Kickstarter kampaň Darkest Dungeon zažíva nečakaný úspech

Temný side-scrolling dungeon s RPG prvkami, ťahovými bojmi a nezameniteľným art-štýlom, bol hráčmi zaplatený za jediný deň a vzápätí dosiahol aj prvé dva dodatočné ciele.

pridal roberto 12.2.2014 o 14:39 pod hry
Kickstarter kampaň Darkest Dungeon zažíva nečakaný úspech

HRY > NOVINKY >

Mocný čarodejník Kickstarter sa opäť prebudil a či už z rozmaru, alebo ako súčasť nejakého veľmi prefíkaného a mimoriadne temného plánu, zavesil na herné nebo novú hviezdu.

Tentoraz ide o hviezdu mimoriadne temnú. Darkest Dungeon od Red Hook Studios začalo svoju Kickstarter kampaň ešte len predvčerom, 10.februára. Na druhý deň prekvapila skromný vývojový tím podivná správa: "Project Funded!" Ich kreslený sidescrolling turn-based dungeon vyzbieral 75 000 dolárov behom jediného dňa.

Po dvoch dňoch už Darkest Dungeon pokoril prvý aj druhý dodatočný cieľ a smelo prekročil hranicu 115 tisíc dolárov. Bude zaujímavé sledovať, kam to napokon dotiahne, keďže do ukončenia kampane zostáva ešte celých 29 dní.

Okrem temného art štýlu hra zaujme svojimi hlavnými postavami. Hrdinovia a ich povolania sa nedržia predpísaných RPG pravidiel. Do partie si môžete vybrať morového doktora, ktorého vhodne doplní napríklad postava nakazená leprou. Nejde o strojových hrdinov-robotov poslušne bojujúcich do posledného dychu aj v tej najbeznádejnejšej situácií. V Red Hook sa rozhodli pristupovať k postavám viac ľudsky, takže tie musia neustále bojovať so strachom, paranojou, vlastnou hlúposťou a fóbiami, pričom ich správanie je tým viac iracionálne, čím väčšiemu stresu sú vystavené.

Temné zážitky, ktoré na týchto úbožiakov čakajú vo vašej partií, sa tiež podpíšu na ich psychickom stave. Môže sa stať, že sa niektorá z vašich postáv začne opíjať. V boji môže byť instantná opilecká odvaha síce výhodná, ale na druhej strane sa postava stáva ťažko ovládateľnou. Iná postava ťažko ponesie stratu viacerých svojich kamarátov. Bude mať negatívny vplyv na morálku prežívajúcej partie tak dlho, pokým jej nedáte možnosť poriadne vypustiť paru niekde v bezpečí mestského lokálu.

Bojový systém vzdá hold starým ťahovým RPG. Členovia vašej partie sa zoradia do zástupu na jednej strane úzkej chodby-bojiska a nepriatelia na opačnej. Na taktické možnosti každej postavy potom bude mať vplyv jej umiestnenie v poradí. Postava na konci radu, najďalej od nepriateľov, napríklad môže nerušene používať strelné zbrane, ale nemá žiadnu šancu zasiahnuť protivníka zbraňou pre boj zblízka. Ako v každom  správnom dungeone, ani tu samozrejme samozrejme nebudú chýbať zlaté poklady, cenné šperky, ani zabudnuté zbrane či brnenia.

Darkest Dungeon mieri na Windows, ale potvrdená je už aj Mac verzia, ktorá by mala byť pripravená s miernym oneskorením. Vzhľadom na úspech hry sa autori nebránia ani verziám pre konzoly, Linux, Steam OS, tablety a Linux.

Ak hru podporíte 15 dolármi, zaistíte si tým jej digitálnu Steam verziu. Za $20 potom dostanete aj Early Access prístup.





Kickstarter kampaň Darkest Dungeon zažíva nečakaný úspech  Kickstarter kampaň Darkest Dungeon zažíva nečakaný úspech  Kickstarter kampaň Darkest Dungeon zažíva nečakaný úspech
Kickstarter kampaň Darkest Dungeon zažíva nečakaný úspech  Kickstarter kampaň Darkest Dungeon zažíva nečakaný úspech  Kickstarter kampaň Darkest Dungeon zažíva nečakaný úspech
Kickstarter kampaň Darkest Dungeon zažíva nečakaný úspech  Kickstarter kampaň Darkest Dungeon zažíva nečakaný úspech
Páči sa mi!






PC

Vývoj: Red Hook Studios
Štýl: RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 19. január 2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18425)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk