Blackwake je späť, tentokrát slávi úspech

Kapitáni sa môžu tešiť na velenie 7 až 39 člennej posádke a multiplayer s viacerými loďami.

pridal roberto 9.9.2015 o 14:32 pod hry
Blackwake je späť, tentokrát slávi úspech

HRY > NOVINKY >

O Blackwake sme prvýkrát písali v novembri minulého roka, keď sa ňou nezávislý tím Tyler Newton pochválil na KickStarteri. Ponúkol aj čiastočne aj ukázal multiplayer námornú hru inšpirovanú filmami o zlatom veku plachiet a pirátoch. Od ostatných hier s týmto zasadením sa Blackwake výrazne odlišuje tým, že na jednej lodi sa majú stretnúť desiatky hráčov. Predstava lodi s kompletnou posádkou, kapitánom, majstrami delostrelcami, kormidelníkom, šermiarmi a strelcami bola nepochybne lákavá, ale kampaň samotná nedokázala osloviť dostatok hráčov a ani sa len nepriblížila základnému cieľu. Autori sa však nevzdali, po trištvrte roku sa vrátili a už aj oslávili veľký úspech.

Nové video sa nesnaží vykresľovať dramatické momenty ani epické scény a namiesto toho proste predvádza zábavné momenty z testovacích zápasov. Taktika zabrala a štúdio vyzbieralo 171 tisíc austrálskych dolárov, čo je v prepočte približne 108 tisíc eur - oveľa viac, než bolo cieľom vlaňajšej kampane. Ak Blackwake zaujala aj vás, môžete si pozrieť sedem a pol minútový zostrih pre-alfa "funny" momentov.

Užiť si zápasy v takejto hre s random tímom asi nebude tak jednoduché, čo si uvedomujú aj autori a pokúsia sa na to počas vývoja myslieť. Jednoduchšiemu ovládaniu lode má pomôcť aj neuzamykanie hráčov do konkrétnych rolí, teda s výnimkou kapitána. Ktokoľvek teda bude môcť pomôcť nováčikovi obsluhujúcemu delá, alebo prejsť od muškety ku kormidlu. Okrem toho bude možnosť odmietnuť službu na veľkej bojovej lodi s 40 člennou posádkou a radšej s kamošmi siahnuť po menšej lodi pre 8 hráčov.

Kapitán bude, samozrejme, lídrom tímu. Je zodpovedný za voľbu stratégie, môže sám kormidlovať loď alebo touto úlohou poveriť konkrétneho člena posádky, vydávať hlasné rozkazy a ako jediný aj komunikovať s kapitánmi spojeneckých lodí. Tiež je na ňom, aby vybral meno lode i vlajku. Pri voľbe kapitána sa budú všetkým zobrazovať štatistiky úspešnosti v tejto pozícii, čo by malo pomôcť s výberom správneho človeka. Ak nie, zostáva už iba oficiálna vzbura počas hry a dosadenie iného kapitána.

Blackwake je späť, tentokrát slávi úspech

V ideálnom prípade však bude posádka poslúchať rozkazy a dostávať za to bonusy. Ako príklad je uvedený príkaz strieľať z diel na ľavoboku - počas trvania rozkazu bude k bodom za zabitia a zásahy nepriateľskej lode z týchto diel pripočítavaný aj ďalší bonus. Nazbierané XP sa premenia na krajšie pirátske oblečenie i nové zbrane, ktoré možno nebudú lepšie ako základné, ale otvoria prístup k inému štýlu boja a odlíšia začiatočníkov od morských vlkov.

Aj posádka bude mať plné ruky práce. Vo videách sú ukázané hlavne prestrelky, ale je tu napríklad aj ručné nabíjanie diel štyrmi typmi munície, opravovanie lode, plachiet, hasenie požiarov a obsluha lodnej vodnej pumpy a po zahákovaní nepriateľskej lode príde šanca pre zručných šermiarov. K prostému deathmatchu sa majú časom pridať herné režimy a scenáre s útokom/obranou obchodných lodí či pretekom za pokladom.

Podporovatelia majú dostať prístup do alfa-verzie počas roka 2016. Finálna verzia je vyvíjaná pre Windows a Mac, Linux ešte nie je istý.





Blackwake je späť, tentokrát slávi úspech  Blackwake je späť, tentokrát slávi úspech  Blackwake je späť, tentokrát slávi úspech
Blackwake je späť, tentokrát slávi úspech  Blackwake je späť, tentokrát slávi úspech  Blackwake je späť, tentokrát slávi úspech
Páči sa mi!






Blackwake je späť, tentokrát slávi úspech
PC

Vývoj: Tyler Newton
Štýl: Akcia / Multiplayer
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Metro séria (2)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20138)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk