Veliteľom ponorky v potopenom svete Diluvion

Keď sa civilizácia potopila pod hladinu oceánu a zostala tam uväznená pod vrstvou ľadu, stali sa z kapitánov ponoriek bádatelia, dobrodruhovia i bojovníci.

pridal roberto 20.7.2015 o 12:26 pod hry
Veliteľom ponorky v potopenom svete Diluvion

HRY > NOVINKY >

Svet bol spláchnutý obrovskou potopou a jasný plameň našej civilizácie zhasol a bol uväznený pod hrubou vrstvou ľadu. Na rôznych miestach však prežívajú takmer izolované komunity a nové spoločenstvá sa rozvíjajú a zasa upadajú spolu s prílivom a odlivom. Taká je premisa hry Diluvion, ktorá nás vpustí do pestrej kombinácie 3D a 2D prvkov tohto sveta v koži začínajúceho kapitána malej ozbrojenej ponorky. Našou misiou bude preskúmať tajomné hlbiny a vybojovať dôležité boje.

Bádanie v hlbinách otvoreného sveta bude prebiehať v 3D prostredí, rovnako ako boj. Kapitán má si môže vybrať z niekoľkých druhov zbraní plus bude potrebovať miesto na opravárenský modul a sonar. Sonar je dôležitým zdrojpm informácií o okolitom svete, ale zároveň spúšťačom nebezpečnej hry na mačku a myš. Vyslanie signálu znamená získať prehľad o lokalite, ale zároveň upozorniť na svoju prítomnosť.

Plavba pod vodnou hladinou nie je zas tak odlišná od lietania vo vesmíre a súbojový systém čerpá inšpiráciu v starších hrách ako Wing Commander či Freelancer. Malá základná ponorka má iba jednu zbraňovú komoru a teda možnosť útočiť iba jednou zbraňou na jeden cieľ. Úspešný kapitán však získa prístup k väčším ponorkám a ak bude chcieť, môže mať čoskoro na palube aj tri zbraňové komory s harpúnami, torpédami, mínami či railgunom a každou z nich v rovnakom čase útočiť na iný cieľ.

Spravovanie lode a posádky bude prebiehať v 2D režime. Opäť je tu podobnosť s vesmírnymi bádateľskými hrami - plavidlo je rozdelené na miestnosti či komory s rôznymi funkciami a najatá posádka dodáva lodi ďalšie bonusy. Personál spomínanej zbraňovej komory sa teda môže postarať o zlepšenie presnosti streľby, rýchlejšie nabíjanie či väčší dostrel. Väčšie a vyspelejšie ponorky ponúkajú nie len viac miesta pre personál, ale otvárajú aj nové povolania. Každý by si tak mal nájsť cestu k svojmu obľúbenému štýlu vedenia boja.

Veliteľom ponorky v potopenom svete Diluvion

V 2D prostredí budú prebiehať aj dialógy a obchod, pričom obyvateľov podmorského sveta možno zatriediť do troch hlavných skupín - The Icers využívajúcich pokročilé technológie a sústredených na snahu prevŕtať sa cez vrstvu ľadu, The Royals rozvíjajúcich svoju vojenskú moc v potopených mestách starej civilizácie a The Dwellers, ktorí sa v zúfalstve uchýlili do najväčších hĺbok a k novej viere uctievajúcej zvláštne morské tvory.

Diluvion už úspešne prešlo KickStarterom a má dohodnuté vydanie na Steame vo verziách pre Windows aj Mac. Okrem ovládania pomocou myši  bude zapracovaná aj podpora herných ovládačov. Vzniká v malom štúdiu Arachnid Games, ktorého prvotinou bola hra Ballpoint Universe Infinite. Po vydaní by cena hry nemala byť nijak vysoká, ale kvôli množstvu nápadov bude časť obsahu dodaná v dvoch expanziách.





Veliteľom ponorky v potopenom svete Diluvion  Veliteľom ponorky v potopenom svete Diluvion  Veliteľom ponorky v potopenom svete Diluvion
Páči sa mi!






PC

Vývoj: Arachnid Games
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18401)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk