Gamescom je stále najnavštevovanejšou hernou výstavou na svete

Nemecká herná výstava je čoraz väčšia a vo svete už len ťažko hľadá konkurenciu.

pridal roberto 10.8.2015 o 21:32 pod hry
Gamescom je stále najnavštevovanejšou hernou výstavou na svete

HRY > NOVINKY >

Gamescom 2015 už oficiálne aj neoficiálne skončil. Všetko, čo malo byť povedané, bolo povedané, vystavovatelia, herní nadšenci aj novinári sa rozišli do svojich domovov a upratovačky sa mohli konečne naplno pustiť do práce. Dokonca tu už máme aj plnú tašku štatistík a vyplýva z nich jediné - Gamescom je jednoznačne najväčšia herná výstava v Európe a z pohľadu návštevníkov aj na svete. Americká E3 sa honosí vyššou prestížou, ale je z 99.9 % určená žurnalistom a VIP hosťom, pokým Gamescom otvára dvere dokorán.

A tento rok tými dverami prešlo 345 tisíc návštevníkov z 96 krajín sveta! Súčasťou tohto davu bolo 33 200 odborníkov, ktorí na výstavu prišli za prácou, z toho 6 000 žurnalistov (Sector prispel dvoma). Svoje produkty prezentovalo viac než 806 spoločností a okrem nových hier mohli návštevníci naraziť aj na predvádzanie zariadení virtuálnej reality, pričom samozrejme nesmeli chýbať HTC Vive, Oculus Rift ani Morpheus od Sony.

Gamescom je stále najnavštevovanejšou hernou výstavou na svete

Nemeckí organizátori boli na nával dobre pripravení, výstava mala rezervované viac miesta než kedykoľvek predtým a ukonaným návštevníkom obehávajúcim mnoho a mnoho stánkov s hrami viac i menej zvučných mien ponúkla aj niekoľko sprievodných programov, súťaž pre cosplayerov aj e-sport podujatia. Samotný Gamescom oficiálne začal až v stredu, ale už v utorok sme mohli sledovať živý prenos z konferencie Microsoftu a v pondelok sa konala Game Development Conference Europe a program končil v nedeľu večer koncertami mestského festivalu, ktoré si užilo 150 tisíc návštevníkov.

Konečné zúčtovanie najväčšej hernej výstavy roka 2015:

  • 345 000 návštevníkov z 96 krajín sveta
  • 33 200 obchodných návštevníkov (o 5 % viac než v roku 2014)
  • 6 000 novinárov
  • 806 vystavujúcich spoločností zo 45 krajín (14 percentný nárast)
  • výstava zabrala 193 000 m2

Najúspešnejšou hrou výstavy sa stal Star Wars: Battlefront. Akčná strieľačka z jedného z najpopulárnejších sci-fi univerz vychádza v novembri tohto roka a z výstavy odišla s cenou Most Wanted Consumer Award udeľovanej na základe hlasovania návštevníkov. Okrem toho jej odborníci prisúdili aj ceny pre najlepšiu hru pre konzolu PlayStation, najlepšiu hru pre PC, hru s najlepším online multiplayerom a nakoniec aj cenu Best of Gamescom. Cenu pre najlepšiu Xbox hru dostal Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, z Wii U titulov najviac zaujal Super Mario Maker.

Gamescom je stále najnavštevovanejšou hernou výstavou na svete

Dvaja naši vyslanci nazbierali behom týchto pár dní obrovské množstvo informácií a vyskúšali najočakávanejšie herné pecky tohtoročnej jesene, Vianoc i budúceho roka. Iste ste neobišli dojmy z Mafie III či pripravovaného rermaku Gears of War a v najbližších dňoch sa môžete tešiť na ďalšie. Mimochodom, s Mafiou III sme ešte neskončili, pripravte sa na exkluzívne info. A aby ste aj vy mohli okúsiť niečo málo z Gamescomu, čoskoro sa dočkáte aj tradičnej súťaže o náš úlovok z výstavy.

Tento rok si nechal Gamescom netradične malý odstup od E3, budúci rok sa však fanúšikovia i novinári do Kolína nad Rýnom vrátia až 17. augusta a nádielka noviniek môže byť o to väčšia.





Páči sa mi!

Zaradené pod: gamescom






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19600)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk