Endless Space 2, nové galaktické impérium s parlamentom

Prvé informácie o pripravovanom pokračovaní úspešnej ťahovej 4x stratégie.

pridal roberto 14.8.2015 o 6:44 pod hry
Endless Space 2, nové galaktické impérium s parlamentom

HRY > NOVINKY >

Na Gamescome nechýbalo ani Amplitude Studios, prišlo ukázať svoju novú 4x ťahovú stratégiu Endless Space 2. Endless Space bol vydaný v roku 2012 a bol predovšetkým moderným spracovaním klasickej vesmírnej ťahovej stratégie s prieskumom, zaberaním nového územia, výskumom technológií i bojovaním. Prekvapil asi predovšetkým prístupom k bojom, ktoré prebiehali automaticky, hráč iba pred bojom zhodnotil svoje i nepriateľské sily a pokúsil sa vybrať správnu taktiku. Do boja už potom nevstupoval vôbec, alebo ešte na poslednú chvíľu menil rozkazy a vyberal konkrétne ciele, inak ale poctivé dielko zaujalo predovšetkým priaznivcov staručkého Galactic Civilizations II, s ktorým zdieľal viacero spoločných rysov.

Štúdio sa potom vrhlo do fantasy sveta a stvorilo Endless Legend a teraz sa vracia späť, aby nazbierané skúsenosti zúročilo v ďalšom vesmírnom titule a snáď aj potešilo fanúšikov žánra, ktorí sa medzičasom dočkali portu drobného Sid Meier's Starships z iOS a Galactic Civilizations III, ktorý sa ukázal byť viac remake-om než pokračovaním série.

Endless Space 2, nové galaktické impérium s parlamentom

Na Gamescome sa Amplitude sústredilo hlavne na prezentovanie nového systému vnútornej politiky. Pokým v originálnej hre sme mohli hrať ako viac i menej obľúbení diktátori, opäť po vzore Gal. Civ II, dvojka by nás mala postaviť skôr do úlohy imperátora obmedzovaného parlamentom. Každých 40 kôl má ľud právo zvoliť si svojich zákonodarcov, pričom ale hlava impéria môže svoj vplyv využiť k podpore niektorej z politických strán. Na Gamescome bol ukázaný iba volebný boj medzi stranami pacifistov a vedátorov, medzi ktorých sa nečakane dostala militantná strana. Občania volia na základe svojich potrieb a preferencií, a tak napríklad pohraničné systémy v blízkosti potenciálnej hrozby majú tendenciu podporovať práve militantov.

Zvládanie politickej situácie sa ešte komplikuje s pohlcovaním minoritných rás. Tie zohrávajú nemalú úlohu už v Endless Legend, ale tam sú pre vládcu hlavne zdrojom nových, unikátnych bojových jednotiek. V Endless Space 2 zrejme dostanú vlastnú kultúru a ideológiu, ktorá sa vôbec nemusí zhodovať so záujmami pôvodnej, majoritnej rasy. Voľby sú pritom dôležité, keďže niektoré zákony vedúce napríklad k rýchlejšej výrobe bojových lodí či lepším zbraniam odsúhlasí iba militantná strana, pokým vláda iných strán bude mať iné výhody.

Endless Space 2, nové galaktické impérium s parlamentom

Boje budú opäť prebiehať automaticky, ale namiesto výberu všeobecnej taktiky máme kresliť bojové plány, trasu pohybu skupín lodí a jej ciele. Plán sa nakoniec nemálo podobá náčrtom hokejových či futbalových trénerov.

Pohyb medzi planétami bude opäť prebiehať primárne po vyznačených líniách medzi susednými systémami, ale vyspelejšie lode by mali byť schopné plávať aj otvoreným vesmírom. Z menších vylepšení bolo predvedené vystreľovanie prieskumných sond nahrádzajúce zdĺhavé blúdenie ručne ovládanými loďami. Dve podoby teaseru ukázaného pred Gamescomom nemali iba pritiahnuť pozornosť, možnosť získať mnoho informácií a lepší prehľad jednoduchých stlačením jedinej klávesy bude prítomná aj v hre. Okrem grafiky má byť zásadne vylepšené aj podanie príbehu, k čomu nebolo viac povedané, ale môžu rozvinúť systém nepovinných príbehových questov z Endless Legend. Vydanie je naplánované na rok 2016 a ani túto hru neobíde early access fáza, na ktorú si už autori zvykli ako na spôsob spolupráce s komunitou priaznivcov ich hier.





Endless Space 2, nové galaktické impérium s parlamentom  Endless Space 2, nové galaktické impérium s parlamentom  Endless Space 2, nové galaktické impérium s parlamentom
Endless Space 2, nové galaktické impérium s parlamentom  Endless Space 2, nové galaktické impérium s parlamentom  Endless Space 2, nové galaktické impérium s parlamentom
Páči sa mi!






PC

Vývoj: Amplitude Studios
Štýl: Stratégia / Ťahová
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2017
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18425)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk