Týždenník - hardvérová extáza na CES

Prvý týždeň roka sa nám niesol CES výstavou a ponúkol hlavne hardvérové pochúťky. Z hier sa prezentoval hlavne Mass Effect Andromeda

pridal saver 8.1.2017 o 21:50 pod hry
Týždenník - hardvérová extáza na CES

HRY > NOVINKY >

Prvý týždeň roka sa nám niesol CES výstavou a ponúkol hlavne hardvérové pochúťky. Z hier sa prezentoval hlavne Mass Effect: Andromeda. Ten priniesla na svoju prezentačku Nvidia, ktorej zvyšná ponuka skôr sklamala, keďže chýbala GTX1080ti. Andromeda však ukázala boje, edície a odhalila niekoľko drobností, ako dátum vydania na marec.

      

Nvidia predstavila len svoje technológie pre autá, mobilné GTX1050 a 1050ti čipy, Shield TV a prehnane drahú Geforce Now službu. V nej si za streamovacie hranie zaplatíte za 100 hodín hry od 125 po 250 dolárov, za 1000 hodín už máte aj nadupané PC. Je to zvláštny odklon od doteraz zaužívaného mesačného predplatného a uvidíme, ako bude fungovať.

AMD popritom len mierne poodhalilo svoje Vega grafické čipy a mierne viac poodhalilo Ryzen procesory, kde ukázalo ich pretaktovávanie a potvrdilo, že celá séria bude odomknutá a pretaktovávateľná. Procesory vyjdú v marci. Koncom roka by v Xbox Scorpio malo prísť spojenie Ryzen a Vega do APU, firmy to však stále nepotvrdili.

   

Popritom Intel predstavil Kaby-lake procesory sedmičkovej série, ktoré sú vylepšenou šiestou sériou a teda výrazný skok vo výkone sa tam ani nečaká.

Zo zaujímavostí z CES sa ukázal aj brutálny Predator notebook s 21 palcovou ohnutou obrazovkou a 10 tisíc dolárovou cenou, Razer oproti tomu priniesol notebook s tromi obrazovkami, Lenovo predstavilo nové notebooky a rovnako sa do herných notebookov pustil aj Samsung, je však drahší ako konkurencia. Dell predstavil 8K monitor, ako aj 1080p HDR monitory. HDR bola veľká téma a aj Nvidia predstavila dva herné monitory s G-sync 2 HDR podporou. Profesionálny HDR monitor ukázal Asus. TV na CES nechýbalo a napríklad LG ukázalo pekný tenký  OLED HDR TV, ktorý priam tapetujete na stenu.

Mimo monitorov Logitech ukázal novú myš a headset, ukázali sa VR topánky a z iného súdka veľkú časť CES výstavy zaberali autá, hlavne autá budúcnosti, automatické, elektrické a plné displejov.

Z herných noviniek je práve zadarmo Mass Effect 2 na Origine, z hier dostal dátum Project Cars 2, ktorý mieri na septembrové vydanie, kde sa však možno stretne s konkurenciou v podobe Forza Motorsport 7. Valve ukázali, aké boli najpredávanejšie hry na Steame a Steamspy to doložil aj číslami. Keď už sme pri Steame, ten práve prekonal 14 miliónov súčasne prihlásených používateľov, čo je ďalší rekord. Zdá sa však, že popritom všetkom šťastí obmedzili používanie Steam API pre Steamspy a je možné, že sa snažia obmedziť získavanie reálnych čísiel z predaja hier.  Nakoniec sa ukázala aj nová mapa pre Overwatch - Oasis.

Z článkov sme zhrnuli najlepšie hodnotené hry roka 2016 ako od nás, tak aj od vás. Pridali sme si aj najsledovanejšie trailery a začali hlasovanie o najlepšiu hru roka.  V recenziách sme si prešli Eurotruck Simulator 2: Viva La France rozšírenie, skákačku Rad Rodgers World One, VR titul RIGS a aj Final Fantasy XV.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20210)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk