewer. Súčasne s ňou sa 15. mája objaví aj platená verzia - s podporou dvoch Move ovládačov, tvorbou hudby, vysielania a sociálnej interakcie.





Vysielajte vlastnú hudbu cez PixelJunk 4am  Vysielajte vlastnú hudbu cez PixelJunk 4am  Vysielajte vlastnú hudbu cez PixelJunk 4am
Vysielajte vlastnú hudbu cez PixelJunk 4am
Páči sa mi!






Vysielajte vlastnú hudbu cez PixelJunk 4am
PS3

Vývoj: SCEE / Q Games
Štýl: Párty hra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 15. máj 2012
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (1)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19424)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk