Paradox kúpil White Wolf a s ním aj práva na Vampire: The Masquerade

Súčasťou obchodu sú všetky práva a dokonca aj assety zo zrušeného World of Darkness. Paradox chce novými hrami osloviť predovšetkým svoju cieľovku, teda hráčov 25+.

pridal roberto 30.10.2015 o 13:20 pod hry
Paradox kúpil White Wolf a s ním aj práva na Vampire: The Masquerade

HRY > NOVINKY >

Paradox Interactive sa pleskol po vrecku a kúpil celé vydavateľstvo White Wolf, ktoré bolo od roku 2006 v rukách CCP Games (EVE Online). Sľubuje oživenie hodnotnej značky Vampire: The Masquerade a jej sveta, kam spadá aj kultové RPG Bloodlines.

Neutešený osud tejto značky sme si nedávno pripomenuli pri predstavení nezávislého Project Dogmat. White Wolf sa preslávilo svojimi knihami a stolovými hrami, vrátane originálnej Vampire: The Masquerade zo začiatku 90-tych rokov. Licenciu na videohry z tohto sveta dostal Activision, ktorý v roku 2000 vydal Redemption a o štyri roky neskôr už spomenuté Vampire: The Masquerade – Bloodlines.

Hra sa však nikdy nedočkala pokračovania, keďže celé vydavateľstvo White Wolf bolo odkúpené islandským CCP Games. To od White Wolf chcelo jedinú vec - temné MMORPG zo sveta Vampire: The Masquerade. Vývoj sa však neustále naťahoval, menili sa plány, ľudia prichádzali a odchádzali a hra verejnosti dlho známa ako World of Darkness bola na začiatku roka 2014 zrušená. Spolu so zrušením hry bolo prepustených aj 56 ľudí z jej tímu a značka Vampire: The Masquerade putovala k ľadu.

Paradox kúpil White Wolf a s ním aj práva na Vampire: The Masquerade

Švédsky Paradox Interactive teda kúpil vydavateľstvo, ktoré pod CCP nevydalo ani jedinú videohru. Napriek tomu to nebol žiadny malý obchod, jeden z členov vedenia Paradoxu sa vyjadril, že to bola najdrahšia akvizícia v dejinách tejto spoločnosti a CCP za ňu zaplatili desiatky miliónov švédskych korún, čiže milióny eur.

Na otázku, čo všetko tým Paradox vlastne získal, bola odpoveď jednoduchá - "všetko!". To znamená vydavateľstvo aj s právami na všetky jeho IP a dokonca aj "assety vytvorené pod CCP pre nevydané hry", čo teda znamená všetko vytvorené pre World of Darkness.

Paradox kúpil White Wolf a s ním aj práva na Vampire: The Masquerade

Paradox je známym tvorcom sérií grand stratégií Crusader Kings, Hearts of Iron a Europa Universalis, ale ako vydavateľ pomohol na svet aj hrám War of the Vikings, Pillars of Eternity či Cities: Skylines. Vraj je dôležité, že hry zo sveta Vampire: The Masquerade tiež môžu zacieliť primárne na hráčov 25+, vydavateľstvo White Wolf však nechávajú ako oddelenú dcérsku spoločnosť, ktorá si bude svoje IP spravovať sama. O konkrétnych hrách ešte nemôže byť reč, prichádza fáza prehodnocovania súčasných zmlúv a zapožičaných licencií, aby sa tieto značky dostali k najlepším tvorcom, vývojárom a umelcom.





Páči sa mi!

Zaradené pod: paradox






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19897)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk