Mirror of Fate - najkrajšia 3DS hra

Belmontovci šliapu na plyn a pridávajú aj na brutalite, tentoraz v Castlevanii pre 3DS.

pridal spacejunker 10.7.2012 o 10:03 pod hry
Mirror of Fate - najkrajšia 3DS hra

HRY > NOVINKY >

Belmontovci šliapu na plyn a pridávajú aj na brutalite. Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate sa čo-to priučil u série God of War. Detailné zábery na uchopenie a brutálny finiš nepriateľa, rýchle zosielanie útokov, ich kombinovanie aj vytváranie komb pomocou biča či vrhacej zbrane odkazujú na dielo gréckeho mäsiara. 

Mirror of Fate si však zachováva atmosféru plochých Castlevania hier, teda pôvodných, spracovaných v 2D, kde sú presné skoky a načasované bloky cestou k prežitiu. Mercury Steam nám už priniesli mimoriadne kvalitnú Castlevaniu s podtitulom Lords of Shadow a podľa dojmov z hrania dema Mirror of Fate môžeme povedať, že Konami nemohli nájsť talentovanejší tím. 

Mirror of Fate je stále akciou, ale nie je prehnane rýchla a nezabúda ani na prieskum prostredia, precízne skákanie z plošinky na plošinku, či nejaký ten časovo obmedzený puzzle, kde podstúpite test nervov. Demo ponúklo hru iba za jednu z troch postáv, v plnej verzii sa k Trevorovi pripojí ešte Simon a Alucard. 

V podzemí rozpadajúceho hradu, kam sa dostanete zhodením ťažkého lustra, sa nachádzali padacie dvere, ktoré však otvárala páka o niekoľko poschodí nižšie. Po jej zatiahnutí sa aktivoval aj mechanizmus zatvárajúci mrežu v presnom limite. Kým cesta dolu je rýchla, stačí len zoskakovať a sem-tam zahlušiť bičom kostlivcov, cesta hore nie je iba o rúčkovaní a dvojitých skokoch. 

Mercury Steam vám to osladia tak, že sa zosunie strop a tak musíte rýchlo mačkať tlačítko, aby ste tú ťarchu udržali a aby toho nebolo málo, tak sa do cesty pripletie nejeden nepriateľ. A počas toho všetkého neustále počujete zrýchľujúce tikanie hodín predznamenávajúce, že mreža sa zavrie a vy to budete musieť znovu absolvovať. 

Mirror of Fate chytro kombinuje akciu a prieskum, pričom celú mapu vidíte na dolnom displeji. Demo pokrývalo ani nie šestinu plochy, vrátane niekoľkých tajných miestností s truhlicami na doplnenie zdravia (žiadnu automatiku tu nenájdete). Obtiažnosť je vyzývavá vďaka tomu, že vám nepomôže mydliť tlačítka, ale vyžaduje, aby ste nepriateľov chrániacich sa štítom bili od chrbta, odrážali vrhacie zbrane a používali aktívne aj protiútoky. 

Hra vám nedá zadarmo žiaden bonus, ale prekážky nie sú nezdolateľné, len tak vyzerajú. Po niekoľkých opakovaniach bola mapa vyčistená. Zaujímavosťou je, že nepriatelia nemajú merač zdravia nad hlavou, ale pri každom zásahu vidíte, ako postupne blednú. A keď sa z červenej zmenia na bielu, viete, že ich život visí na vlásku a môžete ich doraziť. 

Mirror of Fate je jednou z mála 3DS hier, ktorá má skvelé zvukové ozvučenie s dynamickou hudbou a čistými samplami bez šumu. Navrch má aj plastický 3D obraz, ktorý sa oplatí zapnúť. Autori nevyužívajú iba jednotlivé vrstvy pri skrolovaní, ale aj v animáciách sa občas stane, že vyletí z obrazu zbraň alebo rovno škriatok, s ktorými záverečný boss žongluje. 

Castlevania: Lords of Shadows - Mirrors of Fate vychádza v priebehu jesene.





Mirror of Fate - najkrajšia 3DS hra  Mirror of Fate - najkrajšia 3DS hra
Mirror of Fate - najkrajšia 3DS hra  Mirror of Fate - najkrajšia 3DS hra
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19812)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk