Swen Vicke o úspechu Divinity: Original Sin

CEO štúdia Larian Studios sa v rozhovore pre server Gamespot rozpovedal okrem iného aj o výhodách, ktoré im priniesla exkluzivita pre PC platformu a spomenutá bola aj budúcnosť značky.

pridal play3man 10.9.2014 o 9:04 pod hry
Swen Vicke o úspechu Divinity: Original Sin

HRY > NOVINKY >

Belgické Larian Studios vydalo koncom júna tohto roka ich veľmi úspešný titul zo žánru RPG hier - Divinity: Original Sin. V našej recenzii si hra odniesla vysokých 95%, kde ako hlavné výhody boli označené široké možnosti, kooperácia či komplexný RPG systém. Autori s hrou nezískali veľmi dobré hodnotenie iba u nás, ale aj po celom svete. O úspechy tohto titulu sa v rozhovore so serverom Gamespot rozpovedal CEO Larian Studios, Swen Vincke.

Divinity: Original Sin sa dostal iba na PC platformu, čo vývojári hodnotia ako dobré rozhodnutie. A to aj napriek tomu, že v minulosti sa hry z tejto série už na konzolách ukázali. Každopádne vývoj Original Sin od začiatku prebiehal s tým, že pôjde iba o hru pre PC, vďaka čomu mohli byť pri vývoji o niečo viac slobodnejší a nezaťažovať sa rôznymi obmedzeniami: "Ak ako vývojár robíte hru pre konzolou, je s tým spojených množstvo obmedzení. Na konci je všetko nekompromisné, kedy sa hra posiela do Microsoftu alebo do Sony na schválenie/certifikáciu". Navyše, ak by hru robili aj na konzoly, stálo by ich to omnoho viac financií. Na otázku, či by náhodou predsa len hru nevydali na súčasnú generáciu konzol odpovedal, že je to veľmi pravdepodobné, no dodáva, že hranie z pohodlia obývačky sa zjednoduší aj pre PC hráčov s príchodom Steam boxov.

Ich najnovší titul musel prejsť cez kampaň na Kickstarteri, aby vôbec mohol vzniknúť. Autori však našťastie dostali plnú podporu od ľudí a vybrali takmer jeden milión dolárov. No o myšlienke, že by mali ísť s ich ďalšou hrou na Kickstarter nechce ani len počuť: "Ak by ste sa ma na to spýtali pred Original Sin, povedal by som áno. Nechcem si ani len predstaviť, ako by hra vyzerala, keby sme nemali Kickstarter. Nemyslím si ale, že by bolo správne ísť znova loviť peniaze cez crowdfunding. Myslím, že sú tu ďalší, ktorí by to mohli využiť".

Hra vyšla spoločne s nástrojmi na módovanie, čo pochopiteľne komunita okamžite využila a začala robiť rôzne úpravy. Swen Vincke hovorí, že od začiatku v tom mali jasno, či hru vydajú aj s takýmito nástrojmi. Prakticky všetko čo je v Divinity: Original Sin bolo vytvorené s týmito nástrojmi. Samozrejme ho aj prekvapila aktivita komunity, no špeciálne spomenul mód s prvým Diablom. V súčasnosti taktiež pripravujú množstvo nového obsahu, no nič konkrétne teraz nemôžu oznámiť. Dozvedieť by sme sa to však mali v najbližších mesiacoch.





Páči sa mi!






PC

Vývoj: Larian studios
Štýl: RPG
Dátum vydania: 20. jún 2014
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk