Portovanie multiplatforiem na Switch môže byť problématické

Tegra X1 s Maxwell architektúrou Switchu v portovaní veci neuľahčí.

pridal roberto 30.12.2016 o 21:22 pod hry
Portovanie multiplatforiem na Switch môže byť problématické

HRY > NOVINKY >

Pár dní pred Vianocami sa objavil nepotvrdený únik informácií o hardvérovej špecifikácii hybridnej konzoly Nintendo Switch a mnohých mohol nízky výkon nepríjemne prekvapiť. Hlavnou novinkou bolo, že v konzole nebude najnovší čip Tegra X2 s architektúrou Pascal, pretože Nvidia ho ešte nevyrába a Nintendo už nechce čakať. Výsledkom teda má byť použitie staršieho čipu druhej generácie Tegra X1 s architektúrou Maxwell. To sa síce môže priaznivo podpísať na cene, ale, ako teraz potvrdil Sebastian Aaltonen, bývalý expert Ubisoftu na renderovanie, na hromadný príchod veľkých hier z PC, Xbox One a PS4 na Switch to nevyzerá.

Aaltonen na fóre Beyond 3D vysvetlil, že tiled rasterizer Maxwell architektúry nepomôže compute shaderom a problém bude s náročnými vecami ako výpočet osvetlenia, odleskov či post processingu. 4GB RAM s rýchlosťou 25.6 GB/s bude tiež brzdou, už 68GB/s rýchlosť pamäte v Xbox One je obmedzujúce, ale tem to vyvažuje ESRAM. Maxwell by bol dobrý, keby ešte bola aktuálna minulá konzolová generácia s Xbox 360 a PS3, kde by jeho tiled rasterizer mohol pomáhať starším rendererom založeným na pixel a vertex shaderoch, čo by uľahčilo portovanie. Lenže tieto konzoly už pekne dlhú dobu nedostávajú veľké hry a tie sú teda prispôsobené iba moderným spôsobom compute shaders renderovania. Kvôli tomu, ak bude mať Switch takýto hardvér, bude nemožné robiť jednoduché porty multiplatforiem robených pre PS4, Xbox One a PC, bude nutné prepisovať kód a zjednodušovať obsah a je veľmi otázne, či sa do toho výrobcom hier bude chcieť.

S prvým trailerom na Switch sme sa dostali aj k dlhému zoznamu partnerských spoločností, medzi ktorými nechýbali EA Games, Ubisoft či 2K Games. Hry tretích strán ukázané v traileri ale boli na obrazovku Switchu vložené iba digitálne a žiadna spoločnosť neoznámila, aké hry chce vlastne na túto konzolu vydávať. Hráči by si priali nové hry, ale podľa tohto by to mohli byť aj porty hier zo starších konzol, alebo dokonca iba handheldové/mobilné hry. Ďalším z oznámených partnerov je Bethesda, ktorá ale už musela tíšiť nadšenie z možnosti hrať The Elder Scrolls V: Skyrim na prenosnom zariadení, keďže z jej strany zatiaľ nebolo povedané áno ani nie. K tomu sa pridáva vyjadrenie Ricarda Bara, hlavného dizajnéra Arkane Sudios, ktoré pre Bethesdu pripravuje nové Prey.

"Prey má veľa elementov náročných na výkon, či už je to open-world prostredie, recyklovací granát, alebo neuveriteľné osvetlenie. Je Switch dostatočne výkonný, aby Prey spustil?" opýtal sa web Finder. Odpoveď je: "Vôbec netuším. Hovorí sa o tom, ale ešte nič nie je definitívne."

Isté ale je, že Prey sa na Switch momentálne nevyvíja, hoci má vyjsť v prvej polovici roka 2017. Už o pár dní by sme ale mali byť oveľa múdrejší, hardvérové špecifikácie, maloobchodná cena aj prvé hry budú oznámené 13. januára 2017 v Tokiu.





Páči sa mi!

Zaradené pod: nintendo switch






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18384)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk