Hard Reset ide do exilu

Po dlhšom čakaní vyšlo rozšírenie Exile pre FPS zo starej školy. Má čo ponúknuť?

pridal matus_ace 16.7.2012 o 15:22 pod hry
Hard Reset ide do exilu

HRY > NOVINKY >

FPS akcia Hard Reset udrela na naše PC počas minulej jesene tak trochu ako blesk z čistého neba. Flying Wild Hog ju promovali pomerne dlho a rečami o klasickej PC strieľačke vybudovali okolo hry slušný hype. A nebol dôvod im na hák neskočiť, veď predsa členovia štúdia boli bývalí zamestnanci z People Can Fly, CD Projekt Red aj City Interactive. Pri tom sa odvolávali na hrateľnosť klasík, akými sú napríklad Quake či prvý Unreal. Nad modernými prvkami ako filmová atmosféra a padajúce helikoptéry mávli rukou a sústredili sa len na hrateľnosť. A ono im to aj celkom dobre vyšlo.

Hard Reset sa hrala výborne, bola zo starej školy a núkala aj celkom slušnú výzvu už od obtiažnosti Normal, hlavne vzhľadom na dnešné hry. Jej najväčšou chybou bola až trestuhodná krátkosť kampane. Záverečné titulky hry ste sledovali možno už po nejakých štyroch hodinách a to je aj v dnešnej dobe, kedy sa hry zvyknú skracovať, strašne málo. Navyše koniec možno nebol až taký, aký by si zaslúžila. Presne na toto miesto nastupuje rozšírenie Exile, ktoré je pre majiteľov pôvodnej hry zadarmo, prípadne je súčasťou rozšírenej edície.

V tejto hre je príbeh približne taký dôležitý ako v porne, no aj tak sa ho autori rozhodli rozšíriť. Pokračujeme v úlohe majora Fletchera presne po skončení pôvodnej hry. Ten sa vydáva hlbšie do histórie ovládnutia tohto kyberpunkového sveta (ako vystrihnutého z kníh Philipa K. Dicka) strojmi. Vydáva sa za hranice mesta Bezoar a hráčom sa tak otvárajú nové možnosti.

V prvom rade je to pätica nových misií zasadená nie len do tunelových interiérov, ale dostanete sa aj do veľmi pekne spracovaných a rozsiahlejších exteriérov, ktoré sa krásne topia v lúčoch zapadajúceho slnka. To si samozrejme pýta aj nových nepriateľov. Narazíte na štyri nové typy a najviac sa zapotíte pri tých lietajúcich, pred ktorými sa nie je kam sa skryť a taktiež proti nim nemôžete využiť prostredie. Samozrejme, nechýbajú ani pôvodné typy, rozširovateľné zbrane a hlavne skryté miestnosti, do ktorých sa často musíte prebúrať. Hra je zakončená opäť slabším súbojom s bossom a otvoreným koncom. Okrem toho rozširuje pôvodnú hru o dve nové Survival mapy a kopu achievementov.

Celkovo sa Exile hrá lepšie ako Hard Reset a to aj vďaka novým prostrediam, pestrejšej grafike a aj množstvu nových mechanizmov, pascí a objektov, ktoré sú po leveloch roztrúsené. Strávite pri ňom necelé dve hodiny, no konečne sa tak hra dostane aspoň ku spodnej hranici akceptovateľnej dĺžky. Navyše to vyzerá tak, že by sme sa mohli dočkať aj pokračovania.





Hard Reset ide do exilu  Hard Reset ide do exilu  Hard Reset ide do exilu
Hard Reset ide do exilu  Hard Reset ide do exilu  Hard Reset ide do exilu
Páči sa mi!






PC

Vývoj: Flying Wild Hog / Flying Wild Hog
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 13. september 2011
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19549)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk