Horizon: Zero Dawn ponúkne naozaj zábavné vedľajšie aktivity, ktorých bude viac než dosť

Vývojári predstavili zatiaľ 5 na hranie bohatých, zaujímavých vedľajších aktivít a podľa ich slov nás čaká oslobodzovanie korupčných zón, lov, crafting, náhodné udalosti a ešte oveľa viac.

pridal Gam_er 6.10.2016 o 10:33 pod hry
Horizon: Zero Dawn ponúkne naozaj zábavné vedľajšie aktivity, ktorých bude viac než dosť

HRY > NOVINKY >

Horizon: Zero Dawn nás zavedie do post-apokalyptického sveta, ktorý je rovnako krásny ako nebezpečný. Pozrieme sa do unikátnej krajiny, kde je ľudstvo na ústupe, stráca svoj technologický pokrok a bojuje o prežitie s mechanickými beštiami, ktoré ľudí nahradili na vrchole potravinového reťazca. 

Hlavnou úlohou hráča bude zistiť, prečo k tomu došlo, pričom sa budeme dozvedať tiež o hlavnej postave Aloy, no hra ponúkne aj vedľajšie úlohy, na ktoré sa teraz pozrieme. Vo svete Horizon: Zero Dawn na nás budú čakať rôzne vedľajšie aktivity za ktoré získame body skúseností, ktoré potom využijeme na rôzne vylepšenia. 

Guerrilla Games prezradili zatiaľ päť možností akými môžete stráviť v hre svoj čas, keď sa práve nebudete chcieť venovať hlavnej príbehovej linke. Autori tiež dodávajú, že týchto možností v hre bude ešte oveľa viac, no s ich odhalením si ešte počkajú. Zatiaľ poznáme tieto:

Korupčné zóny

Budú to časti mapy v ktorých sa to bude hemžiť nepriateľskými strojmi. Keď zatúžite po výzve môžete tieto zóny oslobodzovať lovením mechanickej zvery, pričom získate XP a dostupný v nich bude aj prieskum. V týchto zónach bude hra kombinovať rôzne typy strojov a ich veľkostí aby hráčom priniesla skutočnú výzvu. Autori hovoria, že pôjde o čistenie oblastí podobné, ako sme mohli vidieť napríklad v hrách Assassin's Creed alebo Infamous.

Lovecké výzvy

Tieto výzvy odtestujú vaše bojové schopnosti. V meste Meridian nájdete určené iba pre loveckú elitu a ak sa v nich budete chcieť pohybovať, najprv musíte preukázať, že ste toho naozaj hodní. Budete musieť splniť úlohy, ktorých výsledkom budú XP a medaily, ktoré vám vstup do spomínaných miest pre loveckú elitu umožnia. 

Lovecké výzvy ukážu hráčom rôzne spôsoby, ktorými môžu byť v interakcii s mechanickými strojmi, s použitím rôznych typov zbraní. Napríklad autori ukázali výzvu, kde bolo potrebné použiť zbraň ropecaster na zabitie troch lietajúcich strojov Glinthawks, pričom ak ste chceli získať najvyššiu medailu, museli ste to zvládnuť behom troch minút. Nie je to jednoduché, pretože v celej lokácii budú tony ďalších strojov, takže je ťažké používať zbraň a zamerať sa len na jeden druh bez toho, aby po vás nešli ostatné, náhodne sa vyskytujúce stroje v oblasti. 

Hunter výzvy sú určené tým, ktorí sa chcú naučiť rôzne techniky a detaily boja, za použitia rôznych zbraní. Ide o jednu z najchaotickejších výzev, aká bude v hre k dispozícii. 

Tribe Questy

Ľudstvo je v hre rozdelené do niekoľkých rôznych kmeňov, pričom každý z nich sa vo svete strojov naučil prežiť rôznymi spôsobmi. Tieto kmene sú rozmiestnené po celom svete a zaoberajú sa rôznymi klimatickými podmienkami a terénom. Špeciálne questy sú dostupné pre každý z týchto kmeňov a dozviete sa pri nich viac o konkrétnom kmeni, ako žije a aké je jeho náboženské presvedčenie. 

Niektoré z kmeňov ako napríklad kmeň hlavnej hrdinky Nora sú predovšetkým lovci, zatiaľčo iné sú zberači. Kmene majú tiež rôzne názory na technológie a na to, prečo je svet v súčasnom stave. Okrem toho vývojári pracovali intenzívne na tom, aby sa ubezpečili, že jednotlivé kmene sa predvedú so svojou vlastnou a zaujímavou históriou. Úlohy týchto kmeňov Aloy umožnia spoznať nových ľudí a naučiť sa svet vidieť z rôznych uhlov pohľadu, čo je dôležité, pretože ho do tej doby bude vidieť len tak, ako jej vlastný kmeň Nora. 

Lov / Craftovanie

Počas vašej cesty uvidíte veľké množstvo zdrojov k zhromažďovaniu a zvieratá k lovu. Robiť obe z týchto činností bude mať pre hráčov zásadný význam. Pre lepšiu výbavu musíte loviť zvieratá v hre ako napríklad králiky alebo kance. Pritom budete mať obmedzený počet šípov a tiež hojivých itemov, ktoré vám pomôžu vyliečiť sa zo zranení. 

Preto je dôležité zhromažďovanie materiálov, aby vám v zápale boja nedošli kľúčové veci. Lov sa vám zíde keď budete chcieť napríklad zlepšiť svoje brnenie alebo vytvoriť väčšiu tašku, v ktorej Aloy unesie viac položiek. 

Spontánne Questy

Keď budete kráčať po svojej ceste, vo svete sa budú diať aj náhodné udalosti a je len na vás, či budete chcieť zasiahnuť. Vývojári novinárom prezentovali napríklad ukážku, kde videli zraneného muža, ktorý volal o pomoc a tak sa šli pozrieť čo potreboval.

To ich napokon viedlo k hľadaniu posvätnej kopije pre jeho dcéru, ktorá bola ponechaná pri tele jej zosnulej matky. Za pomoc získali šikovné vylepšenia svojich kopijí, ktoré im zvýšili napríklad poškodenie. Úlohou týchto questov je to, aby sa v hre dialo viac vecí a urobili svet živším miestom. 

Podľa slov vývojárov spomenuté vedľajšie aktivity nie sú zďaleka všetky a vo svete Horizon: Zero Dawn ich bude oveľa viac. Vývojári hovoria napríklad tiež o viac príbehovo orientovaných vedľajších úloh popri tých, ktoré budú zamerané na boj či iných, ktoré ponúknu kombináciu oboch. 





Páči sa mi!

Zaradené pod: horizon zero dawn, ps4, sony






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19772)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk