League of Legends zarobí v roku 2014 viac ako miliardu dolárov

Jeden dolár sem, druhý dolár tam a je z toho 1 000 000 000.

pridal roberto 26.10.2014 o 19:34 pod hry
League of Legends zarobí v roku 2014 viac ako miliardu dolárov

HRY > NOVINKY >

Mikrotranzakcie, to sú veľmi nízke platby. Päťdesiat centov za nový klobúk, nejaký ten dolár za elixír, niečo sem, niečo tam a ani zakúpenie novej postavy nie je drahé. Ale zázraky sa dejú, keď sa spočíta pár dolárov od miliónov a miliónov hráčov. Zdá sa, že tento systém najlepšie pochopili v Riot Games. Ich MOBA League of Legends vlani zarobila 624 miliónov dolárov, vďaka čomu sa medzi free to play titulmi umiestnila na druhom mieste. V roku 2014 sa do toho ale poriadne obuli, privlastnili si prvé miesto a plánujú zarobiť vyše miliardy dolárov.

Podľa výskumu SuperData im hra zarobila od januára do septembra 2014 celých 964 miliónov, a tých zvyšných 36 už teda nebude problémom. 1 000 000 000 USD. Celkom slušné na hru, ktorá sa vlastne dá hrať aj úplne zadarmo. A LoL-ko pravdepodobne nebude jediné, ktoré pokorí úžasnú 1mld. métu. Vlaňajší kráľ mikrotranzakcií - FPS CrossFire, sa síce tento rok asi bude musieť uspokojiť s druhým miestom, ale komu by to vadilo, keď má už teraz na konte 897 miliónov? V tesnom závese sa drží Dungeon Fighter Online od Nexonu, ktorý zatiaľ zarobil 891 miliónov.

League of Legends zarobí v roku 2014 viac ako miliardu dolárov

Až za touto trojicou nasleduje MMORPG World of Warcraft s 728 miliónmi. Možno sa pýtate, čo tu robí WoW-ko, keď to predsa naďalej tvrdohlavo vyberá mesačné poplatky? No pravda je taká, že 728 miliónov sú iba príjmy s mikrotranzakcií. Ešte vlani sa Blizzardu podarilo touto cestou vyzbierať iba 213 mil, ale hráči sa v rámci prípravy na datadisk Warlords of Draenor zrejme pustili do utrácania.

Zaujímavosťou je, že do prvej desiatky titulov zarábajúcich na mikrotranzakciách sa síce dostal aj priamy konkurent LoL-ka, ale z hľadiska príjmov nehrá rovnakú ligu. Reč je samozrejme o Dote 2 od Valve, ktoré sa drží menej agresívnej stratégie a z hry počas trištvrte roka vydolovalo "iba" 136 miliónov. Podľa prieskumu až za ňou skončilo Hearthstone, nová kartová hra od Blizzardu, ale číslo 114 miliónov zohľadňuje iba príjmy z PC. Po započítaní príjmov z mobilných platforiem by toto číslo iste výrazne vzrástlo.

League of Legends zarobí v roku 2014 viac ako miliardu dolárov





Páči sa mi!

Zaradené pod: free to play






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19790)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk