THE CREW

THE CREW

Krížom cez ameriku.

Z východného na západné pobrežie Ameriky sa dostanete lietadlom za 6 hodín, v novom racingu The Crew od Ubisoftu a Ivory Tower vám to zaberie 90 minút. “Nedávno to skúšali testeri po cestách aj mimo nich,” povedal mi kreatívny riaditeľ Julian Gerighty tesne pred začiatkom misie, v ktorej musíte zničiť obrnený Hummer s tromi ďalšími priateľmi. “Ak sa vyhnete diaľniciam, môže to trvať viac ako dve hodiny.”

Cesta z východu na západ nie je hlavným ťahákom The Crew, ale vytváranie skupiniek hráčov, súťaženie a otvorený online svet posiaty tisíckou skill challengov. Prechod zo singleplayeru do kooperačného módu si ani nevšimnete. Žiadne menu, žiadna lobby ani čakanie na hráčov. The Crew má veľmi blízko k Burnout Paradise. Jazdný model však zohľadňuje povrch, nastavenie auta, ako aj aktuálnu rýchlosť.

Autá nesedia na cestách ako prikované, ale na akčný racing, ako ho nazývajú v Ivory Tower, sa až priveľmi šmýkajú. Nissan 350Z aj na rovinke predbieha jeho zadok, po off road úprave ho nie je možné skrotiť na pláži plnej ľudí. Využívanie nitra na vyrovnávanie šmyku je nevyhnutné. The Crew neuľahčuje život ani preplneným svetom, medzery medzi stromami a jednotlivými pruhmi na diaľnici sú vždy o kúsok užšie a ak náhodou do nich nenapálite, skončíte v smetiaku, múriku alebo vám kamera schová výhľad pri prechode cez nízky porast. Mesto stojí v ceste agresii a rýchlosti. Dojem z odohrania troch misií sa však vo finále môže zmeniť.


V The Crew je vašou úlohou rozobrať gang 510 z Detroidu a sabotovať jeho aktivity od Miami po Los Angeles. Liberty City z GTA IV má približne rovnakú rozlohu ako New York v hre, dostávam odpoveď na otázku, do akých detailov zašli autori pri tvorbe miest. Nezabudli na hory na severe, púštne duny v okolí Vegas či močiare. V The Crew by mali byť všetky ikonické mestá aj ich dominanty.

Misiu so zlikvidovaním obrneného vozidla ste už isto videli na tlačovke Ubisoftu, okrem nosných misií je svet posiaty drobnými mikroúlohami, ktorých splnenie nezaberie viac ako minútu. To si tak idete po diaľnici, aktivujete na nej skúšku zručnosti a na ceste sa objavia bránky, medzi ktorými musíte driftovať. Challenge budú rozdelené do siedmich kategórií, kde nebude chýbať povedzme šprint, skoky, pretekanie sa s ghostom alebo dosiahnutie najvyššej rýchlosti. Ak sa vám ich nepodarí splniť, nič sa nedeje, vyberiete si na mape iný a skúšate to znovu.

Po každej misii dochádza k vyhodnoteniu a rozdeleniu bodov podľa zásluh. Meria sa aj čas potrebný na jej splnenie a najviac bodov vždy zhrabne ten, kto sa pričiní povedzme o odstavenie obrneného vozidla. Body sa premieňajú na peniaze a za tie sa kupujú nové súčiastky a upgrady. Skúsenostné body ich zase sprístupňujú.

Autá v The Crew sú všetky licencované, rozbíjajú sa, ale čo je hlavné, je ich možné upravovať a to ako vizuálne, tak aj výkonovo. Každé je tvorené 19 vymeniteľnými časťami, vymeníte kolesá, kapotu, pridáte spojler a pod. Autá sú rozdelené do troch kategórií - okruhové, cestné a off-road a podľa typu preteku sa menia aj ich bodykity a veľkosť kolies.

Pripraviť si vlastné auto na ďalšiu misiu bude možné aj cez aplikáciu pre mobilné zariadenia. Postačí wi-fi pripojenie a môžete sledovať aj rebríčky, čo robia priatelia, aké dosiahli rekordy aj to, čo už v hre splnili a dokonca vyberať aj misie pre svoju vlastnú crew, aj keď nie ste pri konzole. Vytváranie skupín hráčov má význam v PvP móde, o ktorom zatiaľ autori nehovoria ani o tom, ako bude hra manažovať počet hráčov na mape.

The Crew vzniká v štúdiu Ivory Tower tvorenom odpadlíkmi z Eden Studio a na hre spolupracujú aj autori Drivera z Ubisoft Reflections. The Crew sa chystá pre PC, PS4 a Xbox One, kde vyjde začiatkom budúceho roka.



napísal spacejunker 19.6.2013
Páči sa mi!
THE CREW


PC
PS4
Xbox 360
Xbox One

Vývoj: Ubisoft / Ivory Tower
Štýl: Racing / MMO
Dátum vydania: 3. december 2014
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19906)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk