Night Dive studios pripravuje remake System Shocku, chce priniesť aj ďalšie časti

Ak sa niekto rozhodne prerobiť už staré hry, ktoré nie je tak jednoduché zohnať, v prvom rade musí vyriešiť otázku práv

pridal play3man 13.11.2015 o 11:56 pod hry
Night Dive studios pripravuje remake System Shocku, chce priniesť aj ďalšie časti

HRY > NOVINKY >

Vo svete video hier existuje množstvo titulov, ktoré svojou kvalitou stále dokážu zaujať, no už ich veľakrát nie je možné legálne zohnať. A ak aj áno, tak môžete mať problém s ich spustením na aktuálnych počítačoch. Ako ich teda opäť priviesť k životu? S touto myšlienkou sa pohrával aj Stephen Kick, ktorý má za sebou štúdio Night Dive Studios. Pôvodne malo len dvoch členov - sám Kick ako CEO a jeho žena ako CFO, no aktuálne zamestnáva desiatku zamestnancov na plný úväzok. To znamená, že sa im rozhodne s prepracovávaním starších hier do nového kabátu darí, no získať práva na hru nie je vždy jednoduché.

Členovia štúdia sa môžu tešiť aj z úspešného "znovuzrodenia" hry System Shock. Pôvodne vyšla ešte koncom 90. rokov, no teraz si ju môžete pohodlne stiahnuť na Steame vo verzii pre Windows. Ak sa ale chceli pustiť do prerobenia pôvodnej hry na aktuálne systémy, v prvom rade museli vyriešiť otázku práv. Konkrétne v tomto prípade sa vývojári dohodli celkom rozumne, a to tak, že zisk z predajov tejto vylepšenej verzie hry si jednoducho rozdelia. 

To však štúdiu Night Dive nestačí a neustále sa snažia o získanie plných práv aj na ostatné hry, čo by im dalo omnoho väčšiu slobodu pri vývoji. Ako príklad uviedol, že sa pustili do plného remakeu originálneho System Shock, pričom sa mohli spojiť s originálnym tvorcom hry s cieľom pretvoriť dizajn pôvodného titulu do aktuálnej podoby. A to úplne od základov: "Vidieť jeho umelecké schopnosti a porovnať ich s tými spred pár rokov, ako opäť vytvára jeho nápady. Bolo to pre nás veľmi vzrušujúce", dodal Kick.

Nakoniec iba spomenul, že niekedy v budúcnosti by sme si teoreticky mohli zahrať aj System Shock 3, no k tomuto by Night Dive potrebovalo omnoho väčšieho vydavateľa, ktorý by im s tým pomohol. Túto možnosť však reálne zvažujú, no hovoriť o nej ako o hotovej veci ešte nie je možné.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19536)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk