Hrdina FPS akcie Enemy Front žartuje počas paľby

Prostredie druhej svetovej vojny sa stane vyhľadávaným, tvrdí City Interactive.

pridal spacejunker 25.6.2012 o 17:34 pod hry
Hrdina FPS akcie Enemy Front žartuje počas paľby

HRY > NOVINKY >

Po vydaní Sniper Ghost Warrior sa poľská spoločnosť City Interactive, u nás známa výhradne pre distribúciu extrémne lacných hier z kategórie superbudgetu (inými slovami, koš s desiatkami hier v hypermarkete), začala preorientovávať na trh kvalitnej zábavy. Chystané pokračovanie sniperskej FPS a rapídny rozvoj firmy sú toho dôkazom. City Interactive už nechce tvoriť béčka, ale z krajiny, ktorá dala svetu Zaklínača, Bulletstorm a Painkiller, sa stane európska FPS veľmoc.

Poláci nepracujú iba na Sniper Ghost Warrior 2, ale aj na Enemy Front, akcii zasadenej do obdobia druhej svetovej vojny. Nie je toto obdobie obohrané? Nemali sme ho už dosť? Neviem, či by som mal o tom vôbec hovoriť, ale myslím, že teraz, po skončení E3, je to už jedno. Než City Interactive dali zelenú Enemy Front urobili podrobný prieskum trhu a vyšlo im, že v dobe vydania tejto hry, čo bude v prvej polovici budúceho roka, vznikne hlad po hrách z druhej svetovej vojny. Podobne zmýšľa aj THQ s Company of Heroes 2 s bitkami o Stalingrad. 

Ale aby to nebol len vykalkulovaný ťah, do vývoja bol zainteresovaný Stuart Black (tvorca FPS Black). V jeho hrách je to tak trochu inak, neplatí tam žiadna hierarchia, ale bojiskám vládne chaos a zbrane. Zatiaľ jeho posledný kúsok Bodycount prepadol na plnej čiare a ani z Enemy Front nie sme na prášky. Na E3 predvádzaná pre-alpha verzia vyzerala úplne obyčajne a nebolo to prostredím druhej svetovej vojny, ale situáciami, výkonom AI a nevyladenosťou kódu. Takáto verejná ukážka skôr uškodí ako hre prospeje.

Hlavným hrdinom Enemy Front je vojak americkej armády bojujúci o prežitie. Ocitá sa v hlboko za nepriateľskou líniou, zatiaľ čo spojenecké vojská vedú veľké operácie na opačnom konci. Enemy Front bude rozprávať alternatívny príbeh k veľkolepým hrdinským akciám, zameriava sa na malé konflikty a bitky, ktoré vďaka tým najznámejším zostali len na stránkach historických kníh. To bol aj impulz pre tvorbu FPS zasadenej do obdobia druhej svetovej vojny. 

V Enemy Front vám prejde rukami na 25 strelných zbraní, granátov a vrhacích nožov. Hra má vysoké tempo, aj pre to si adoptovala automatické dopĺňanie zdravia a na bojisku proti vám nestojí nikdy jediný nepriateľ. Skupinky sa však dajú aj prekabátiť tak, že sa schováte pred ich zrakom. Tieto situácie sú však veľmi ojedinelé. Mapa v predvádzanej misii odohrávajúcej sa vo Francúzsku bola pomerne rozľahlá, posiata bunkrami, domčekmi, rozhladňami a vozidlami, na ktorých sa dá používať stacionárny guľomet. 

Podľa slov City Interactive nebudete mať pri sebe spojeneských vojakov a i keď sa niektorý z nich objaví, budete po väčšinu času čeliť nacistom sami. Teda s hlavným hrdinom, ktorý dianie komentuje sarkastickými poznámkami. Je ufrfľaný, nadáva si sám pre seba aj pre pobavenie hráča a odľahčenie situácie, keď sa mu dávkou podarí skosiť štvoricu nepriateľov. “Tak to ste nečakali, čo?” Občas si pripadáte, že sa dívate na hernú adaptáciu Tarantinovho filmu Nehanební Bastardi. Aj pre to je ťažké Enemy Front zaradiť medzi vážne akcie, čo je zase v rozpore s realisticky vykreslenými scénami a historickou presnosťou, o ktorú sa snažia autori.

City Interactive tvrdí, že obdobie druhej svetovej vojny sa stane opäť obľúbené a dokonca vyhľadávané. Uvidíme, či sa to podarí s Enemy Front v prvej polovici budúceho roka.





Hrdina FPS akcie Enemy Front žartuje počas paľby  Hrdina FPS akcie Enemy Front žartuje počas paľby  Hrdina FPS akcie Enemy Front žartuje počas paľby
Hrdina FPS akcie Enemy Front žartuje počas paľby  Hrdina FPS akcie Enemy Front žartuje počas paľby  Hrdina FPS akcie Enemy Front žartuje počas paľby
Hrdina FPS akcie Enemy Front žartuje počas paľby  Hrdina FPS akcie Enemy Front žartuje počas paľby  Hrdina FPS akcie Enemy Front žartuje počas paľby
Hrdina FPS akcie Enemy Front žartuje počas paľby
Páči sa mi!






PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: City Interactive / City Interactive
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 13. jún 2013
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19890)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk