Sumár E3 v podaní Nintenda

Nintendo tento rok nemalo vlastnú konferenciu z výstaviska, ale fanúšikom prinieslo nový Direct. Program, ktorý v posledných mesiacoch povýšili na svoj oficiálny kanál pre predstavenie noviniek

pridal matus_ace 11.6.2013 o 17:43 pod hry
Sumár E3 v podaní Nintenda

HRY > NOVINKY >

Nintendo medzi včerajšími veľkými konferenciami chýbalo, to však neznamená, že tento rok rezignovalo na predstavenie vlastných noviniek. Namiesto konferencie tak priniesli nový Nintendo Direct, ktorým divákov opäť sprevádzal prezident spoločnosti - Satoru Iwata.

Ešte pred Directom zverejnili 12-minútový gameplay pripravovanej plošinovky Sonic: Lost Worlds, ktorý je prvý z troch ohlásených Sonic hier exkluzívnych pre Nintendo. Krátku ukážku gameplayu neskôr ukázali aj počas prezentácie.

 

Nie len Xbox One a PS4 vychádzajú v ústrety nezávislým vývojárom. Prezident a spoluzakladateľ spoločnosti Capybara Games (ktorá stojí napríklad za indie hrou Sword & Sorcery) v rozhovore chválil Nintendo v prístupe k nezávislým vývojárom. Nintendo pravidelne vydáva menšie indie hry ako na Wii U, tak aj na 3DS.

Začiatok prezentácie patril dvojici chystaných titulov Pokémon X a Y. Dvojica nových hier prenáša dobrodružstvo lovenia a trénovania príšeriek do 3D a rozširuje ho o nové prvky ako vo svete, tak aj mechanikách hry. Do hry napríklad prinášajú novú triedu pokémonov (Fairy), ktorá do už zaužívaného taktického systému prináša nový vietor. Súčasťou je Pokémon Amie, ktorý vám umožní sa o pokémonov starať podobne, ako je tomu v sérii Nintendogs, či ako ukázalo RPG Kingdom Hearts 3D.

Najzaujímavejšou novinkou je Super Mario 3D World. Nová akčná 3D platformovka v Mariovom univerze, o ktorej autori hovoria ako o ďalšom kroku v evolúcii 3D Marioviek. Prináša nové mechanizmy, nové prvky do prostredia, nové prekážky a nové schopnosti. Po prvý raz v 3D Mariovke prináša kooperatívne hranie až pre 4 postavy: Mario, Luigi, Toad a Peach. Každá z postáv disponuje vlastnými unikátnymi schopnosťami a pre čo najlepší progres ich treba vhodne kombinovať. Celá hra sa nesie v znamení nového mačacieho power-upu, ktorý mení celé prostredie a zaužívaný postup skákania vpred vylepšuje o nové postupy.

Mario sa vráti aj v pripravovanej kartovačke Mario Kart 8, ktorá je taktiež evolúciou série a vylepšuje všetko, čo hráči poznajú a čo si obľúbili. Pridáva ale nové druhy vozidiel. Tentoraz využijete už aj motorky. Hlavne však vozidlá môžete transformovať. Prichdzajú aj nové 3D trate, kde hráči podľa vozidiel môžu jazdiť na tom istom úseku  trochu inak. Napríklad dole hlavou. Perspektíva a gravitácia sa tu mení. Zostáva glider a multiplayer má byť kompiláciou toho najlepšieho z predchádzajúcich časti. Hry sa dočkáme na jar 2014.

Pre skôr pohybu chtivých hráčov je  sú pripravené dve hry: Wii Party U a Wii Fit U. Prvá menovaná je kolekciou najrôznejších minihier pre niekoľko hráčov. Druhá zas nadviaže na úspech nástroja na cvičenie pred TV. Pridávajú však komunitné funkcie a možnosti zdieľania v týchto tituloch.

V lete sa na Wii U eShop dostane jednoduchý softvér Art Academy nadväzujúci na populárnu sériu, v ktorej môžete jednoducho tvoriť. Premeníte tablet na plátno a môžete vytvárať rôzne obrazy pomocou integrovaných nástrojov. Týmto Nintendo nadväzuje na obľubu Wii U hráčov v obrazovej komunikácii v skupinách.

The Legend of Zelda: The Wind Waker je síce len remakom klasiky z GameCube, avšak prináša nie len vylepšený vizuál a ovládanie, ale aj nové vlastnosti. Po inšpiráciu ide do vlastnej histórie a vracia Tingle Tuner, čo bola pomôcka pre Linka pôvodne fungujúca spojení GameCube a Gameboya.

Platinum Games a Hideki Kamiya exkluzívne pre Wii U prinášajú unikátny titul Wonderful 101, čo je akčná puzzlovačka, kde vediete skupinu hrdinov do boja proti nepriateľom v mestách. Hrdinovia sa transformujú na rôzne zbrane pomocou tabletu a vylepšujete im vlastnosti. Maximom, ktoré môžu dosiahnuť, je Unite Mode Power, kedy v spojení do zbrane použijú unikátny útok. Gameplay hry zaujal a dočkáme sa jej na prelome augusta a septembra.

Úplnou novinkou je Donkey Kong Country: Tropical Freeze. Prírastok do rodiny jednej z najpopulárnejších platformoviek, ktorá však dá zabrať aj skúseným hráčom. Donkey Konga postavia proti nájazdom Vikingov a hra prinesie multiplayer pre dvoch hráčov, z ktorých každý preberie postavu s unikátnymi vlastnosťami. Vďaka dynamickej kamere striedajúcej rôzne uhly však ešte viac vynikne jedinečný dizajn úrovní, vďaka ktorému je séria Donkey Kong taká populárna.

Platinum Games prinášajú na Wii U aj ďalšiu exkluzivitu, tentoraz však z iného súdku. Bayonetta 2 sa tentoraz ukázala v plnej kráse a veru má čo ukazovať. Okrem ladných kriviek je to aj unikátny výtvarný štýl, ktorý v dvojke ešte viac vyzrel. Hlavná hrdinka zmenila zostrih, ale v útokoch nabrala ďalšie skúsenosti. Proti nej tentoraz stojí ešte silnejší súper a ako gameplay, tak aj CGI intro spôsobilo prepad sánky hlboko pod podlahu. Všetko je väčšie, silnejšie, rýchlejšie a hry sa dočkáme v roku 2014.

Monolith Soft stojí za ďalšou exkluzivitou, ktorej názov zatiaľ nepoznáme, ale jednoznačný náznak písmena "X" dáva tušiť, že sa jedná o pokračovanie Xenoblades. Gameplay ukázal kombináciu  sci-fi a fantasy sveta, v ktorom vedľa seba kráča dinosaurus s obrovským mechom. Nelineárne RPG v otvorenom svete bez prerušení sa prezentuje veľkolepými súbojmi, možnosťou lietať pomocou robotov a chystá sa na nás v roku 2014.

Záver prezentácie patril tomu, na čo väčšina čakala. Po rokoch sa konečne dočkáme pokračovania unikátnej bojovky Super Smash Bros., ktorá inšpirovala mnohé ďalšie. V dynamických súbojoch sa proti sebe opäť postavia hrdinnovia mnohých hier nie len z produkcie Nintenda, ale aj z ďalších značiek. Hra ukázala gameplay ako na 3DS, tak aj na Wii U a zachovala si všetko zo svojej podmanivej hrateľnosti. To podčiarkla skvelou hudbou a predstavila nové postavy. Zatiaľ bez bližšieho dátumu.

Nintendo spolupracuje aj s 3rd party vývojármi a okrem iného ukázali aj AC4, Batman hry pre Wii U a 3DS, Scribblenauts Unmasked: A DC Comics Adventure, Disney Infinity, Shin Megami Tensei IV, Ducktales Remastered, A world of Keflings, Splinter Cell: Blacklist, Skylanders Swap Force, či prekvapivo Oddworld: Abe's Oddysee New 'n' Tasty.

Celkovo sa možno čakalo viac. Väčšina hier už bola dopredu známa. Zaujali však ukážky a gameplaye z predstavovaných hier.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Prezeranie fotiek na xbox seri... (5)
Chcem sa opýtať. Mám HDD 4TB s fotkami. Keďže je t...
|Humble bundle (a iné) trade (1)
Kto kupuje rôzne herné bundle tak vie, že nie všet...
|Xbox hľadám hračov (5)
Zdravim od včera som hráč Xboxu prešiel som s ps5 ...
|Stropné reproduktory pre dolby... (6)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (7)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20456)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk