Miyamoto potvrdil začatie prác na novej konzole Nintenda

Výkonný riaditeľ Nintenda Shigeru Miyamoto sa pre agentúru AP vyjadril, že v spoločnosti už začali s projektovaním nového hardvéru

pridal matus_ace 19.12.2014 o 17:49 pod hry
Miyamoto potvrdil začatie prác na novej konzole Nintenda

HRY > NOVINKY >

Nintendo už v minulosti rozprávalo o svojom novom hardvéri dlho pred uvedením. V roku 2004 napríklad Satoru Iwata verejnosti priblížil plány Nintenda s niečím nazvaným Project Revolution, z čoho sa o 2 a pol roka stalo Nintendo Wii. Aj teraz sa nachádzajú v podobnej situácii, keď sa výkonný riaditeľ Nintenda Shigeru Miyamoto pre agentúru Associated Press vyjadril, že v spoločnosti už začali s projektovaním nového hardvéru. Každopádne do jeho vydania ešte zostávajú roky, keďže teraz sa nachádzajú len v rannej fáze.

Podobne to funguje v tejto oblasti už roky v každej generácii. Spoločnosť vydá novú konzolu, pomôže jej etablovať sa na trhu a čoskoro na to už interne prichádzajú s ideami na ďalší hardvér. Podľa Miyamota Nintendo práve začalo prípravné práce a projektovanie na viac ako jednom systéme. To samozrejme neznamená, že o rok tu budeme mať nový handheld alebo konzoly, ale že roadmapy Nintenda na najbližšie roky začínajú naberať reálnejšie kontúry aj v oblasti nového hardvéru. S nasledovníkom 3DS sú pravdepodobne ďalej, keďže je na trhu dlhšie a New 3DS bude len akousi medzigeneráciou.

Zároveň vďaka týmto vyjadreniam nabrali reálnejšie kontúry aj nedávne správy o tom, že Nintendo bude v budúcnosti spolupracovať so Sharpom na výrobe a dodávaní free-form LCD displejov pre ich ďalší hardvér. Dohoda ešte nie je uzavretá, no Nintendo dúfa, že k nej nakoniec dôjde. V októbri taktiež do spoločnosti prichádzali noví ľudia, Nintendo hľadalo najmä HW architektov.

Aj napriek tomu všetkému to Miyamoto uzavrel slovami, že sa aktuálne sústredia na vybudovanie silného softvérového line-upu pre Wii U na rok 2015. Tento rok sa im to s exkluzívnymi hrami darilo a hráči boli spokojní, budúci rok by tak chceli situáciu ešte zlepšiť. Na Wii U sa napríklad dočkáme nového Star Foxa, na ktorom pracuje sám Miyamoto. Ten sa sústredí hlavne na herné mechanizmy, ktoré majú byť úplne iné, na aké sme zvyknutí. Hlavne vďaka dvojici displejov (TV a GamePad) by mala byť hrateľnosť unikátna a zábavná.

Podľa jeho slov by sme sa však ďalšieho veľkého Maria mohli dočkať až na novom hardvéri. Každá jeho inkarnácia by totiž mala predstavovať digitálnu evolúciu, ako tomu bolo napríklad v prípade Super Mario 64, Super Mario Sunshine, Super Mario Galaxy a Super Mario 3D World. Keď teda Nintendo príde s novým hardvérom, mohli by sme Maria vidieť v úplne novej úlohe.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Stropné reproduktory pre dolby... (2)
Zdravím. Je tu niekto, kto sa vyzná do audio techn...
|Ssd sata + hdd + m2 ssd ? (6)
Ahojte, mam uz par rokov zapojene Ssd sata na ktor...
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20402)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk